Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 сiчня 2020, 19:46
11544
5

Бій проти Гарсії – найважливіший в кар'єрі Редкача. Він визначить все

Лев Кравців – про найважливіший поєдинок в кар’єрі українця

| Оновлено 25 сiчня 2020, 19:46
11544
5
Бій проти Гарсії – найважливіший в кар'єрі Редкача. Він визначить все
Boxing Scene. Денні Гарсі і Іван Редкач (праворуч)

Іван Редкач виступає на професійному рингу вже дванадцять років. Коли Ломаченко і Усик тільки готувалися до своєї першої Олімпіади, яку Василь виграє, а Олександр програє майбутньому фіналістові, Іван вже поїхав в США і почав виступати там. Ставитися до нього можна по-різному через всілякі скандали, але те, що він знайшов в собі сили битися, не дивлячись ні на що і йти до мети, заслуговує на повагу.

Поєдинок проти Денні Гарсії, мабуть, є найважливішим в кар'єрі Редкача. Від його боксу в ці вихідні буде залежати дуже багато що.

Як успіхи українця останнім часом?

Редкач не програє вже два роки. Навіть трохи більше. Останній раз Іван поступився ще в грудні 2017 року Джону Моліні. Замість того, щоб спробувати боксувати з суперником, Іван пішов вперед в рубку на великого опонента, влаштував красивий бій, але поступився нокаутом. Після цього українець тільки перемагає і, в основному, достроково.

За 2018 і 2019 роки Редкач провів три поєдинки: виграв одноголосним рішенням суддів у Брайана Джонса, нокаутував Тайрона Харріса і нокаутував Девона Александера. Дуже непогана статистика, якщо враховувати, що за той же період його майбутній суперник - Денні Гарсія - встиг виграти в Брендона Ріоса, що вже давно вийшов у тираж, програти Шону Портеру і виграти у маловідомого Адріана Грандоса.


Boxing Scene. Девон Александер і Іван Редкач

З іншого боку, за рахунок Портера і якого-ніякого, але Ріоса, імена звучать солідніше. Але і Денні не виглядав в поєдинках з ними тим, ким він був, перемагаючи Хана, Моралеса, Джуду і Матіссе.

Незважаючи на це, саме даний поєдинок є важливішим для Редкача, ніж зустріч з Девоном Александером, хоч той результат і запустив крутень, який наблизив Івана до великих боїв. Саме від результату в цьому бою і того, наскільки хорошим у ньому буде Іван, залежатиме багато чого в майбутньому.

Чому цей бій важливіший, ніж з Александером?

Як би всі не намагалися нав'язати Девону статус фаворита в тому поєдинку, це було дивно бачити. Александер то з'являвся у боксі, то зникав. Це була його не перша і не друга спроби повернутися на гідний рівень. За цей час він встигав і внічию побитися, і програти то одноголосним, то розділеним рішенням суддів.

Іван же був на коні. Його результати були позитивними, українець знайшов свою комфортну вагу і нарешті упіймав переможний ритм. Ставка на перемогу Редкача з коефіцієнтом більше 2 тоді була ідеальним варіантом, і він спрацював.

Цього разу за визначенням не буде так просто. Денні Гарсія воднораз перетворився з одного з найсильніших боксерів категорії на досить пошарпаного суперника, але не настільки, щоб ставити на ньому хрест. Гарсія - не найвишуканіший боєць, але вміє в рингу багато. Окрім цього, він не пропадав з боксу так, як робив це Александер.

У Редкача принципово не вірять букмекери - на нього можна поставити з коефіцієнтом від 10 до 16 до 1, і це справедливо. Івана привезуть на цей бій, як бійця, що може дати відсіч, але з розрахунком на те, щоб Гарсія швидше повертався. Йому всього 31, попереду декілька грошових поєдинків: Портер, Пакьяо, Кроуфорд, Спенс. На цьому можна круто заробити. Більше, ніж на українцеві.

Саме тому в поєдинку, де в тебе не вірить ніхто, варто викладатися на все сто. Навіть якщо програвати, то яскраво і гідно. Так, щоб запам'ятатися. Сергій Дерев’янченко після поєдинку з Головкіним отримав набагато більше, ніж після багатьох перемог і поразки у бою з Джейкобсом.

Шансів дійсно немає?

Швидше за все, так взагалі не буває, коли шансів абсолютно немає. Просто цього разу їх менше, ніж у бою проти Александера. Якщо там, доведи Іван бій до рішення суддів, перемога навряд чи дісталася б йому, то тут ще і прилетіти може.


Boxing Scene. Іван Редкач

Звичайно, зараз Редкач знаходитися у найкращій формі в професіоналах. Тренер Шейн Мозлі явно підходить йому по духу, він кайфує від того, що відбувається, і виходитиме воювати. Але чи досить максимальної форми Івана для того, щоб перемогти Гарсію?

Денні - зовсім не безгрішний боксер. У боях з ним є за що вхопитися і за рахунок чого вигравати. Треба лише з холодною головою підходити до виконання плану і робити так, як каже тренер. Цей поєдинок - відмінний тест не лише для Редкача, але і для його дуету з легендарним Мозлі. Наскільки вони зуміють підібрати ключі до суперника і довести свій план до виконання.

Звичайно, за очками Івану перемогу ніхто не віддасть. По-перше, Гарсія робитиме все, щоб забирати кожен раунд, по-друге, кожен рівний раунд йтиме відомішому боксерові. Бачили таке десятки разів.

Чи можна зрубити Денні? Зрубити можна кого-завгодно, але поки ми не бачили, як син одного з найбалакучіших тренерів в сучасному боксі падає. З якого боку не підійди, але шанси на перемогу українця є далекими від таких, на які варто було б поставити свої гроші. У тому, що Іван битиметься, сумнівів немає. Головний бій вечора, велика арена і величезний шанс. Перемога буде означати максимально наблизить до чемпіонських поєдинків. У рингу з Кроуфордом або Спенсом Івану шукати нічого, але показати себе і заробити - чому ні?

Важка поразка відкине його назад до статусу боксера, з яким не буває просто, але не більше того. Навряд чи Іван миритиметься лише з таким станом справ. Поразка в рівному поєдинку не дасть стільки ж, скільки і перемога, але означатиме чергове підвищення акцій Редкача перед організаторами майбутніх поєдинків, більш високі місця в андеркарді, і просто солідніші гонорари.

2020 рік розпочинається з важливого поєдинку, як для українця, так і для українських фанатів боксу. Іван Редкач може увірватися до чемпіонської гонки з чорного ходу - звідти, звідки на нього ніхто не чекає. А може виправдати очікування багатьох і програти, залишившись на нинішньому рівні майже крутого боксера.

Поєдинок Дані Гарсія - Іван Редкач відбудеться в Нью-Йорку, 26 січня. Орієнтовно бій почнеться о 04:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 5
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Олег
Надо устроить войну с первой секунды, мое субьективное мнение, после 3-го лаки-панч устремится к нулю
Олег Олег
Ну посмотрим. Когда-то Майорге против Форреста тоже не давали шансов) Типаж боксеров был схож!)
Vladimir Starky
Перспективы очень сомнительные
tima fialko
Скільки ще за океаном невідомих боксерів-українців?
Олег Олег
А вероятность что "Айвен" перебоксирует Дэнни, сродни цунами в Киеве