Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 31 сiчня 2020, 12:11
7385
0

Наполі - Ювентус. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Італії

Після цього поєдинку Гаттузо можуть вказати на двері

| Оновлено 31 сiчня 2020, 12:11
7385
0
Наполі - Ювентус. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Італії
Твіттер Наполі. Дженнаро Гаттузо

Ще зовсім недавно цей поєдинок без будь-яких застережень претендував на статус італійського дербі. Однак в нинішньому сезоні закляті суперники вирішують різні завдання. «Ювентус» все так же, практично безроздільно, панує в чемпіонаті, «Наполі» міцно застряг в середині турнірної таблиці.

Біда до «партенопеї» прийшла, звідки не чекали. Команда під керівництвом авторитетного Карло Анчелотті перед початком сезону розглядалася в якості головного опонента «Юве» в боротьбі за чемпіонську корону. Однак уже з перших турів не склалося. Анчелотті не зміг впоратися з поставленим завданням: він втратив довіру і президента клубу, і підопічних. Як підсумок - не було ні гри, ні результатів. Після дев'ятиматчевої серії без перемог іменитому наставнику вказали на двері.

Прийшовши на зміну своєму вчителю, Гаттузо прийняв команду на незвично низькому сьомому місці. Однак на цьому біди неаполітанського колективу не закінчилися. Під керівництвом Ріно «Наполі» здобув лише одну перемогу в п'яти матчах, і, як наслідок, скотився в турнірній таблиці ще нижче - на одинадцяте місце. У це складно повірити, але в останніх дванадцяти поєдинках серії А неаполітанці лише раз зуміли перемогти, програвши при цьому в шести матчах. Новому керманичу «адзуррі» поки що не вдалося стабілізувати гру: його підопічні все так же повільні і важкі, а у команди все так же немає свого стилю.

Правда, напередодні матчу проти чинного чемпіона і лідера нинішнього сезону «Наполі» переміг «Лаціо» в чвертьфіналі Кубка Італії. Цілком може бути, що вихід в півфінал Кубка хоч якось підбадьорить команду перед грою з принциповим суперником. Можна не сумніватися, що свій вклад в мотивацію гравців команди з Неаполя внесе і невгамовна людина в чужій тренерській зоні. Ще недавно Саррі в Неаполі боготворили, але тепер, коли алленаторе очолив «Юве», на «Сан-Паоло» його не тільки ненавидять, але і хочуть довести, що він помилився зі своїм вибором. Подібні епітети можна сміливо адресувати і Ігуаїну, який не так давно був головною зіркою «Наполі», а зараз захищає кольори «Юве».

На відміну від господарів, гості до цього поєдинку підходять і з хорошим настроєм, і в повній бойовій готовності. «Ювентус» перемагає в п'яти останніх матчах чемпіонату країни, що разом з втратою очок «Інтером» зробило команду Саррі одноосібним лідером чемпіонату. Феноменальну форму нарешті набрав Роналду, який забиває з завидною регулярністю. Як і «Наполі», «Юве» теж напередодні цього поєдинку здобув путівку в півфінал національного Кубка. І теж в матчі проти римської команди - здолавши «Рому» 3:1.

І з точки зору гри як такої, і за «фізикою», і за «психологією» туринці виглядають на голову вище свого суперника. Повинно статися справжнє диво, щоб «Ювентус» в цьому поєдинку поступився. А ось якщо «Наполі» зазнає чергової поразки, дивуватися цьому навряд чи варто. Швидше навпаки: все буде закономірно. Цілком може бути, що в разі невдачі Гаттузо можуть вказати на двері. Як показує практика, в «Наполі» з тренерами не особливо церемоняться.

На користь гостей і статистика очних зустрічей. Феєрична гра першого кола в Турині завершилася на користь «Юве» - 4:3. А всього з останніх одинадцяти поєдинків між цими командами в рамках серії А вісім завершилися перемогою «бьянконері».

І Гаттузо, і Саррі не зможуть виставити на цей поєдинок оптимальний склад. Лазарет в обох команд не порожніє впродовж практично всього сезону. Через травми і пошкодження за «Наполі» не зможуть зіграти Мертенс, Кулібалі, Максимович, Юнес, Гулам, Малькюі і, можливо, Аллан. Втрати «Старої синьйори» не настільки істотні, але все ж поза грою будуть Хедіра, К'єлліні і, ймовірно, Данило і Де Шильйо.  

Зробити ставку

Орієнтовні склади:

«Наполі»: Оспіна, Хюсай, Манолас, Ді Лоренцо, Маріо Руй, Ельмас, Руїс, Зьєлінскі, Кальєхон, Мілик, Інсіньє

«Ювентус»: Щенсни, Ругані, Де Лігт, Бонуччі, Алекс Сандро, Бентанкур, Пьянич, Матюїді, Дібала, Ігуаїн, Роналду.

26 січня, неділя

«Наполі» — «Ювентус»
Неаполь. Стадіон «Сан-Паоло». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
НАПОЛІ - ЮВЕНТУС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Мауріціо Маріані
Прогноз Sport.ua — 1:3
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.