Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 20 сiчня 2020, 11:58
13077
11

Ліверпуль здобув натужну перемогу над Манчестер Юнайтед

Результат принципової зустрічі перебував у невизначеному стані до останніх секунд

| Оновлено 20 сiчня 2020, 11:58
13077
11
Ліверпуль здобув натужну перемогу над Манчестер Юнайтед
twitter.com/LFC
Англійська Прем'єр-ліга знову залишила за собою головний акцент чергового футбольного уїк-енду. У рамках двадцять третього туру на полі стадіону «Енфілд» «Ліверпуль», що рветься до завоювання довгоочікуваного чемпіонського титулу, приймав принципового опонента в особі «Манчестер Юнайтед».
 
Чинний чемпіон АПЛ в своєму поєдинку звітного туру припустився чергової помилки в цьому сезоні. Однак цей факт навряд чи міг серйозно турбувати підопічних Юргена Клоппа, відрив яких від переслідувачів уже становив вагомі 13 очок. Гра проти «Червоних дияволів» була лише додатковим приводом для збільшення цієї дистанції. Однак не могла зустріч, яка відома в англійських футбольних колах як Північно-західне дербі, відбутися за зниженого градуса боротьби. Зустріч двох найбільш успішних футбольних клубів у історії англійського футболу, які здобули перемогу за сукупністю більш, ніж в 120 трофеїв, не могла залишити байдужим нікого зі своїх глядачів.
 
«Юнайтед» дуже здорово виглядав у перші хвилини поєдинку, часом змушуючи суперника впритул притиснутися до власних володінь, проте до удару по воротах колектив Сульшера справу так і не довів, після чого допустив безглузду помилку під час розіграшу стандартного положення на своїй половині поля. Хтось повинен був утримувати габаритного Ван Дейка під час подачі з кутового на правому фланзі атаки господарів, і цією людиною точно не мав ставати Уільямс. Центральний захисник колективу Клоппа просто зім'яв свого ситуативного опонента, а Гарі Магуайр, який повинен був закривати Ван Дейка за замовчанням, навіть не встиг зреагувати на цей епізод. У підсумку, Вірджил розстріляв ударом головою ворота де Хеа з дуже близької дистанції.
 
З однією лише метою – подвоїти перевагу – «Ліверпуль» проводив час між своїм першим голом і половиною другого тайму. Роберто Фірміно упустив вірну можливість повторити ще «свіжий» успіх Ван Дейка, пробивши головою поруч з правою стійкою під час чергового навісу Трента до чужого штрафного.
 
До слова, саме бразильський форвард став учасником одного з найбільш цікавих епізодів цієї зустрічі. Під час однієї з атак, Ван Дейк влетів в де Хеа під час спроби іспанського стража воріт забрати м'яч у руки всередині власного штрафного. Арбітр не став зупиняти гру, давши Фірміно можливість відзначитися точним ударом у дальній верхній кут. Такі дії Поусона просто підірвали психологічно нейтрального де Хеа. І досить дивно було бачити таке миттєве рішення рефері про скасування голу, яке буцімто повинно було напроситися самостійно.
 
«Червоні дияволи» проявили незначну активність на чужій половині поля перед відходом на перерву, проте після повернення на поле «Ліверпуль» розпочав відверте знищення у чужій штрафній. З лицьової межі воротарського, замикаючи простріл з лівого флангу від Робертсона, не зміг влучити як слід по м'ячу Салах. Мане розполохав глядачів на трибунах за воротами невдалим ударом від лівого кута володінь де Хеа. Хендерсон що є сил пробив з лівої половини штрафного в дальню штангу. Окслейд-Чемберлен хотів було відзначитися черговим дальнім ударом, але лише розім'яв іспанського стража воріт. «Ліверпуль» відчував необхідність у другому забитому м'ячі, адже команда Клоппа відчувала, що поріг їх можливостей в цей вечір вже наближається.
 
Чітко це було видно й по Мохамеду Салаху, ривок якого в компенсований час відбувався на останньому диханні. Гольовий пас від Аліссона вийшов з виносу м'яча зі штрафного, після чого єгиптянин втік на побачення з де Хеа, та спокійно пробив у простір між ніг Давиду, який так хотів підключитися до розіграшу стандарту біля воріт суперників миттю раніше. Однак, не дозволив Сульшер, а Клопп посміхався в усі 32, коли голкіпер його команди біг через все поле обіймати Салаха, що вже встиг оголити торс.
 
У наступному турі «Ліверпуль» зіграє в гостях у «Вулвергемптона», а «Манчестер Юнайтед» під час домашнього поєдинку поміряється силами з «Бернлі».

Англійська Прем’єр-ліга23-й тур.

Ліверпуль – Манчестер Юнайтед – 2:0

 Ван Дейк, 14, Салах, 90+3

 Салах, 90+3 – Матич, 8, де Хеа, 26, Шоу, 72

Ліверпуль: Аліссон – Робертсон, Ван Дейк, Гомес, Александер-Арнольд – Окслейд-Чемберлен (Лаллана, 66), Хендерсон, Вейналдум – Мане (Фабіньо, 82), Фірміно (Орігі, 82), Салах.

Манчестер Юнайтед: де Хеа – Шоу (Далот, 87), Магуайр, Лінделеф – Уільямс (Грінвуд74), Матіч, Фред, Ван-Біссака – Перейра (Мата, 74) – Мартіаль, Джеймс.

Арбітр: Крейг Поусон (Шеффілд, Англія)

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія)

Удари (у площину): 16 (5) – 10 (4)
Кутові: 11 – 5
Оффсайди: 2 – 3.

ЛІВЕРПУЛЬ- МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C
 

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Клопп-лучший тренер в мире-феерический сезон у Ливерпуля
mb_cdi
Ліверпуль заслужив чемпіонство як ніхто!
Berezyak1999
Браво Ліверпуль ... переважно січень-лютий в команди спад, але надіюсь не цього року
roman_kros
Люблю голи коли де асистентами є голкіпери. Браво Алісон-Салах. В цілому різниця в два гола на користь Ліверпуля абсолютно по грі. Хвилини так до 55-ї я МЮ взагалі на полі не бачив, було тотальне зничення, а далі МЮ трохи показав зуби і матч став цікавішим.
mb_cdi
КЛОПП давай другий КЧ підряд!!!!
ManUtd
Местами игра просматривается, но пока нет стабильности и не хватает мастерства. Если забыть первые 10 минут, то играли во втором тайме неплохо, под конец даже прижали Ливерпуль к своим воротам (на Энфилде я давно такого не видел), но класс предсказуемо взял своё.
Терпение руководства, грамотные трансферы, пару сезонов и можно говорить о новой команде.
Brian
Увы.....сегодняшний Манчестер не конкурент Ливерпулю. Ждём лучших времён.....эх....
MADRIDISTA
Ну мені й МЮ сподобався! Дав конкурентний матч сильнейшому Ліверу!
D.Lanskoy
Болею за чемпионство Ливерпуля, но не могу не отметить, что игра у них на результат, малоинтересная. Организация игры супер, глубина состава впечатляет, но сама игра - тюкнуть гол и держать - не зрелищная. Но это себя оправдывает, как говорят англичане, самое красивое в футболе - результат на табло, а его Клопп и компания научились добывать и отстаивать на классе. К тому же, помогают соперники, теряющие очки. Так что, похоже, чемпионство тот них не уйдет.