Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 20 сiчня 2020, 01:36
10453
6

Ліверпуль - Манчестер Юнайтед. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Центральний поєдинок 23-го туру АПЛ

| Оновлено 20 сiчня 2020, 01:36
10453
6
Ліверпуль - Манчестер Юнайтед. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Твіттер Ліверпуля

Однозначно, цей поєдинок на «Енфілді» - центральний матч 23 туру АПЛ. Протистояння цих двох колективів уже давно увійшло в усі підручники англійської футбольної класики під простою і нехитрою назвою «дербі Англії». Ось так, ні багато, ні мало. Але, що цікаво, так уже виходить в останні роки, що ці два гегемони британського футболу вирішують різні турнірні завдання. От не виходить у них останнім часом синхронно боротися за одне і те ж. Раніше «МанЮнайтед» був законодавцем моди в АПЛ, а мерсисайдці були десь там, далеко, фоном; тепер прийшла черга «дияволам» стати фоном для чудового «Ліверпуля». Однак, якими б різними були завдання і амбіції цієї пари в нинішньому сезоні, можна не сумніватися, що матч апріорі буде принциповим, видовищним і цікавим. Причому не тільки для вболівальників цих двох команд, але і напевно для будь-якого шанувальника гри мільйонів. Хоча ні, один такий точно не буде стежити за матчем. Ім'я йому - Хосеп Гвардіола. Нещодавно наставник «МанСіті» заявив, що цей поєдинок йому нецікавий. Перш за все через те, що «Ліверпуль» аж надто високо в турнірній таблиці, його не доженеш. Мовляв, «Сіті» потрібно зосередитися на своїй грі, адже «Лівер» вже фактично чемпіон.

Так, швидше за все, команду Юргена Клоппа вже зараз можна починати вітати з чемпіонством. «Сіті» знову оступився - на цей раз в матчі з «Пелас», так що справжніх, а не фіктивних конкурентів у «червоних» в боротьбі за чемпіонську корону не залишилося.

Перед прийдешнім матчем Юргена Клоппа попросили порівняти його нинішню команду, яка безроздільно панує в чемпіонаті Англії, з не менш зірковим «МанЮнайтед» золотих часів сера Алекса. Мовляв, хто краще, і чи буде «Лівер» у разі завоювання «золота» так само успішний потім, як був «МЮ». Німець на всі ці питання відповідав у властивому йому стилі: типу, так мені все одно, хто сильніший, нам би зараз стати чемпіонами, а майбутнє покаже. Але, разом з тим, герр Юрген додав, що зараз панувати в АПЛ так довго, як це робив колись «Юнайтед» Фергюсона, вже ні у кого не вийде.

Цілком можливо, що в даному випадку Клопп не лукавить і не набиває собі ціну. «Гонка озброєнь» нині в АПЛ досягла таких розмахів, що мало не кожен готовий по-справжньому включитися в боротьбу за медалі. І, з іншого боку, провести пару-трійку сезонів на найвищому рівні не виходить майже ні у кого. Навіть у «Сіті».

Разом з тим, нинішній сезон «Ліверпуля» все одно потрібно назвати унікальним. 20 перемог в 21 стартовій грі - це рекорд не тільки АПЛ, але і серед всіх топ-ліг (до речі, єдиної нічиєї команда Клоппа «зазнала» саме в грі з «МЮ»). Нинішня виграшна серія мерсисайдців в лізі налічує 12 поєдинків. В останніх 38 матчах чемпіонату Англії «Ліверпуль» набрав аж 104 очки (33 перемоги, 5 нічиїх, 0 поразок) - це теж новий рекорд турніру. Хоча головне - навіть не ці цифри, а гра. «Ліверпуль» зараз просто незрівнянний.

«МЮ» на тлі такого суперника виглядає, вже вибачте, сірою мишкою. Команда Сульшера - поза топ-четвіркою, хоча всіма фібрами душі прагне туди потрапити. Від четвертого «Челсі» манкуніанці відстають на п'ять очок. І, за прогнозами всезнаючих букмекерів, в цьому сезоні «МЮ» не зможе фінішувати в зоні Ліги чемпіонів. А все тому, що у команди немає стабільності: в минулому турі без варіантів розгромили «Норвіч», а до цього так само без особливих варіантів поступилися «Арсеналу». І ця тенденція - по всьому сезону.

Швидше за все, невдачею для «МанЮнайтед» закінчиться і майбутня зустріч проти ліверпульців. Команда Клоппа зараз просто краща, тим більше, що її розохотить втрата очок «Сіті». Хоча на один гол гості напевно награють, але його, швидше за все, не вистачить навіть для нічиєї.

Клубний лазарет в обох командах не пустує. За «Ліверпуль» все ще не зможуть зіграти Мілнер, Ловрен, Кейта і Клайн, а ось втрати гостей ще більш істотні: Погба, Фосу-Менса, Мактоміней, Рохо, Рашфорд і Шоу.

У десяти останніх очних поєдинках тричі перемагав «Ліверпуль», шість матчів закінчувалися внічию, і лише раз вигравав «Юнайтед».

Орієнтовні склади:

«Ліверпуль»: Алісон, ван Дейк, Трент, Робертсон, Гомес, Хендерсон, Вейналдум, Окслейд-Чемберлен, Фірміно, Мане, Салах

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа, Лінделеф, Магуайр, Ван-Біссака, Вільямс, Перейра, Фред, Грінвуд, Мата, Матіч, Марсьяль.

 

19 січня, неділя

«Ліверпуль» — «Манчестер Юнайтед»
Ліверпуль. Стадіон «Енфілд Роуд». 18:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
ЛІВЕРПУЛЬ - МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Крейг Поусон
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
russol30
Ліверпуль❤️
ingvar1305
Ліверпуль...
Redik
*веру фанов
Redik
Не понимаю за что минусят симпатизирующих МЮ. Но несмотря на это и на то что Ливерпуль явный фаворит встречи, все же буду верить в победу дьяволов. Обе команды хороши, но для турнира в целом будет лучше если победят гости. Подопечные Клоппа ничего не потеряют, отрыв от преследователей и так порядочный, а вот для МЮ это хороший шанс закрепиться в зоне лч и восстановить вену фанов.
RFirmino
Думаю для Ливерпуля будет лёгкий матч. Ожидаю победу с разницей в 2-3 мяча. МЮ вряд ли что-то светит с их тренером и таким составов)
KSF
" За Манчестер Юнайтед !!! " (с)