Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 15 сiчня 2020, 15:05
5446
0

Мастерс-2020: Трамп склав свої повноваження

Минулорічний чемпіон Джадд Трамп поступився Шону Мерфі

| Оновлено 15 сiчня 2020, 15:05
5446
0
Мастерс-2020: Трамп склав свої повноваження
snooker.by. Джадд Трамп

Про досягнення Джадда в 2019 році ми вже писали в анонсі турніру, а ось Шон Мерфі провів неоднозначний рік. Кінець сезону був провалений, на чемпіонаті Світу Маг пройшов усього один раунд, програвши далі без шансів Нілу Робертсону. І коли такий гравець, як Шон, програє стартові матчі в першому турнірі нового сезону (виліт в 1/64 від Анда Чжана в Ризі), мимоволі згадуєш його статус в твіттері: «Батько і чоловік на постійній основі, за сумісництвом гравець в снукер».

Але подальші успіхи Мерфі не дають сумніватися ані в його майстерності (а багато учасників туру вважають його найтехнічнішим гравцем), ані в його мотивації. Шон блискуче провів азіатську серію, відзначившись у фіналах International Championship (поступився у вирішальному матчі Трампу 10-3), Мастерса в Шанхаї (програш Ронні 11-9), а потім і зовсім ставши переможцем China Championship (перемога над Вільямсом 10-9). Важко згадати більш вдалий старт сезону в його кар'єрі. І тепер Мерфі залишається єдиним гравцем у сітці турніру, який відносно нещодавно вигравав Мастерс (2015 рік).

Матч розпочався з сотні від чемпіона світу в 128 очок, але Маг відповів двома фреймами з набиранням 71 очка в третьому. Ще дві сотні від Туза вивели його вперед 3-2. Блискуча гра Трампа не віщувала для нього жодних проблем, адже в шостому фреймі, здавалося, Джадд знову йде на сенчурі, але серія обірвалася на 47 очках, а блискучий кліренс Мерфі дозволив йому зрівняти рахунок 3-3.

Надалі занадто великих серій вже не було, матч плавно перейшов у хитросплетіння тактичної боротьби. В обох суперників були шанси, але партії, що залишилися, забрав Шон. Варто відмітити його кліренс у 52 очки в сьомому фреймі і відмінний далекий удар на червоному, який розпочав переможну серію у восьмій партії.

Після матчу Шон відмітив: «За  Джаддом приємно спостерігати, і він зробив три відмінних сенчурі на початку гри. Але кожен з них дає перемогу всього в одному фреймі, а єдиний статистичний показник, який важливий, - це хто першим добереться до шести».

У вечірній сесії з'ясовувати стосунки за столом вийшли Джон Хіггінс і Баррі Хоукінс. Джон побував у фіналах двох чемпіонатів світу в 2019 році і обидва програв. Так, саме так, адже окрім турніру в Крусиблі на початку сезону проводиться чемпіонат світу зі снукеру з 6 червоними кулями, де минулого року Джон поступився співвітчизникові Магуайру - 6-8. Взагалі увесь 2019 рік Джон провів стабільно, перемагаючи слабкіших опонентів, але постійно вилітаючи у вирішальних стадіях (5 вильотів в 1/8 фіналу турнірів, 4 вильоти в 1/4 і 4 вильоти в півфіналах). Не вдалося Чарівникові з Вішоу вдало виступити на домашньому етапі серії Home Nations, де він програв у 1/8 фіналу Джеку Лісовські.

Не найвидатніший 2019 рік провів і Баррі Хоукінс. Уродженець графства Кент рідко відзначався у вирішальних стадіях турнірів, рано вилетів з чемпіонату світу (програш в другому раунді проти Кайрена Вілсона 13-11), а єдиною світлою плямою є його перемога на не самому представницькому Paul Hunter Classic.

Не показав своєї найкращої гри Яструб і проти Хіггінса. Джон відразу ж узяв гру під свій контроль і серіями 57, 53 і 74 очки встановив розгромний рахунок до перерви 4-0. Відразу після паузи Хіггінс ліквідував спробу Баррі повернутися в матч: Хоукінс міг вкрасти п'ятий фрейм з рахунку 0-62, він провів брейк у 58 очок, але не зміг добре вийти на останній чорний, який у результаті дістався Хіггінсу.

У шостому фреймі Яструб зробив сенчурі 101 очко, але це був брейк престижу, оскільки Джон використав першу ж можливість завершити матч 6-1. Слова п'ятикратного чемпіона світу якнайкраще підкреслюють атмосферу того, що відбувається на турнірі і підводять проміжний підсумок перших трьох днів: «Атмосфера була хорошою, усі гаряче підтримували Баррі, щоб він повернувся; що за арена для гри! Вона просто фантастична і точно може змагатися з Крусиблом, коли там залишається один стіл. Я думаю, що усі, хто залишився в турнірі, відчувають, що мають хороші шанси перемогти. Чесно кажучи, перед стартом турніру люди б поставили на Діна, Джадда Трампа і Ніла Робертсона. Це неймовірно, що перші ж п'ять фаворитів вилетіли».

Додамо, що в розіграші залишилися всього три колишні чемпіони: Шон Мерфі, Джон Хіггінс і Марк Вільямс, який сьогодні зіграє перший матч проти Стюарта Бінема. При цьому Джон і Марк вигравали Мастерс дуже давно і не в Александра-паласі. Чи побачимо ми нового старого чемпіона або титул завоює хтось, хто донині не перемагав тут? На це питання дадуть відповідь подальші матчі з розв'язкою в найближчу неділю!

Павло БОБРИК

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті

Тібо опублікував короткий твіт після матчу-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 1
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.