Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Іспанії
12.01.2020 20:00 – FT 0 : 0
4 : 1 Серія пенальті Серія пенальті
Суперкубок Іспанії
| Оновлено 13 сiчня 2020, 04:00
12442
10

Реал Мадрид - володар Суперкубка Іспанії-2020!

Не найяскравіший фінал довелося завершувати в серії пенальті

| Оновлено 13 сiчня 2020, 04:00
12442
10
Реал Мадрид - володар Суперкубка Іспанії-2020!
twitter.com/realmadrid
Це могла б бути чергова серія одвічного серіалу під назвою El Clasico, але вже в зовсім нових географічних локаціях. У будь-якому випадку, саме такого розвитку подій вимагали всі присутні на трибунах футбольного стадіону спортивного комплексу «Король Абдалла Спортс Сіті» в місті Джидда, що в Саудівській Аравії. Мадридський «Реал» і каталонська «Барселона», безумовно, перебували на зовсім іншому рівні популярності, ніж їх опоненти в особі «Валенсії» і мадридського «Атлетіко», що легко простежити навіть за інформацією про квиткову квоту, яку змогли реалізувати кожен з клубів окремо.
 
Однак футбол – це в першу чергу, як і будь-який вид спорту, змагання, яке вже потім обростає складними операціями маркетологів над глядацьким інтересом і симпатіями. Цю просту тезу підтвердив Суперкубок Іспанії, у межах якого і зійшлися чотири вищезгадані команди з Піренейського півострова. «Кажани» жодним чином не змогли скласти конкуренцію «вершковим» на півфінальній стадії турніру в його серйозно оновленому форматі (1:3). А ось «матрацникам» довелося добряче попотіти на шляху до дербі столиці Іспанії у фінальному поєдинку. Колектив Дієго Сімеоне скористався недосконалим центром оборони «блаугранас» у другому таймі, в результаті чого навіть зусиль Ліонеля Мессі не вистачило «Барселоні» для того, щоб врятувати цю гру (3:2).
 
Досить в схожому на поєдинок проти «синьо-гранатових» стилі вирішив проводити «Атлетіко» перший тайм звітної зустрічі. Не особливо переймаючись створенням небезпечних моментів біля чужого штрафного, «матрацники» спробували вибудувати оборону в дві лінії на своїй половині поля. Допоки польові гравці переміщалися як фігурки для гри в настільний футбол, основний обсяг роботи діставався голкіперу Яну Облаку. Словенець якісно розім'явся під час відбиття ударів з-за меж штрафного від Каземіро і Модріча, за підсумком чого удар від Менді, який було нанесено після слаломного проходу з лівого флангу, виявився для нього не з найскладніших.
 
Зовсім вже несподівано, але в середині першої половини «Реал» почав дуже багато помилятися на своїй половині поля. «Матрацникам» залишалося просто реалізовувати отримані можливості, однак у Фелікса та Морати виникли з цим певні проблеми. Спочатку допустив помилку під час вибиття м'яча зі своєї штрафної Серхіо Рамос, після чого Жоау пробивав з носка зі входу до чужих володінь – поруч з лівою стійкою. А ось з Моратою епізод був цікавішим, адже Альваро в своєму штрафному збив Куртуа, однак «Реал» від пенальті врятував миттєвий вихід м'яча за лицьову, який трапився після прокидання від Морати повз голкіпера.
 
Відмінний момент у Каземіро, коли бразилець пробив головою впритул до поперечини, під час навіса від Крооса з кутового на правому фланзі, був чи не найкращим моментом для голу «Реала» в першій половині. «Атлетіко» врятував щасливий випадок, після чого гра плавно перейшла в другий тайм.
 
«Вершкові» почали заключний відрізок основного часу матчу рівно так само, як і попередній – з атак. Ввімкнувся до гри Йович, який немов хотів попросити вибачення за чергову порцію невиразної гри в атаці. Лука дуже старався, і вже перший момент з його участю міг завершитися голом. Допомогла гостям вдача – м'яч прокотився повз правої штанги.
 
Моментів було не так вже й багато. Хіба що шанс Вальверде варто окрему увагу – Федеріко примудрився головою пробити м'ячем собі в коліно, коли його полишили одного перед воротами під час подачі з правого флангу. На цей епізод «Атлетіко» відповів нереалізованим виходом сам на сам із Куртуа через правий фланг штрафного з боку Морати. Альваро вирішив пробивати в ближній кут, хоча чітко бачилася можливість вражати дальній.
 
Минав час, а кінцівка 90, з невеликим, хвилин не принесла належного загострення. Проте! Як же було гостро в овер-таймах! Тут і божевільні серії сейвів від Яна Облака мали місце бути, і Куртуа явно не нудьгував на лінії воріт. А як закрутився хоровод подій після обрізки Карвахаля в центрі поля! Мората блискавкою полетів до чужого штрафного, вже готуючись перегравати бельгійського голкіпера. І тут, його наздоганяє підкат Федеріко Вальверде! Пряма червона картка не викликала питань, проте футболісти миттю зчепилися в бійці, що закінчилося ще трьома попередженнями для окремих учасників неспортивної ситуації.
 
І все ж – без серії пенальті команди не обійшлися. Не було помітно чіткого лідера на тривалому відрізку ігрового часу, тому з'ясувати результат у футбольній лотереї було не таким вже й несправедливим завершенням. Проте не будуть згодні з цим думка вболівальники «Атлетіко». Сауль бив першим за «матрацників», однак влучив у ліву штангу. При цьому, «Реал» вже вів 1:0. Наступний у м'яча –  Томас. І знову номінальні гості не змогли розпечатати ворота суперників! Куртуа дістав потужний удар в лівий нижній кут. У підсумку, підопічні Зідана реалізували всі можливості, які залишилися, а останнім, четвертим за рахунком, став точний удар Серхіо Рамоса. А хто ж ще міг принести черговий трофей?
 
Фінальний свисток арбітра Хосе Марії Санчеса Мартінеса пролунав. У фінальному поєдинку «Реал» переміг сусідів по столиці Іспанії в особі «Атлетіко», після чого може з чистою совістю може піднімати над своєю головою перший трофей в 2020-му році – Суперкубок Іспанії.

Суперкубок Іспанії-2020. Фінал.

Реал – Атлетіко – 0:0 (по пен. 4:1)

 Менді, 90+2, Модріч, 90+3, Карвахаль, 111 –  Феліпе, 27, Томас, 74, Хіменес, 113

 Вальверде, 115 (груба гра)

Реал: Куртуа – Менді, Рамос, Варан, Карвахаль – Модріч, Каземиро, Кроос (Вінісіус, 102) – Вальверде, Іско (Родріго, 60) – Йовіч (Маріано Діас, 83).

Атлетіко: Облак – Лоді (Льоренте, 89), Хіменес (Савіч, 98), Феліпе, Тріппье – Сауль, Томас, Еррера (Вітоло, 56), Корреа – Мората, Фелікс (Аріас, 101).

Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес (Іспанія)

Стадіон: «Король Абдалла Спортс Сіті» (Джидда, Саудівська Аравія)

Удари (у площину): 27 (14) – 12 (7)
Кутові: 6 – 8
Оффсайди: 0 – 0.

РЕАЛ-АТЛЕТІКО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MADRIDISTA
Пепереду нас чекає ще ЛаЛіга Кубок Короля, та ЛЧ! З Перемогою Мадрид!
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Всеволод Фомичев
Всех, кто за Реал, с победой.
andre_lui
Почему то никто не сравнил Лунина и Куртуа. Подсознательно ждал, чтобы Реал проиграл по пенальти. Тогда бы сравнение было б поярче. Зла Реалу не желаю, но немного за Лунина обидно! Хочется, чтобы не пропал талант! С победой Реал!
pol55
Посмотрел полтайма,понял что это *вистава*для арабов,в перерыве Рома-Юве(надо ж сопадение) посмотрел пенали,понял что ничего не потерял,а Реал это Реал,нуу вітаю.
Maradona
Повторюся: взути Барсу і лягти під Реал, це вже класика від Атлетико.
Реал дніще, Барса ще гірше дніще через віслюка Вальверде!