Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 липня 2021, 22:08
8048
0

Північна Македонія – Україна. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи

Наша збірна стартує на континентальній першості

| Оновлено 06 липня 2021, 22:08
8048
0
Північна Македонія – Україна. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи
ФГУ. Збірна України

Поєдинок Північна Македонія – Україна відбудеться в п’ятницю, 10 січня, у Відні. Початок зустрічі о 21.30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Перший поєдинок на такому Євро-2020 наша команда проведе проти найнебезпечнішого суперника в групі – Північної Македонії. Гра проти балканців стане чудовою нагодою для збірної України набрати перші очки у фінальній стадії континентальної першості з 2002 року, оскільки на чемпіонатах Європи 2004 і 2010 років наша команда незмінно програвала по три зустрічі групового турніру.

Зробити це буде складно, але поставлена ​​задача не є неможливою. Північна Македонія не безгрішна команда, хоч і володіє хорошим складом, який включає в себе Кирила Лазарова – топового гравця європейського гандболу. Це довела кваліфікація континентальної першості, в якій суперники збірної України змагалися з командами Ісландії, Греції та Туреччини. У цій не найскладнішій групі балканці завершили внічию домашній поєдинок з ісландцями - 24:24 і примудрилися програти в гостях збірній Греції – 26:28. В інших матчах були завойовані перемоги, в тому числі і в гостях над дуже міцною Ісландією, але відбір на Євро показав, що з македонцями можна грати і вигравати. До слова, Кирил Лазаров став другим бомбардиром відбірного турніру, закинувши за шість ігор 43 м'ячі. Незважаючи на свій немолодий вік (39 років), зірковий правий напівсередній французького «Нанта» довів, що він, як і раніше, є зіркою європейського рівня.

Анонс Євро-2020 з гандболу

З інших гравців у ростері Північної Македонії виділяються лівий крайній угорського «Веспрема» Деян Манашков, дворазовий переможець Ліги чемпіонів у складі «Вардара» Стоянче Стойлов, молодий, але вже досить досвідчений лівий напівсередній німецького «Балінгена» Філіп Талєскі. Основним голкіпером повинен стати досвідчений воротар португальської «Бенфіки» Борко Рістовскі, який має великий досвід виступів у Лізі чемпіонів.

Збірна України не має в складі зірок калібру Лазарова і Манашкова, але більша частина наших гравців є досвідченими гандболістами з достатнім досвідом виступів у Лізі чемпіонів. В цілому, заявка нашої збірної на континентальну першість виглядає наступним чином:

Воротарі: Генадій Комок («Мотор»), Антон Терехов («Погонь», Польща)

Ліві крайні: Захар Денисов («Мотор»), Євген Жук («Пермські Ведмеді», Росія)

Праві крайні: Андрій Акименко («ЗТР»), Артем Козакевич («Мотор»)

Лінійні: Дмитро Дорощук, Павло Гурковський (обидва - «Мотор»), Дмитро Ільченко («ЗТР»), Олександр Шевельов («Єврофарм Работнік», Північна Македонія)

Розігруючий: Олександр Тільте, ( «ЗТР»)

Ліві напівсередні: Станіслав Жуков («Мотор»), Владислав Остроушко («Єврофарм Работнік», Північна Македонія), Євген Буйненко («Орошазі», Угорщина), Дмитро Горіга («Погонь», Польща)

Правий напівсередній: Роман Чичикало («Заглембе», Польща)

Звертає на себе увагу суттєвий перекіс в задній лінії: маючи в складі відразу чотирьох лівих напівсередніх, на позиції правого напівсереднього у нас тільки один гравець. Основною причиною такого дисбалансу стали травми Владислава Донцова і, особливо Сергія Онуфрієнка, які грають на позиції правого напівсереднього. Судячи з усього, комусь із гравців задньої лінії доведеться зміщуватися на цю проблемну для нашої збірної позицію. Як і доведеться допомагати Олександру Тільте – єдиному плеймейкеру нашої команди.

Великі надії перед стартом чемпіонату покладаються на Владислава Остроушка. Наш лівий напівсередній проводить відмінний сезон у складі «Єврофарм Работнік» і за підсумками його першої частини став найкращим (!) снайпером Ліги чемпіонів, зумівши закинути за 10 матчів 65 голів.

Перед стартом континентальної першості збірна України провела контрольний турнір в Швейцарії, де зазнала трьох поразок від господарів майданчика (22:32), збірної Нідерландів (27:30) і національної команди Тунісу (32:34). Звичайно, такі результати не додають оптимізму, але варто відзначити, що в цих поєдинках головний тренер збірної Сергій Бебешко пробував різноманітні поєднання виконавців і тестував різні варіанти ведення гри. Безперечно, тренерський штаб зробить висновки перед стартом чемпіонату Європи і наша команда постане на ньому більш міцним колективом.

На папері збірна Північної Македонії виглядає найбільш потужною в квартеті В, в той час, як Україні відводиться роль аутсайдера групи, але нашій збірній необхідно з першої гри на турнірі чіплятися за очки. Будемо сподіватися, що український захист зуміє максимально ускладнити життя Кирилу Лазарову і компанії, а наш напад зіграє з мінімумом помилок. В такому випадку Україні буде цілком під силу заробити очки в своєму першому матчі на континентальній першості.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матча Північна Македонія – Україна.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Чемпіонат Європи-2020. Група В.

10 січня

Північна Македонія – Україна

Чехія – Австрія

Євро-2020 з гандболу: розклад і результати матчів

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.