Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 23 грудня 2019, 02:36
4166
8

Челсі здобув впевнену перемогу над Тоттенхемом у дербі

Дубль Вілліана приніс підопічним Лемпарда першу перемогу за три поєдинки АПЛ

| Оновлено 23 грудня 2019, 02:36
4166
8
Челсі здобув впевнену перемогу над Тоттенхемом у дербі
twitter.com/ChelseaFC
Англія. Останній тур, він же – вісімнадцятий за ліком, Прем'єр-ліги в 2019-му році, коли команди мали хоча б незначні шанси перевести подих перед майбутнім потоком поєдинків. І, немов подарунок до розкішного різдвяного столу, у календарі розіграшу знайшлося місце для знакового протистояння. Поєдинків з почесним статусом «дербі» в межах столиці Англії досить багато, але особливу увагу пропонувалося приділити зустрічі Півночі та Заходу. На ще «свіжий» стадіон «Тоттенхем Хотспур» в гості до місцевого колективу завітав «Челсі».
 
Одна перемога в останніх п'яти зустрічах на внутрішній арені, і це за умови чотирьох поразок в решті матчів – «пенсіонери» провалювали початок зимового сезону, хоча найбільш важкий період роботи був ще попереду. «Сині» здобули перемогу лише над «Астон Віллою» (2:1), і сяк-так зуміли продовжити боротьбу в Лізі чемпіонів, пробившись у плей-оф з групи, у якій «Аякс» набрав 10 очок, яких не вистачило для продовження боротьби в головному клубному змаганні Старого Світу.
 
У «Тоттенхема» справи також були не в порядку. Команда, тоді ще аргентинського фахівця Маурісіо Почеттіно, провалила старт сезону на внутрішній арені, і лише в рамках ЛЧ змогла забезпечити собі гідне «підгрунтя», яке й зіграло ключову роль у виході «шпор» до наступної стадії. Утім, справи в АЛП також почали налагоджуватися для підопічних Жозе Моуріньо. Їх статистика останніх п'яти зустрічей була повною протилежністю результатів «Челсі» – у день, коли «пенсіонери» здолали «Віллу», «Тоттенхем» поступився «Манчестер Юнайтед» (1:2).
 
Гра у «шпор» почала йти під уклін практично від самого початку. І в зв'язку з цим було несподіваним побачити посилений тиск команди Лемпарда на чужі володіння вже з перших хвилин. Удари Абрахама і Рюдигера з середньої дистанції виявилися лише певною пристрілкою до наступних епізодів біля воріт Гассаніги.
 
Провал зональної опіки у виконанні Сержа Ор'є під час розіграшу Вілліаном кутового на лівому фланзі. Правий захисник не пішов грати проти бразильця після розіграшу стандарту один в один, а простір, що утворився, був повною мірою використаний екс-гравцем донецького «Шахтаря» для перекладання під робочу ногу й удару під дальню штангу.
 
У кінцівці першого тайму на межі курйозу знаходився головний арбітр поєдинку Ентоні Тейлор. Гассаніга не влучив по м'ячу під час гри на перехопленні верхової передачі, після чого його нога потрапила точно в корпус Алонсо. Питання про необхідність призначення пенальті у глядачів не було, але служитель Феміди вирішив пограти на нервах у всіх присутніх, і лише після консультації з помічниками прийняв правильне рішення. Вілліану не склало труднощів повторно вразити правий кут воріт суперника, але вже за допомогою удару низом з одинадцятиметрової позначки.
 
«Тоттенхем» втрачав найменші натяки на ініціативність з жахливою швидкістю, а фінальну крапку в стражданнях футболістів Моуріньо поставив кореєць Сон. Банальна нездатність гравця стримати свої емоції стала поперек надій колективу господарів врятувати гру. Сон відмахнувся ногою від Рюдигера після падіння на газон на лівому фланзі атаки. До слова, і в цьому епізоді без VAR Тейлор не зміг прийняти остаточного рішення – пряма червона за неспортивну поведінку. Але навіть з таким ходом подій побачити від «шпор» єдиний удар в створ воріт тільки на 90+5 хвилині поєдинку було справжнім шоком. У Моуріньо намічаються великі проблеми.
 
А далі буде горезвісний «boxing day». «Тоттенгем» почне його домашнім протистоянням проти «Брайтона» на наступний день після Різдва, а «Челсі» вступить в боротьбу після закінчення матчу «шпор» – на колектив Френка Лемпарда очікує гра перед рідною публікою проти «Саутгемптона».

Английская Премьер-лига. 18-й тур. 

Тоттенхем – Челси – 0:2

 Вілліан, 12, 45+4 (пен.)

 Зума, 31, Ковачич, 43, Рюдигер, 78 – Алли, 43, Гассаніга, 45+3, Сиссоко, 57, Алдервейрельд, 67

 Сон, 62 (неспортивна поведінка)

Тоттенхем: Гассаніга – Вертонген (Роуз, 74), Алдервейрельд, Санчес, Ор'є – Сіссоко, Дайєр (Эріксен, 46) – Сон, Аллі, Моура (Ндомбеле, 74) – Кейн.

Челсі: Аррісабалага – Томорі, Рюдигер, Зума – Алонсо, Ковачіч (Жоржиньо, 68), Канте, Аспілікуета (Джеймс, 80) – Маунт, Вілліан – Абрахам (Батшуаї, 80).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Уайтеншо, Англія)

Стадіон: «Тоттенхем Хотспур» (Лондон, Англія)

Удари (у площину): 5 (1) – 13 (3)
Кутові: 3 – 5
Офсайди: 0 – 2.

ТОТТЕНХЕМ-ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
polesse2000
Плохая идея была приглашать маура коучем
comentraktor
Ну теперь мы увидим портумудилу в истинном облике. Будут виноваты все. Жду когда его Гвардиола поимеет.
bzzzzz
Маур загробил польностью команду. Как так можно пассивно играть ? Ни борьбы, ни прессинга, ни контроля мяча... вся тактика сидеть в своей штрафной, и танцевать с бубном. И это при наличии таких игроков, с которыми можно любую команду заганять. А Челси вопще никакого напряга не чуствовал.
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Crassus1
Ученик превзошел учителя, браво Фрэнк !
pol55
Холодный душ для Маура,уже просматриваются его паростки игры,особенно в первом тайме,так Тотем обычно не играет(забросы вперед длинные и неточные типа контригра,сплош неточные передачи под прессом и без него ит.д.)
Лемпард ошаришил Маура и к сожалению заслужено переиграл Тотем,даже не смотря на два с натяжкой, как на меня(субьективное мн-е)кардинальных решений судьи(пеналь.особенно удаление нуу желтая) впервые мне игра Тотема не понравилась,и раньше много раз проигрывали но достойно играли,а сегодня *чорті шо*.
руслан халитов
игрокам челси видать не сказали что тренер тотема топерь моуриньё ....... как они могли ...