Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 10 грудня 2019, 03:21
3896
5

Вест Гем поступився Арсеналу в дербі без участі Ярмоленка

Колектив Пеллегріні не зміг втримати перевагу, яку здобув наприкінці першого тайму

| Оновлено 10 грудня 2019, 03:21
3896
5
Вест Гем поступився Арсеналу в дербі без участі Ярмоленка
https://twitter.com/Arsenal
Надзвичайно цікаве досягнення належало лондонському «Арсеналу» перед початком поєдинку шістнадцятого туру Англійської Прем'єр-ліги. Однак змістове навантаження воно в собі несло явно не у позитивному для фанатів «канонірів» ключів. Дев'ять матчів поспіль «червоно-білі» не могли здобути перемогу, а така тенденція спостерігалася вперше за 42 роки існування клубу. До слова, саме стільки років від народження виповнилося у цьому році новоспеченому головному тренеру «Арсеналу» Фредеріку Юнгбергу, який змінив на цьому важкому пості іспанця Унаї Емері.
 
І все ж, якою б важкою не була ситуація усередині колективу, на матч з принциповим статусом дербі вона не повинна була мати впливу. Північ Лондона зустрічалася зі Сходом на поле столичного стадіону «Лондон Стедіум». Так, панове, Ваші здогадки вірні, це був матч між «Вест Гемом» та «Арсеналом».
 
Нарису роботи нового шведського наставника «канонірів» абсолютно не було помітно у першому таймі, який «Арсенал» завершив з мінімальною перевагою на користь суперників на табло, і вкрай невпевненою грою в атаці. Однак за відведених 15 хвилин відпочинку, Юнгберг зумів налаштувати своїх підопічних на по-справжньому ефектний камбек, від чого за виступом гостей у другій половині було просто приємно спостерігати.
 
Зустріч почалася з кількох перспективних розвідок простору у штрафному німецького голкіпера Бернда Лено, однак ударам Антоніо та Форнальса з середніх дистанцій явно не вистачало якоїсь витонченої задумки в своєму виконанні. Понад півгодини ігрового часу «Арсенал» просто не міг зайти до чужої штрафної, а коли це всеж вдалося зробити гостям, то Озіл пробив головою над поперечиною, встигнувши відгукнутися на навіс Обамеянга з лівого флангу. При цьому, Юнгберг встиг втратити одну зі своїх бойових одиниць. Тірні так і не зміг відійти від зіткнення з суперником в штрафному власної команди. За схожих умовах, але вже у другому таймі, покине межі поля і гравець «молотобійців»: Крессвелл збив з ніг підкатом біля свого штрафного Пепе, і при цьому сам примудрився отримати пошкодження. Ще один епізод з травмою гравця стався вже під завісу зустрічі – Джака так і не зміг остаточно прийти до тями після зіткнення головами з опонентом по верховій боротьбі в центрі поля.
 
У проміжку між першою і другою з вищеописаних травм, зумів відкрити рахунок гравець «Вест Гема». Зробив це центральний захисник Анджело Огбонна, завершивши ударом головою навіс Форналса від правої межі штрафної. Ось і йшов на перерву колектив Юнгберга при не найкращих розкладах.
 
Однак справжнє диво мало місце бути після повернення команд на футбольне поле. Лено парирував дві спроби дальніх ударів від Деклана Райса, після чого «каноніри» успішно сходили в контратаку лівим флангом, звідки Сеад Колашинаць викотив м'яч точно під удар Мартінеллі з центру штрафного майданчика. Габріел став наймолодшим гравцем в історії клубу, який забивав у дебютному матчі в АПЛ.
 
Ще один швидкий випад, і гості вже попереду за рахунком. Це Пепе не став довго думати після отримання м'яча у правого кута штрафного від Обамеянга, переклав під ліву, після чого виконав розкішний обвідний удар у дальній верхній кут. Зворотня комбінація з подачею від француза на габонця приблизно з тієї ж позиції, звідки і був нанесений другий точний удар в цьому поєдинку, завершилася ударом боковими ножицями у виконанні П'єра-Емеріка. Після такого глядачі почали раптово залишати трибуни, а «молотобійці» погодилися з поразкою в принциповому поєдинку.
 
У наступному турі «Вест Гем» відправиться на виїзний поєдинок з «Саутгемптоном», а ось «Арсенал» чекає іспит складніший – у гості до команди Фредеріка Юнгберга навідається діючий чемпіон АПЛ «Манчестер Сіті».

Англійська Прем’єр-ліга16-й тур.

Вест Гем – Арсенал – 1:3

 Огбонна, 38 – Мартінелли, 60, Пепе, 66, Обамеянг, 69

 Снодграсс, 23, Крессвелл, 49

Вест Гем: Мартін – Крессвелл (Масуаку, 51), Огбонна, Бальбуена, Фредерікс – Форналс, Райс, Нобл, Снодграсс (Голланд, 78) – Андерсон (Алле, 70) – Антоніо.

Арсенал: Лено – Тірні (Колашинац, 29), Сократіс, Чеймберс, Мейтланд-Найлз – Джака (Гендузі, 86), Торрейра – Мартінеллі, Озіл, Пепе (Нельсон, 88) – Обамеянг.

Арбітр: Майкл Дін (район Уіррал, Англія)

Стадіон: «Лондон Стедіум» (Лондон, Англія)

Удари (у площину): 11 (4) – 10 (3)
Кутові: 4 – 3
Оффсайди: 1 – 0.

ВЕСТ ГЕМ-АРСЕНАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Михайленко розповів про Євро-2024 U-19: зірки збірної та амбіції
Футбол | 24 квітня 2024, 23:23 0
ВІДЕО. Михайленко розповів про Євро-2024 U-19: зірки збірної та амбіції

Керманич збірної України U-19 повідомив про хід підготовки команди

ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер
Футбол | 24 квітня 2024, 02:23 2
ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер

Матч АПЛ завершився розгромною перемогою Арсеналу з рахунком 5:0

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sergey Sergeev
Как-то без Ярмолы не лучше....
Ярмоле надо играть лучше и выручать команду, а тренеру и команде больше ему доверять.
Ukraine_Kiev_Fan
Так калечам этим и нужно. Да, Ярмола не способен тянуть команду в Англии, но через него практически и не играют когда он в составе.
mmuk
На цей раз хто винен в них?
OKs100
Похоже, Вест Хэм вылетит в Чемпионшип, а с ним и Ярмоленко...
rugby1970
Заголовок - пробитие ДНИЩА!