Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBA
| Оновлено 07 грудня 2019, 17:27
14230
2

Александр Повєткін – Майкл Хантер. Прогноз і анонс на бій

7 грудня у Саудівській Аравії пройде бій-елімінатор за версією WBA

| Оновлено 07 грудня 2019, 17:27
14230
2
Александр Повєткін – Майкл Хантер. Прогноз і анонс на бій
BoxingScene
В рамках вечора боксу 7 грудня у Саудівської Аравії пройде кілька цікавих поєдинків андеркарду. 40-річний російський ветеран Александр Повєткін (35–2, 24 КО) буде битися проти 31-річного американського супертяжа Майкла Хантера (18–1, 12 КО). Переможець поєдинку стане офіційним претендентом на титул чемпіона світу за версією WBA. Ця дуель відбудеться в Ер-Ріяді в андеркарді великого матчу-реваншу між американцем Енді Руїсом і британцем Ентоні Джошуа.
 
Бекграунд
 
40-річний Александр Повєткін має в пасиві лише дві поразки, від Володимира Кличка і Ентоні Джошуа. Попередній свій бій він провів проти британця Хьюї Ф'юрі (23–3, 13 КО) 31 серпня на O2 Арені в Лондоні, в андеркарді поєдинку Василя Ломаченка з Люком Кемпбеллом. Росіянин тоді переміг одноголосним рішенням суддів (всі троє видали рахунок 117–111).
 
До того Повєткін в вересні 2018 програв технічним нокаутом в 7-му раунді Ентоні Джошуа в бою за чотири пояси, що належали тоді британцеві. А найбільш пам'ятним боєм Повєткіна залишається його нищівна поразка (104–119 на записках у всіх суддів) в Москві українцю Володимиру Кличку. Той бій відбувся в жовтні 2013 року і завершився переконливою перемогою українського боксера.
 

31-річний Майкл Хантер провів 19 боїв на профі-рингу, з них лише один програв. Дивно, але єдиним кривдником Хантера досі є українець Александр Усик. Той бій за титул WBO у важкій вазі проводився 8 квітня 2017 року у місті Оксон-Хілл, і українцеві довелося пройти непросту дистанцію в повних 12 раундів. Судді одноголосно віддали перевагу Усику (всі троє по 117–110), але Хантер увагу на себе звернув.
 
З тих пір Майкл перебрався в суперважку вагу, де здолав Мартіна Баколі (ДР Конго), Фабіо Мальдонадо (Бразилія) і росіян Александра Устинова і Сергея Кузьміна. Завдяки цій серії перемог Хантер увійшов в топ-10 рейтингу майже всіх провідних організацій. Зараз він 7-й у WBA і IBF, 8-й у WBO, 10-й у IBO. Повєткін же в основному займає 5–6 позиції. Відповідно, переможець бою отримав серйозний підйом в рейтингах, і фактично це бій-елімінатор за версією WBA.
 

Цитати перед боєм
 
Александр Повєткін: «Як я ставлюся до того, що Кличко може повернутися? Це його право і його рішення. В принципі нічого поганого в цьому не бачу. З приводу реваншу з ним: я б з радістю погодився. Повторний бій з Джошуа? Так, мені б хотілося з ним зустрітися.
 
Хантер – хороший боксер, цікавий. Думаю, він налаштовувався і проведе хороший бій. Моя мета – вийти за звання чемпіона світу і постаратися виграти. Що стосується прогнозу на мій бій з Хантером, то я ніколи не даю прогнози. Ринг все покаже».
 

Майкл Хантер: «Це буде серйозне випробування для мене. Повєткін знаходиться в топі протягом десяти років. В суботу я планую показати свої навички, продемонструвати, хто я такий. Для мене це мрія, яка втілилася в реальність. Я завжди хотів битися по всьому світу, в різних країнах, ставши народним чемпіоном.
 
Я знаю, що переді мною стоїть складне завдання. Повєткін – переможець Олімпіади, чемпіон з кікбоксингу. У Повєткіна накопичилась величезна кількість досвіду в боксі. Мені належить справитися з різними речами. Можливо, деякі з них я побачу тільки після виходу в ринг, адже Повєткін – ветеран. Приходьте в суботу і ви побачите, як я роблю все можливе, щоб зупинити Повєткіна і перемогти. Подивимося, як все складеться».
 
Церемонія зважування
 

Прогноз на бій
 
Віковий «Витязь», колишній чемпіон світу, вже не є лідером суперважкого дивізіону. Але все ще залишається в топ-10. Втім, його шанси на перемогу в поєдинку з або Руїсом, або Джошуа виглядають мінімальними. Поразки від Кличка і Джошуа стали піковими моментами його кар'єри, і найбільші свої бої Повєткін програв. А ось молодший Хантер може стати реальним мисливцем за поясами топ-грандів. Після поразки Усику він видав відмінну серію перемог і може зробити ще один крок до вершини. Для цього треба всього лише треба в суботу відправити Повєткіна на пенсію. У нього є для цього всі дані: сила удару, техніка та витривалість.
 
Рекомендована ставка – дострокова перемога Майкла Хантера.
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Папа Римський благословив пояс WBC перед мегафайтом Усика та Ф'юрі
Бокс | 17 квітня 2024, 23:21 2
ФОТО. Папа Римський благословив пояс WBC перед мегафайтом Усика та Ф'юрі

У Папи Римського Франциска немає фаворита у цьому поєдинку

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 7
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pl2012ua
надеюсь котлеткина красиво отправят сегодня на пенсию, прямо за канаты.
Сміх
Це яким чемпіоном був Пельмень? Регулярним чи інтернаціональним? Чи може чемпіоном Росії?
WBA розвела поясів на радість батустанам. В них зараз крім інтернаціонального, ще є регулярний і проміжний - хтось знає їхні прізвища? Сумніваюся. От таким "чемпіоном" був Пельмень.