Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 грудня 2019, 17:43
5269
4

Директор Карпат: «Власник не приносить гроші в мішках. Потрібно заробляти»

Але клуб заробляє на трансферах і спонсорах

| Оновлено 05 грудня 2019, 17:43
5269
4
Директор Карпат: «Власник не приносить гроші в мішках. Потрібно заробляти»
fckarpaty.com

На тлі чуток про нібито можливе припинення існування «Карпат», виконавчий директор клубу Ростислав Ящишин розповів про нинішню ситуацію з фінансами.

«Нинішній фінансовий стан клубу, м’яко кажучи, бажає кращого. Так, «Карпати» навчилися заробляти кошти і без зайвої скромності скажу, що роблять вони це доволі успішно. Напевно, якщо порівняти співвідношення заробітків і витрат доброї половини клубів УПЛ та «Карпат», то різниця на користь «Карпат» буде істотною. На чому ми заробляємо? Продаж трансферних прав на гравців, відсотки від трансферів, права на телетрансляцію, спонсори і партнери, реклама та оренди. Інше питання – чи вистачає зароблених коштів для того, аби ставити перед командою серйозні задачі? Ні, не вистачає. Бо «Карпати» - це не просто команда з трьома людьми в одному кабінеті. «Карпати» – це два стадіони, десяток полів, дві тренувальні бази, три професійні команди Прем’єр ліги, юнацькі команди різних вікових груп ДЮФЛ, дитячі команди (загалом – більше восьми сотень вихованців), жіночі команди, півсотні тренерів, кілька сотень працівників».

«І футбольний клуб – це ж не лише футболісти чи працівники, яким треба платити зарплату. Це ж і різноманітні турніри, пальне, квитки на потяги та літаки, організація закордонних тренувальних зборів, ремонти, закупівля техніки, рахунки за світло, зокрема – підігрів поля (а лише це - кілька мільйонів гривень за сезон), воду та газ; штрафи за поведінку уболівальників (це, до речі, також повна катастрофа: минулий сезон – більше мільйона гривень, позаминулий сезон – майже півмільйона, цей сезон – уже більше трьохсот тисяч!); закупівля форми, м’ячів та інвентарю і ще сотні позицій, які потребують щоденного контролю та аналізу».

«Тому клубу, який хоче не просто животіти і існувати, а розвиватися та прогресувати, необхідні додаткові джерела прибутків, причому легальні, такі, що відповідали б критеріям фінансового фейр-плей».

«Не знаю, як усе виглядає в інших клубах, але в «Карпат» нема такого, щоб президент приніс кілька мішків з грошима і поклав їх під ялинку. Ні, ми маємо заробити на себе самі. Звичайно, це в біса складно, але стимулює до саморозвитку і ощадливості», - сказав Ящишин.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy Chak
Та скажи ти чесно - Дим ні бакса не дає на клуб, а ще й доїть КЛ як може, одним словом гнида, тому і будете прозябати!!!
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaxUa
Стимул к саморазвитию и бережливости успешно доказал свою эффективность на деле, позволив команде обеспечить достойные результаты: 11 место из 12, 2 победы, 9 поражений, 11 очков. Так держать!