Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 грудня 2019, 21:44
3647
3

Олександр РИБКА: «Не маю надії отримати виклик до збірної України»

Екс-голкіпер «Динамо» і «Шахтаря» тверезо оцінює свої шанси на повернення до збірної

| Оновлено 04 грудня 2019, 21:44
3647
3
Олександр РИБКА: «Не маю надії отримати виклик до збірної України»
ФК Сабаїл. Олександр Рибка

Зараз 32-річний голкіпер виступає в Азербайджані в складі «Сабаїла». Нещодавно голкіпер повернувся в стрій після важкої травми, через яку пропустив півроку.

«Відновлення було повністю плановим. Як говорили доктора, так і пройшло. Щоденні тренування, реабілітація ... Шість місяців витримав. Непростий період був. Хочу сказати спасибі «Сабаілу», адже вони мені дозволили проходити реабілітацію в Києві, де я був постійно з родиною. Саме з їх підтримкою моє відновлення пройшло в рази простіше. Також хотів би подякувати і київському «Динамо», яке дозволило мені проходити реабілітацію на їхній базі. Мені підтримали президент, медичний персонал і багато інших. Великий плюс те, що все відновлення провів поруч з родиною. Поруч з ними цей час пролетів дуже швидко, можна сказати, майже навіть непомітно. Батьки, дружина, діти допомогли уникнути моральних труднощів через травму».

«Як себе почуваю в Азербайджані? Чесно, не відчуваю себе тут легіонером. Всі в команді розмовляють російською мовою, тому якихось складнощів не виникає з порозумінням. Не відчуваю цього тут так, як це було в Туреччині. Відсутність мовного бар'єру майже повністю виключило адаптацію: приїхав в клуб за три дні до гри, і відразу зіграв, розуміючи всі завдання і вимоги. Загалом, тут мені набагато простіше, ніж в двох минулих клубах».

«Як в клубі відносяться до Майкла Ессьєна? У клубі до нього всі добре ставляться, він відповідає тим же. Він з повагою ставиться до всіх: від президента до персоналу. Він - найпростіший хлопець, приємний в спілкуванні. Завжди з ним можна поговорити, завжди підтримає, підкаже. Професіонал з великої літери. Самовіддача у нього на високому рівні навіть в Азербайджані. Працює на тренуваннях в міру своїх років, але, незважаючи на вік, він намагається максимально викладатися на них. Ніколи не пропускає тренування, намагається працювати нарівні з усіма. Що про нього ще сказати, якщо він грав в таких великих клубах і є дворазовим чемпіоном Англії і володарем Ліги чемпіонів? Думаю, багато описувати його не потрібно. Всім і так ясно, що це за футболіст».

«Чи є надія ще отримати виклик в збірну України? Не знаю, надії, напевно, є у кожного футболіста. Всі мріють грати в складі збірної. Я роблю від себе все можливе, свою роботу. Як показує практика, наш тренерський штаб навряд чи заглядає в Азербайджан і дивиться, як тут грають українці. Не маю великих надій отримати виклик в збірну, але якщо таке трапиться, то з гордістю знову одягну футболку національної команди», - сказав Рибка.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JohnNeuman
Считаю, что брать нужно. Ведь выпускали же вратарей на пенальти раньше? А в этом компоненте нет равных Рыбке. Да никакой Шовковский, Пятов, Бойко и рядом не смогут так же отбивать пенальти. Все ж помнят матч с Реалом и пеналь от Нистелроя? Одно дело потянуть легкий пенальти и совсем другое успеть дотянуться до мошнейшего прострела самым низом в самый уголок да еще и без всякой подготовки. Рыбку нужно брать, так не тянул даже Буффон.
Alex86 1
Ну при живых Пятове да Лунине (Бойко на худой конец самый) было бы странно их еще питать.