Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 грудня 2019, 20:32
25968
36

Вайлдер, Ф’юрі або Джошуа? Хто найсильніший супертяж у світі?

Лев Кравців намагається розібратися в непростому запитанні

| Оновлено 04 грудня 2019, 20:32
25968
36
Вайлдер, Ф’юрі або Джошуа? Хто найсильніший супертяж у світі?
Boxing Scene

У суперважкій категорії зараз три головні боксери - Деонтей Вайлдер, Тайсон Ф’юрі та Ентоні Джошуа. Вони найбільші, грізні й імениті. Навіть незважаючи на перемогу на початку цього року, до Енді Руїса поки відносяться скептично. Давайте розбиратися, кого ж можна вважати кращим супертяжем світу на даний момент?

1. Кількість поєдинків, перемог і поразок, а також рівень суперників.

2. Медійність.

3. Оцінка рівня боксерською громадськістю.

Ентоні Джошуа

Вік: 30 років.

Кількість поєдинків, перемог і поразок, а також рівень суперників.

22 перемоги, 1 поразка, 21 перемога нокаутом. Серед суперників:

- Володимир Кличко - перемога технічним нокаутом.

- Карлос Такам - перемога технічним нокаутом.

- Джозеф Паркер - перемога одноголосним рішенням суддів.

- Олександр Повєткін - перемога технічним нокаутом.

- Ділліан Вайт - перемога технічним нокаутом.

Окрім них: Ерік Моліна (ТКО), Домінік Брізіл (ТКО), Чарльз Мартін (КО), Кевін Джонсон (ТКО), Майкл Спротт (ТКО), Енді Руїс (поразка ТКО).

Один з найсильніших послужних списків у сучасному хевівейті. Джошуа не просто боксував з одними з кращих. Він переживав важкі моменти в поєдинках з ними, у бою з Кличком підіймався після нокдауну і все одно перемагав.

Медійність

Ентоні Джошуа - не лише успішний боксер, але і дуже грошовий. Він довгий час живе від спонсорських угод і майже не витрачається на ті речі, на які марнує гроші більшість боксерів: їздить на спонсорській машині (Land Rover або Jaguar), живе в спонсорській квартирі, а гонорари вкладає в проекти, що цікавлять його.

Він не балакучий, але за рахунок спадкоємності Володимира Кличка зробив собі репутацію наступного благородного чемпіона-супертяжа. Ентоні поважає суперників, дає їм потримати пояси, а в рингу робить шоу. У Великобританії Джошуа - це бренд. У США зайти з цим же брендом не вийшло через поразку Енді Руїсу. Якщо реванш буде взято, варто чекати наступний бій Ентоні в Америці.

Оцінка рівня боксерською громадськістю

Британець - добре навчений боксер. Він уміє в рингу багато що, але не виглядає бійцем в звичайному розумінні цього слова. Машина для перемог: спокійна, зосереджена, готова вимкнути свого опонента, але не більше.

Він принципово відрізняється від двох інших супертяжів-гігантів. На відміну від розбовтаного Ф’юрі та боксера з мінімальною любительською школою Вайлдера, Ентоні - олімпійський чемпіон. Він пройшов відмінну школу боксу Великобританії, узяв золото на головному аматорському турнірі і спокійно увійшов до професійної суперважкої ваги. Спокійно і упевнено - так, що усім іншим довелося посунутися.

Він не божевільний, але, як показує практика Володимира Кличка, ним бути і необов'язково. З іншого боку, саме відчайдушності і божевільної упевненості у своїх силах не вистачило Ентоні для перемоги над Руїсом. Він явно знаходився у неправильних фізичних кондиціях і не зумів за рахунок характеру змусити свої плюси (фізична сила і техніка) працювати на себе.

Багато хто звинувачує його у відсутності характеру, але навряд чи це правда. Він встав після нокдауну у бою з Кличком, переживав важкі моменти в інших боях і все одно виходив переможцем. Поєдинок з Руїсом є дуже важливим. Перемога поверне Ентоні назад в один ряд до кращих. Поразка ж закриє більшість дверей.

Тайсон Ф’юрі

Вік: 31 рік.

Кількість поєдинків, перемог і поразок, а також рівень суперників.

29 перемог, 0 поразок, 1 нічия, 20 перемог нокаутом. Серед суперників:

- Дерек Чісора - дві перемоги. Перша - одноголосним рішенням суддів, друга - відмовою кута супротивника.

- Володимир Кличко - перемога одноголосним рішенням суддів.

- Крістіан Хаммер - перемога відмовою кута супротивника.

- Деонтей Вайлдер - нічия (Ф’юрі двічі в нокдауні).

Окрім них: Франческо П’янетта (перемога за очками), Том Шварц (КО), Отто Валлін (перемога одноголосним рішенням суддів), Кевін Джонсон (перемога одноголосним рішенням суддів).

Мабуть, найслабкіший рекорд серед цих трьох. При цьому, в головних боях - проти Вайлдера і Кличка, Тайсон виглядав відмінно. А у бою з Валліном йому розітнули брову і кров була по усьому рингу. З Чісорою було нудно, а інших суперників Ф’юрі просто забивав. Від настрою в його боксі залежить дуже багато що.

Медійність

Цілком можливо, що Тайсона Ф’юрі, серед цих трьох, знають краще всього у світі поза боксом. Все через балакучість британця, його постійні гучні заяви і формулювання, від яких коробить іноді навіть його фанатів або нейтральних глядачів. Безумовно він - кращий трештокер серед цієї трійки.

Окрім цього, Ф’юрі грамотно підходить до питання створення відчуття божевілля навколо себе: лізе в реслінг, де б'є ногами і нібито нокаутує місцевого чемпіона, тренує ММА, обіцяючи виграти в усіх чемпіонів UFC, і говорить божевільні речі, на зразок зламаних ребер батька від його рук у чотирнадцять років.

Тайсон створює себе сам. Там, де він - там свято, веселощі, багато сміху, пісень і своєрідного боксу. Він - крутий шоумен, але чи великий боксер - питання.

Оцінка рівня боксерською громадськістю

Багато хто ставить його на перше місце в списку найсильніших супертяжів у світі на даний момент. Багато в чому це обумовлено рухливістю Ф’юрі, його почуттям рингу, пересуваннями, що разом з величезними габаритами, робить свою справу.

Чи найсильніший він у хевівейті? Складне питання. З одного боку, його скіли є неординарними. Так у цій вазі вміє тільки Усик, але Олександр є набагато меншим. З іншого боку, з ударом у Ф’юрі проблеми. Навіть маючи великі габарити, він рідко валить суперників одним ударом, зазвичай мучаючи опонента, поки у того не закінчаться сили.

Тайсон так і не змусив Вайлдера поважати свою ударну потужність. Він, хоч і був кращим усі дванадцять раундів, без удару цього виявилося недостатньо. У боксерському плані Ф’юрі, звичайно, хороший, але хотілося б більше серйозних і сильних суперників, щоб оцінити, що і як він уміє.

Деонтей Вайлдер

Вік: 34 роки.

Кількість поєдинків, перемог і поразок, а також рівень суперників.

42 перемоги, 0 поразок, 1 нічия, 41 перемога нокаутом. Серед суперників:

- Луїс Ортіс - дві перемоги: технічним нокаутом і нокаутом.

- Бермейн Стіверн - дві перемоги: одноголосним рішенням суддів і нокаутом.

- Кріс Ареола - перемога відмовою кута суперника.

- Малік Скотт - перемога нокаутом.

Окрім них: Артур Шпилька (КО), Сергій Ляхович (КО), Олді Харрісон (КО) та багато інших.

Другий після Джошуа рекорд по крутизні імен. Так, Ортісу 40 років, але він навіть в цьому віці дуже хороший і небезпечний. Стіверн і Ареола - одного поля ягоди, але це боксери майже чемпіонського рівня. Вайлдера прийнято критикувати за рівень опозиції і частково це правда - з тим же Ділліаном Вайтом він так і не зустрівся, хоча англієць числився обов'язковим претендентом більше року. Незважаючи на це, його рекорд набагато солідніший, ніж у Ф’юрі.

Медійність

Цей показник приблизно на тому ж рівні, як і у Джошуа. Тільки Ентоні - бренд у Великобританії і трохи в США, а Вайлдер - навпаки. Якщо Джошуа створювався Едді Хірном, як дуже грошова історія, то Деонтей зробив себе сам.

Крім всього цього, Вайлдер не рветься на інші ринки, вже ставши номером один на головному, як би Англія не намагалася вирвати першість у Америки в цьому показнику. Після ряду гучних і навіть скандальних заяв, що підкріплювалися в результаті достроковими перемогами, і поразки Ентоні у бою з Руїсом, Деонтей навіть вирвався трохи вперед в цьому показнику.

Оцінка рівня боксерською громадськістю

Самий ненавчений боксер цієї трійки. У Вайлдера досить посередня школа, середні показники в любителях, що нехитро - він пізно прийшов у бокс, і було не до вивчення азів. Деонтей цього не соромиться: стараючись ставати трохи кращим від бою до бою в плані боксу, він все одно вимикає суперників.

Відсоток дострокових перемог у нього просто божевільний: 95.35%. Ані Форман, ані Віталій Кличко не зуміли досягнути такого результату. З іншого боку, вони вже завершили кар'єру, а Вайлдер може і зменшити свій відсоток, якщо далі це не продовжиться.

З одного боку, його силова потужність здається і є безперечною, тому що у результаті ніхто під бомбардуваннями встояти не зміг. З іншого, хотілося б подивитися його в реванші з готовим на сто відсотків Ф’юрі, у бою з Ділліаном Вайтом, Дереком Чісорою, Ентоні Джошуа і Олександром Усиком. Суперниками вищими за класом, які не захочуть просто так пропускати удари і зможуть піднести щось у відповідь. Схожі опоненти були в послужному списку Вайлдера, і усіх їх він відключав. Відключить і усіх, перелічених вище - стане одним з найбільших.

Підсумок

Давайте не судитимемо цих трьох за увесь період кар'єри - вони ще не завершилися, статися може що завгодно, і дуже рано оцінювати їхній вклад в історію. Давайте поговоримо про те, хто з них найкращий за минулий рік :

- Джошуа програв Руїсу і готується ось-ось брати реванш.

- Ф’юрі переміг Тома Шварца і Отто Валліна.

- Деонтей Вайлдер вирубив Домініка Брізіла в першому раунді, а Луїса Ортіса в сьомому, хоча сам поєдинок програвав.

У 2019-му році трійка кращих виглядає так:

1. Вайлдер.

2. Ф’юрі.

3. Джошуа.

Якщо Джошуа програє - його місце займе Руїс. Якщо виграє, стане на другий рядок, замість Ф’юрі, тому що один Енді крутіший за Валліна і Шварца, разом узятих. Перше місце залишається за панчером, що не залишає шансів суперникам.

Опитування

Голосів 451
Як, на вашу думку, завершиться бій-реванш між Енді Руїсом і Ентоні Джошуа (7 грудня 2019 року, Саудівська Аравія)?

Достроковою перемогою Ентоні Джошуа

237 голосів 52.55 %

Достроковою перемогою Енді Руїса

104 голоса 23.06 %

Перемогою Ентоні Джошуа за очками

79 голосів 17.52 %

Перемогою Енді Руїса за очками

31 голос 6.87 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін обійшов Усика і Мудрика за кількістю підписників в Instagram
Футбол | 18 квітня 2024, 15:11 0
Лунін обійшов Усика і Мудрика за кількістю підписників в Instagram

З українських спортсменів більше тільки у Зінченка

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 8
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Сильнейший тот, кто владеет чемпионскими поясами. На сегдняшний день это Руис и Уайлдер.
В свое время Клички снимали вопросы о сильнейших в ринге.
Saar
Хаах, появилась новость, что Джошуа сново был нокаутирован спаринг-партнёром, как и перед первым боем))))) ггггг , "лучший"......
Leo Leo
Саня Усик не обращай внимание на этих дэбилов! Такая у нас страна! Не верят! А мы топим! Усик Чемпион! УСИК ЧЕМПИОН! ЗАПОМНИТЕ! ЛЕВ,А ЛУЧШЕ ЗАПИШИ! Эксперт херов..
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Comrade Me
В принципе все честно расписано.
George Abuladze
Надоели эти реваншы, давайте уже объеденять пояса, там и посмотрим
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ptiza
Александр Усик
Женя Матийчук
Лев Кравцив ты по моему далекий от бокса человек. Пожалуйста не пиши больше статьи о боксе.
ТЫ ПИШЕШЬ:
Он принципиально отличается от двух других супертяжей-гигантов. В отличии от расхлябанного Фьюри и боксера с минимальной любительской школой Уайлдера, Энтони – олимпийский чемпион.
теперь посмотри бои Джошуа на тех ОИ в Лондоне где он выиграл золото. Ну что посмотрел? и что теперь скажешь? ПРАВИЛЬНО Джошуа проиграл все свои бои на той олимпиаде, его соперников всех засудили и на тоненького все бои отдали британцу. к слову боев у него в любителях 43, а у Уайлдера 35 (разница минимальна в любительском наследии) + американец бронзовый призер ОИ.
дальше твой бред читать не стал.
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BERNARDOS
Помню, Джошуа петушился и рассказывал, что хочет заработать миллиард долларов боксом. Видно уже, что не судьба. Хоть бы десятую часть получил от задуманного. Пожалуй, только Флойд на миллиард потянул, один за всю историю.
Женя Матийчук
вот же опять развели демагогию.
В боксе все просто! Лучший тот кто владет титулами. На данный момент лучший - Руис так как владеет большим количеством поясов, второй - Уайлдер, а третий Фьюри так как он линейный чемпион. Джошуа сейчас в топ 3 априори быть не может.
Именно так пока в ринге не будет доказано обратное.
babovoz
Виталий Кличко, а потом Володька
OKs100
Усик самый сильный супертяж.
SEMIRAMID
1. Уалдер 2. Фьюри. 3. Джошуа
Зверь Удалдер будет лучшим до его боя с Усиком! Скоро Александ их всех потеснит.
Если в матче реванше Руис снова побьёт Джошуа, то на ринг вернётся младший Кличко и попробует вернуть себе три пояса! Руис удобный для Владимира боец, а Джошуа - нет!
Вася Тёркин
Было бы очень хорошо провести суперсерию в супертяжах. Благо есть с кем ее проводить, вот там и определился бы самый сильный.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Женя Матийчук
Еще хотел бы ответить всем кто обзывает Уайлдера не техничным боксером.
ребята Вы абсолютные профаны в боксе раз так считаете!
Дионтей еще какой техничный боксер! Уайлдер бьет лучше всех на планете правый прямой, а это очень тяжелый технический прием, плюс его тайминг один из лучших в мире, плюс он прячет свой удар и выводит соперника по него очень хорошо, что тоже сделать очень тяжело технически.
А тем кто говорит , что у него нет техники и защиты и еще чего-то там....хм...так ему это и не нужно, зачем тратить силы на изучение того что не нужно! Уайлдер непревзойденный и очень технический мастер атаки который отправлял на канвас ринга абсолютно всех своих соперников!
RomarioUA
Фьюри отлично выглядел в бою с Уайлдером? Ну да, согласен дважды валяться на полу в нокдаунах и не оставить на лице соперника даже толкового синяка - это отлично))))