Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 грудня 2019, 13:49
35364
171

Динамо в більшості вирвало перемогу у донецького Олімпіка

Кияни перервали безпрограшну серію команди Вісенте Гомеса

| Оновлено 02 грудня 2019, 13:49
35364
171
Динамо в більшості вирвало перемогу у донецького Олімпіка
twitter.com/DynamoKyiv
Програму 16-го туру української Прем'єр-ліги завершив поєдинок між донецьким «Олімпіком» і київським «Динамо».
 
Напередодні матчу команда Вісенте Гомеса відчувала суттєві кадрові проблеми. Через травми були відсутні основний голкіпер Володимир Кринський і хавбек Євген Пасіч. Замість першого вийшов Герман Пеньков, а в півзахисті з перших хвилин грав Тейшейра.
 
У киян після тривалої перерви, пов'язаної з травмою, повернувся в рамку Денис Бойко. Також, в порівнянні з матчем Ліги Європи в Мальме (3:4), наставник динамівців Олексій Михайличенко залишив на лаві запасних Томаша Кендзьору, Володимира Шепелєва та Беньяміна Вербича, замість яких в старті випустив Олександра Караваєва, Миколу Шапаренка і Карлоса Де Пену.
 
З перших хвилин матчу «Динамо» взяло м'яч під свій контроль і поставило високий темп гри, але гравці «Олімпіка» витримали такий початок і навіть відповідали контратаками. В середині першого тайму кияни вимушено провели першу заміну в зв'язку з пошкодженням Віталія Миколенка, замість нього вимушено вийшов Кендзьора, а Караваєв перейшов на лівий фланг.
 
Рахунок в матчі був відкритий на 37-й хвилині через грубу помилку воротаря «Олімпіка». Пеньков після навісу Де Пени на виході не влучив по м'ячу, і Бесєдіну ніхто не заважав забити головою в порожні ворота. Але раділи кияни недовго.
 
Уже в наступному моменті «олімпійці» відновили статус-кво завдяки блискавичній атаці. На Шахаба зробили закид по правому флангу, Шабанов при спробі вибити м'яч не влучив по сфері, і цим скористався іранський форвард. Шахаб втік від візаві, зблизився з Бойком і точно пробив в правий нижній кут.
 
24-річному іранцю вдалося відзначитися голом у другому матчі поспіль, хоча до цього нападник вісім разів йшов з поля без забитого м'яча. Незважаючи на низьку результативність, головний тренер «Олімпіка» надав йому довіру, і був винагороджений рівним рахунком після першого тайму в матчі з не чужою для себе командою.
 
В середині другого тайму Шахаб міг вдруге вийти на побачення з Бойком, але цього разу Шабанов зіграв бездоганно, в останній момент вибивши м'яч у підкаті. А на 71-й хвилині після розрізної передачі в штрафну Кадар пропустив м'яч, тим самим дозволивши іранському нападнику пробити з воротарського майданчика в один дотик, але м'яч пролетів поруч зі стійкою.
 
На 72-й хвилині «Олімпік» залишився в меншості, коли Кравчук зробив дуже грубий підкат проти Караваєва. «Динамо» зуміло скористатися цією ситуацією і вже на 79-й хвилині Артем Бесєдін оформив дубль, замкнувши простріл від Караваєва.
 
Після такого розвитку подій у «Олімпіка» практично не було шансів взяти очки. На останніх хвилинах основного часу питання про переможця матчу було остаточно зняте: Шепелев з правого флангу прострілив уздовж воротарського на Де Пену, і Карлос в дотик відправив м'яч у сітку воріт Пенькова.
 
3:1 – «Динамо» завдяки цій перемозі виходить на чисте друге місце в турнірній таблиці УПЛ. У «Олімпіка» перервалася безпрограшна серія, яка становила п'ять матчів.
 
Українська Прем'єр-ліга. 16 тур.
 
«Олімпік» - «Динамо» - 1:3

Артем Бесєдін (37, 79), Карлос Де Пена (87) - Шахаб (38)

Артем Бесєдін (54), Карлос Де Пена (86) - Євген Цимбалюк (17), Максим Тейшейра (41), Герман Пеньков (68)

Андрій Кравчук (73, груба гра)

«Олімпік»: Герман Пеньков, Ігор Снурніцин (Іван Трубочкін, 82), Павло Лук'янчук, Дмитро Гришко, Павло Ксьонз (Чарльз Джеффрі, 89), Сергій Політило, Євген Цимбалюк, Андрій Кравчук, Віталій Балашов, Шахаб, Максим Тейшейра (Демір Імері, 65).

«Динамо»: Денис Бойко, Віталій Миколенко (Томаш Кендзьора, 28), Тамаш Кадар, Артем Шабанов, Олександр Караваєв, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко (Володимир Шепелєв, 74), Віталій Буяльський (Денис Гармаш, 88), Карлос Де Пена, Артем Бесєдін, Віктор Циганков.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

ОЛІМПІК - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 171
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
В общем-то Динамо повезло. Олимпик хорош с Гомесом, ну и Шахаб понравился. Как по мне, конкретно сейчас - Олимпик достоин быть шестым. Но что будет весной посмотрим.
evgenbarmaley
Если не играет "Динамо", то играет судья! Видно поняв в первом тайме, что Киев сейчас импотент, судья начал тащить, не то что за уши, а за яйца "Динамо"! Не дал штрафной за игру рукой Шабанова перед штрафной площадью, нарисованное удаление игрока "Олимпика", гол Беседы из офсайда! Короче, можно перечислять и дальше, но зачем?
А вообще стыдно за клуб, очень стыдно! И главное, не видно перспектив!
Michel
О вменяемости куевского тиффози говорят их отзывы. Их все устраивает. Футбол - хороший. Футболисты - хорошие. Судья - хороший. Мы - хорошие. Донецкие - "бе", плохие.
Но потом приходит Мальме....
Andriy Ochych
червоної не було зіграно в мяч максимум жовта за агресивий підкат
другий гол із офсайду
судді витащили динамо
позор
Ukraine
Тупо отскочило ДК
dd dent
... Не тревожь мне душу, скрипка
Я слезы не удержу ...
serge_kr
Позор! Тянут это Дно за все уши, только вот шубы в европе не проходят
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
serge_kr
Сейчас судьи откровенно тащат Днепр и Динамо , но такое левое удаление первый раз вижу, игрок первый на мяче даже нога не была поднята и сразу красная! А Попов который за матч раньше зарабатовал на две красные или Сидорчук с Шепелевым. А потом в европе на судьей кидаются, привыкли в УПЛ за счет шуб играть! Вот так Суркис из Коломойским убивают футбол!
Michel
Игра рукой в штрафной? Нельзя! Но если динаме - то можно! И пот - долгожданная победа! Жисть у дк налаживается! И забудем про Мальме! О динаме - или хорошо или ничего....
MaxUa
Матч примечателен разве что результатом. Во всем остальном к игре Динамо все те же вопросы, что и раньше. Проблемы с реализацией (по-настоящему острыми атаки киевлян стали после того, как Олимпик остался в меньшинстве), проблемы с точными ударами в створ ворот, проблемы с проходом плотной, насыщенной обороны, проблемы в защитных порядках, особенно в те моменты, когда противник контратакует.
На этом фоне становится понятно, насколько мудрым было решение подтягивать физику уже по ходу сезона, что дает возможность весь матч давить, и забивать, когда соперник уже измотан. Но по такой игре критически важным становится надежная оборона. Из-за ошибок обороны был проигран как домашний матч с Брюгге, так и выездной матч с Мальме. Ненадежная оборона ставит под угрозу весь сезон и с этим нужно что-то делать.
dd dent
Как-то странно, в Европе в нормальных командах если видят что какой-то пздц, то делают выводы после поражений и даже побед, а у нас такое ощущение что все устраивает, ну просрали в ЛЕ почти все матчи, та и х с ним. Тоже и с чемпом.
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vgbasov
Жулики, которые никак не могут без того, чтобы им подсуживали на поле.
Brian
Создаётся исскуственная конкуренция Шахтёру. Но так примитивно....Какое жалкое ДИнамо.....
kvlad200760
Ои смішні ви до неможливості!Ну визна що суддя не мав давати червону,що тут страшного? Але ви дієте за принципом-усрамши но не дамши!!!
Palych1
Удаление за чистую игру в мяч???
Ну да ничего ... убогим надо помогать.
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил