Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 грудня 2019, 09:24
16747
105

Маріуполь вдома відстояв нічию з Шахтарем

«Гірники» вдруге в сезоні втратили очки в чемпіонаті країни

| Оновлено 02 грудня 2019, 09:24
16747
105
Маріуполь вдома відстояв нічию з Шахтарем
football24.ua
Після напруженого матчу Ліги чемпіонів проти «Манчестер Сіті» донецькому «Шахтарю» потрібно було переключитися на внутрішній чемпіонат. «Гірники» гостювали в Маріуполі, причому Луїш Каштру не дорахувався відразу декількох ключових виконавців. Марлос і Дентіньо продовжують заліковувати травми, Алан Патрік і Жуніор Мораес відбували дискваліфікацію. Сергій Кривцов і Віктор Коваленко теж не потрапили до заявки. Тож на вістрі атаки опинився молодий Данило Сікан, котрий не так давно на правах оренди грав саме за «Маріуполь».
 
Що стосується приазовської команди, то за умовами орендних угод Олександр Бабич не міг розраховувати відразу на декількох футболістів, які належать «Шахтарю». До того ж Олексій Биков був дискваліфікований, а Федорчук отримав пошкодження. Тому склад «Маріуполя», незважаючи на те, що команда веде боротьбу за місце в першій шістці, виявився так само далекий від ідеалу. А в запасі господарів виявилося тільки п'ять гравців!
 
Матч почався прогнозовано: «Шахтар» захопив ініціативу і почав шукати шляхи до воріт Гальчука. І незабаром досяг бажаного: увірвався до штрафного Коноплянка, а його за руку схопив Полегенько. Пенальті реалізував капітан команди: Тайсон розвів голкіпера і м'яч по протилежних кутках воріт - 0:1.
 
На цьому біди господарів не закінчилися: зашкутильгав і попросив заміну Руслан Фомін. Тому вже на 17-й хвилині тренерський штаб «Маріуполя» змушений був провести заміну. На полі з'явився Андрій Вискребенцев. 19-річний гравець дебютував в УПЛ.
 
«Гірники» після забитого гола трохи зменшили оберти. Але особливих дивідендів господарі з цього витягти не змогли. Пару раз вони змусили похвилюватися шанувальників донецької команди, але Андрій Пятов (як і весь захист «Шахтаря») грав надійно. Голкіпер відбив непростий удар Сергія Горбунова зі штрафного, та й ще кілька разів вступав в гру. Атаки «гірників» були небезпечні, але весь час не вистачало завершального удару. Простріли з флангів, удари здалеку блокувалися захисниками. А Маркос Антоніо просто не міг потрапити у ворота. У підсумку 0:1 після закінчення першої половини гри - цілком закономірний результат.
 
А друга почалася з «холодного душу» для гостей. Навіс Тищенко з флангу, і Болбат несподівано пробив головою по власних воротах. Пятов зреагував і перевів м'яч у поперечину, але ніхто не зміг перешкодити Путрі добити сферу у порожні ворота - 1:1. Це, до речі, був перший і останній удар господарів після перерви!
 
Луїш Каштру поступово провів три заміни, «гірники» притиснули суперника до воріт, але ніяк не могли пробитися крізь щільні оборонні порядки «Маріуполя». Хоча моментів створили чимало. Мабуть, найнебезпечніший був у Сікана: після кутового м'яч відскочив до нього, Данило пробив з льоту з меж воротарського, але Полегенько сповна реабілітувався за пенальті, в стрибку вибивши м'яч з лінії воріт! Тиск наростав, але гості ледь не нарвалися на контратаку. Вірніше, нарвалися, і Путря навіть забив гол, але взяття воріт справедливо скасували через офсайд. «Маріуполь» тягнув час усіма доступними способами. Тож в підсумку на полі з'явився ще один дебютант УПЛ - 18-річний Кирило Романюк.
 
В цілому ж можна констатувати, що «Шахтар» втратив перемогу, зігравши явно нижче свого рівня. А «Маріуполь» здобув рідкісну нічию в матчі з «гірниками», відібравши очки у донецької команди вперше з травня 2013-го. Тоді теж гості забили швидкий гол, а господарі відігралися після перерви - 1:1. Додамо, що, незважаючи на втрату очок, «Шахтар» продовжує впевнено лідирувати в турнірній таблиці з 44-ма очками. У «Маріуполя» 18 балів і 7-е місце.
 
Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.
 
«Маріуполь» - «Шахтар» - 1:1

  Путря (49) - Тайсон (15, з пенальті).

 Полегенько (14), Дава (18), Петерман (78) - Ісмаїлі (31), Маркос Антоніо (59), Хочолава (71).
 
«Маріуполь»:  Гальчук - Чоботенко, Дава, Яворський - Горбунов, Тищенко, Петерман, Полегенько - Мишнев - Фомін (Вискребенцев, 17; К. Романюк, 90 + 3), Путря (Бондар, 88).
 
«Шахтар»: Пятов - Болбат, Хочолава, Бондар, Ісмаїлі - Степаненко - Коноплянка, Маркос Антоніо (Майкон, 78), Тайсон, Тете (Соломон, 58) - Сікан (Борячук, 69).
 
Стадіон ім. В. Бойка (Маріуполь).
 
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 24
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 105
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mist76
Шахтер уже не догонишь а Марик надо затащить в 1 шестерку
MaxUa
Так и думал, что будет ничья. Во-первых отрыв и без того приличный. Можно в неожиданную ничью сыграть, чтобы статистика игр с Мариуполем была не такой однозначной. Во-вторых Мариуполю сейчас нужны очки, чтобы зацепиться за топ-6. А впереди еще два тура, в которых у Мариуполя удобный календарь, тогда как его конкуренты в любом случае потеряют очки.
Вячеслав Самойлов
Ну наконец-то! Уснули что ли там?
Шахтер достаточно неожиданно потерял очки в Мариуполе. Большой привет "пророкам", которые "пели" нам о "сливе", о "фармах" и т.п.
П.С. Где-то повезло Марику, где-то недоработали, а где-то - не тот состав малость привез Каштру в Мариуполь: связка Бондарь-Болбат - почти не работала, связка Исмаили-Коноплянка - работала слабо, они брали больше за счет индивидуальной игры, но "недобрали" в итоге.
Короче - Коноплянка - недорабатывает, особенно - в игре на оборону (пусть и в середине поля); Болбат - активный, подвижный, но "ни о чем", т.к. взаимодействовать с другими эффективно не может (ни с Тете, ни с Соломоном - ни с кем).
Исма, Тайсон - были уставшие, в результате - их не хватило на ЗАВЕРШЕНИЕ атак.
Завершение... - ни Сикан, ни Борячук - не впечатлили. Да остры, да активны, но - стиля Шахтера не понимают и потому - неэффективны.
Turnok
Ну ребята, кто теперь скажет, что Арендоуполь является поставщиком очков для Шахты?
byrjyi
Вот она - ‘ третья сила ‘ в чемпионате образовывается, гроза лидеров из Мариуполя!)
romario1501
Як то кажуть подарували " Очечко в карман " )))
Kevko
Бразильская молодежь Шахтера пока еще не впечатляет уровнем своего таланта. Посмотрим на способности Каштру развивать молодых бразильцев
Yalta
В Ялте снег выпалШо это было?!))
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Shevchenka2019
Чєснєйший матчь....?)))
Elblanko
Панове, не переживайте. Сьогодні динамо програє. Так було, так є і так буде.
Brian
Тут всё и так понятно) Даже комментировать нечего....
Володимир Олійник
тупі адміни чому команда Шахтьор якщо офіційна назва ШАХТАР?
Леонід Леонідович
Недоклубу ко дню инвалида подарок сделали...
Український Крим
Ріспект Маріку!!!! Дайош нове дербі!
Женя Гирич
Походу договорняк. И с Александрией тоже. И каждая последующая непобеда ШД договорняк. Надеюсь сегодня ещё и в Киеве вторая Донецкая команда сыграет в договорняк...