Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
3436
8

Луїш КАШТРУ: «Маріуполь добився нічиєї, і ми дозволили цьому статися»

Головний тренер «Шахтаря» прокоментував нічию донецького клубу в матчі з «Маріуполем»

Луїш КАШТРУ: «Маріуполь добився нічиєї, і ми дозволили цьому статися»
ФК Шахтар. Луїш Каштру

Головний тренер донецького «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував нічию «гірників» в матчі з «Маріуполем» (1:1).

- Вітаю «Маріуполь» з тим, як він проявив себе протягом усього поєдинку. Суперник був сильний в атаці й обороні і доставив нам складності. Ми забили першими, контролювали гру, але не змогли добитися переваги в два м'ячі. На складному полі було важко показувати звичний для нашої команди швидкий футбол. За рахунку 1:1 все також прагнули забити другий гол, проте після 75-ї хвилини «Маріуполь» повністю закрився, а ми не змогли розкрити жодної зони в їх оборонній п'ятірці. Намагалися виграти до кінця, але господарям вдалося добитися нічиєї. І ми дозволили цьому статися.

- Сьогодні «Шахтар» заробив одне очко або втратив два?
- Всі матчі розглядаємо тільки з можливістю виграти, заробити три очки. На жаль, не вийшло. Коли не вдається досягти мети, ми втрачаємо очки.

- Як вважаєте, ротація позначилася на командних діях і результаті?
- У будь-якої команди є найсильніший склад, що абсолютно нормально. Звичайно, ці 11 футболістів завжди в голові у тренера. У той же час ми просто змушені вдаватися до ротації. Що зробили? Поміняли центральних захисників. Патрік і Мораєс були дискваліфіковані. По суті поміняли лише двох - широкої ротації не було. Це не повинно було якось міняти наш хід гри. Зараз головне - зрозуміти, чому все сталося на полі так. Однак це точно не через ротацію. Нормально, коли після матчу Ліги чемпіонів команда більш втомлена, адже поєдинки там дуже вимогливі. За короткий період до гри чемпіонату неможливо відновитися до свого максимуму. І коли зустрічаєшся з суперником, який налаштований заробити очки так, як «Маріуполь» сьогодні, іноді таке відбувається. Важливо зберігати раціональність і розуміти, що суперник також заслужив те, чого шукав.

- Можливо, ваші гравці тримали в розумі відповідальний поєдинок з «Аталантою»?
- Ні, у хлопців є можливість думати про кожен матч покроково. Всі звикли грати в Лізі чемпіонів і чемпіонаті, це нормально. Розуміємо, що не можемо протягом усього турніру перемагати в кожному турі. Знаємо, що все одно втратимо очки. Звичайно, я не люблю цього, але така об'єктивна реальність, так відбувається. Нам це дуже дорого обходиться. Це боляче. Слава Богу, ми до такого не звикли. Будемо йти своїм шляхом. Налаштовані в кінці сезону домогтися того, чого хочемо.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
"И мы позволили этому произойти."
Это что получается - тренер был в курсе?
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
andre_lui
"Позволили"...Каштру просто берет ответственность за случившееся. Поэтому так и говорит.
stopor2016
Но позвольте , как это позволили ?
Сергій Купенко
Интересно девки пляшут.