Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 грудня 2019, 04:56
2677
2

Ворскла мінімально обіграла Колос

Полтавчани перервали десятиматчеву безвиграшну серію

| Оновлено 01 грудня 2019, 04:56
2677
2
Ворскла мінімально обіграла Колос
Полтавчани підійшли до гри з «Колосом», маючи за плечима десятиматчеву безвиграшну серію, причому в останніх п'яти не могли навіть вразити ворота суперника. Однак, саме сьогодні очікувалося, що команда під керівництвом Юрія Максимова може здобути довгоочікувану перемогу, адже в Києві «Ворскла» впевнено переграла «Колос».
 
Початок зустрічі продемонструвало бойовий настрій суперників на гру. Обидві команди намагалися діяти агресивно, але м'яч краще тримався в ногах приїжджих футболістів. Гравці «Колоса» нерідко користувалися довгими передачами, які, втім, особливого ефекту не мали. Не приносили гостям удачі і дальні удари, Різник в рамці «Ворскли» був надійний, та й особливого навантаження у голкіпера господарів не було. В середині тайму вийти вперед «Колосу» ледь не допоміг Альюн, головою невдало скидаючи м'яч своєму голкіперу, але Різник виручив господарів, в останній момент змахнувши сферу з ноги Оріховського.
 
У першій третині матчу господарі практично не доставляли клопоту обороні суперника, але після 30-ї хвилини провели поспіль кілька непоганих атак і не без частки удачі заробили право на пенальті. Пердута підключився до атаки по правому флангу і прострілив у штрафну, де м'яч, швидше за все, дістався б супернику, але сфера потрапила в руку захисника «Колоса», а Васін ударом під поперечину з 11-и метрової позначки не залишив Волинцю шансів на порятунок. Це був перший гол полтавчан з початку жовтня.
 
На другий тайм у складі «Колоса» на поле вийшов Волков, що, втім, не посилило гру гостей в атаці. Характер зустрічі довго не змінювався, господарі володіли територіальною перевагою, але моментів біля воріт суперника практично не створювали.
 
Не зумівши нічого добитися в атаці, «Ворскла» з середини тайму почала грати обережніше і вже більше думала про збереження переможного рахунку, ніж про те, щоб збільшити свою перевагу. На 75-й хвилині «Колос» мав відмінний шанс, щоб зрівняти рахунок. Не вийшов удар у Лисенка від бічної лінії штрафної, м'яч полетів уздовж воріт точно на набігаючого Смирного, який метрів з семи пробив повз порожній кут. Уже в компенсований арбітром час після навісу зі штрафного недалеко від воріт Різника впав один з гравців «Колоса», після чого гості почали вимагати від арбітра призначення пенальті, але домоглися лише жовтих для Лисенка і Костишина -старшого.
 
Перемога дозволила полтавчанам не тільки трохи зняти напругу навколо команди, а й наздогнати за очками «Карпати» і «ФК Львів». Мабуть, в цьому сезоні очікується неабияка боротьба за виживання
 
Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур
 
«Ворскла» - «Колос» - 1:0
 
  Васін (38, з пенальті)
 
  Артур (1), Альюн (90 + 2) - Задоя (29), Лисенко (90 + 5)
 
«Ворскла»: Різник - Пердута, Чеснаков, Альюн, Сапай - Луїзао, Скляр, Ребенок, Артур (Саків, 78) - Васін, Коломоєць (Кане, 57, Очігава, 93)
 
«Колос»: Волинець - Зозуля, Гавриш, Максименко, Чеономорець - Кожушко (Морозко, 57), Мілько, Задоя (Смирний, 68), Оріховський, Вільхамссон (Волков, 46) - Лисенко
 
Арбітр: Труханов Костянтин
 
Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського
 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wicker
Хто в курсі скільки Полтаві труханов обійшовся.....