Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 листопада 2019, 12:17
7557
8

Олімпік у Львові здобув вольову перемогу над Карпатами

Перемога дозволила донецькій команді піднятися на шосте місце

| Оновлено 25 листопада 2019, 12:17
7557
8
Олімпік у Львові здобув вольову перемогу над Карпатами
ФК Олимпик

Порівняно з минулим туром чемпіонату головний тренер «Карпат» Роман Санжар зробив суттєві зміни у стартовому складі своїх підопічних. Замість дискваліфікованих Кудрика, Халла, а також Ді Франко на поле вийшли Артим, Деда та Лях, при цьому для 19-річного воротаря це був дебют в основі «зелено-білих». Щодо складу олімпійців, то Вісенте Гомес замість Вантуха, Салу та Тейшейри до стартової «одинадцятки» включив Снурніцина, Балашова та Цимбалюка.

Господарі поля, враховуючи їх турнірне становище, активніше розпочали звітну гру і зуміли забити швидкий гол. Після дальнього удару Назарини несподівано помилився Кринський і м’яч опинився в сітці воріт «Олімпіка». «Карпати» продовжували атакувати ворота суперників і могли швидко подвоїти рахунок, але Кринський рятує ворота після удару головою Деди.

Гості поступово зуміли вирівняти гру і вже небезпечні моменти почали виникати біля воріт «левів». Політило заробив перспективний штрафний, але удар Балашова прийняла на себе «стінка» «Карпат». Натомість, після навісу Балашова з лівого флангу зі штрафного до воротарського майданчику Цимбалюк, випередивши захисників, головою пробив під поперечину.

Під кінець тайму атакуючі дії суперників викликали пожвавлення на трибунах, на яких у прохолодну погоду зібралися найвідданіші вболівальники «Карпат». Спочатку після навісної передачі Дженнінгса м’яч потрапив до Ляха, удар якого відчула на собі поперечина воріт «Олімпіка». Натомість, в компенсований час першого тайму після передачі Кравчука відзначився іранець Шахаб, який у Львові відкрив лік своїм голам в УПЛ.

Під час перерви обидва тренери зробили по одній заміні в складі своїх підопічних. І «Карпати» активніше розпочали другу половину поєдинку. Проте до небезпечних моментів  біля воріт Кринського справа не доходила. «Олімпійці» при цьому не грали на збереження прийнятного для них рахунку і також небезпечно контратакували. Так, Артим рятує ворота після удару досвідченого Балашова.

Обидва суперники швидко переходили від оборони до атаки і небезпечні моменти раз за разом виникали біля обох воріт. Артим рятує ворота після удару Шахаба, а після кутового господарів поля невдало зіграв на виході Кринський, проте захисники підстрахували свого воротаря. Забракло влучності і заключній передачі Якімця, якого підключив до атаки Гуцуляк.

У підсумку Карпати і далі на своєму полі пропускають голи в УПЛ у всіх матчах з «олімпійцями». Зберігся і гольовий серіал «левів» у ворота «Олімпіка», який триває в чемпіонатах вже 7 ігор. Збереглися і «полярні» серіали обох суперників. «Карпати» не перемагають в чемпіонаті з 20 вересня вже 8 матчів поспіль: три нічиї та п’ять поразок, а «Олімпік» не знає поразок в УПЛ 5 ігор поспіль: чотири перемоги та нічия.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур
 
«Карпати» - «Олімпік» - 1:2
 
  Назарина (9) - Цимбалюк (26), Шахаб (45)
 
  Дубінчак (71) - Зотько (11), Снурніцин (60), Лук'янчук (86), Тейшейра (90)
 
«Карпати»: Артим - Мартінс, Веремієнко, Вакуленко (Якимець, 58), Лях (Гуцуляк, 46), Дуубінчак - Діда, Кльоц, Назарина, Дженнінгс- Понде (Войковіч, 68)
 
«Олімпік»: Крінскій - Ксьонз (Завійський, 63), Гришко, Зотько (Лук'янчук, 46), Снурніцин - Цимбалюк, Кравчук, Політило, Балашов, Е. Пасіч (Тейшейра, 45) - Шахаб
 
Арбітр: Андрій Коваленко
 
Стадіон: «Україна»

КАРПАТИ - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Нев'янучий бомбардир. Лестер продовжить контракт Варді у разі виходу до АПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 07:28 0
Нев'янучий бомбардир. Лестер продовжить контракт Варді у разі виходу до АПЛ

Гравець може знову повернутися до еліти

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Наглядный пример значения тренера. Сколько там Олимпик на старте проиграл, семь игр? А теперь реальный претендент на шестерку.
Алексей Столетов
Вот что значит нормальный тренер! За 5 туров 13 очков и Олимпик с последнего места поднимается в шестёрку. И судя по тому, как играют ближайшие соперники вполне может там остаться.
Kevko
Да, демонстрация роли тренера в футболе
wicker
Мінус Кудрик, мінус Халл це проблема, два голи воротніка, а Гуцул на фланзі , то повний ПЗДЦ!!! десь ми це уже неодноразово проходили ПОВНИЙ НОЛЬ. Або переводити гуцула на стовба, або терміново його шукати, Потрібна чистка Підківка. Вербний, Понде, Войковіч. ПНХ? Ді Франко якщо не хоче грати також
musuk
Карпатам пора відправлятись за Димінським і не позорити Львівський футбол
kerch30
Там все виигривают