Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 листопада 2019, 19:13
6810
10

Секретар КДК УАФ: «Динамо покарали за рецидив расизму!»

Тайсон показав непристойний жест і вдарив м'ячем в сторону трибун

| Оновлено 21 листопада 2019, 19:13
6810
10
Секретар КДК УАФ: «Динамо покарали за рецидив расизму!»
Футбол 1/2. Реакція Тайсона на расизм
Секретар КДК УАФ Ігор Грищенко пояснив причину суворого покарання для київського «Динамо» за расистські дії вболівальників в харківському поєдинку УПЛ проти «Шахтаря» (0:1).
 
«Динамо» покарано матчем без глядачів і грошовим штрафом в розмірі 500 тисяч гривень. Ми брали до уваги повторність. У 2017 році була акція фанатів «Динамо» «100% білий» (взагалі-то акція ультрас називалася «Біла шиза», а «100% білий» – банер, який вивісили фанати – прим.ред), яка була розцінена нами як дискримінаційна . Відповідальність за неї передбачена тією ж нормою правил – грошовий штраф і один матч без глядачів. Згідно з існуючими правилами і оскільки дана поведінка вболівальників киян була повторною, обрана жорстока санкція.
 
Дискваліфікація киян не поширюється на найближчий домашній матч «Динамо» з «Маріуполем», адже клуб повинен офіційно отримати рішення і мати право на його оскарження. Чому «Шахтар» за подібну поведінку уболівальників в харківському матчі з «Айнтрахтом» отримав штраф 10 000 євро, закриття одного сектора і зобов'язання вивісити банер з гаслом проти расизму? Це питання до наших колег з УЄФА.
 
Щодо Тайсону, який показав непристойний жест і ударив м'ячем в сторону трибун. Для нас основними доказами були офіційні рапорти з матчу. Ми ознайомилися з відео, які поширювалися в мережі Інтернет, побачили реакцію футболістів «Динамо» і звернули увагу на дії арбітра. Це все в комплексі дало нам комфортну впевненість в нашому рішенні. Ми давали оцінку. В рамках цього епізоду Тайсон отримав червону картку за свій жест. Ми отримали лист від FIFPro з проханням анулювати червону картку бразильця. Звернули увагу на звернення FIFPro і резонанс у світі. Ми врахували ці обставини і одноголосно прийняли рішення, що Тайсон має отримати покарання, і він його отримав у вигляді одного матчу. Думаю, що рішення досить виважене і справедливе».
 
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 0
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SEMIRAMID
Грищенко!
вас гадёнышей из ФФУ надо разгонять и не просто разгонять, а и ахметовских подстилок пересадить, чтобы украинское общество дышало чистым воздухом! Дай Бог, чтобы эта мразь Павелко побыстрей сел в тюрьму! По нём она уже давно плачет, как и по этому ничтожеству Ахметову!
MaxUa
"Мы ознакомились с видео, которые распространялись в сети Интернет"
Дурдом. Ну тогда надо было еще и комменты заскринить. Зачетная доказательная база.
MaxUa
"выбранная жестокая санкция"
Может быть все-таки жесткая санкция? Так обычно говорят про санкции Или так и было сказано - "жестокая"? Жестокая - это уже ведь вроде бы из ролевых игр что-то...
sahka1981
"Почему «Шахтер» за подобное поведение болельщиков в харьковском матче с «Айнтрахтом» получил штраф 10 000 евро, закрытие одного сектора и обязательство вывесить баннер с лозунгом против расизма? Этот вопрос к нашим коллегам из УЕФА. "
Ноу коментс...
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pont0017
А почему тогда Шахтер не наказали за рецидив факизма? Помним Рыбку, Бернарда. Все нормально?
Владимир Копяк
Футбольная Украина постепенно превращается в страну непуганных идиотов...Беспредел на трибунах, хамское поведение игроков на поле(и вне его) с другим цветом кожи,сплав леса арбитрами и непонятные решения разных там комитетов общественного союза под названием АФУ. Весь остальной народ продолжает молча хавать то, что подает эта коррумпированная организация к нашему столу, в полной уверенности поваров и официантов, что это будет продолжаться вечно. А может уже настало время указать этим проворовавшимся обладателям офшоров и липовых дипломов на их законное месту у параши? Или всех устраивает такое развитие событий в нашем футболе? Неужели в нашей стране не найдется нормального человека,который всколыхнет это зловонное болото коррупции,взяточниства, договорняков и мошенничества?