Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 грудня 2019, 21:10
55936
162

Збірна України вирвала нічию у Сербії на останній компенсованій хвилині

Команда Андрія Шевченка залишилася непереможеною у відбірковому турнірі Євро-2020

| Оновлено 06 грудня 2019, 21:10
55936
162
Збірна України вирвала нічию у Сербії на останній компенсованій хвилині
УАФ
Збірна України провела заключний матч кваліфікації чемпіонату Європи-2020 проти команди Сербії. Українських уболівальників за домовленістю між федераціями футболу України та Сербії в Белграді не було. Однак переваги домашнього матчу серби, можна сказати, не мали, тому що більшість місцевих ультрас проігнорували поєдинок. Команди грали на напівпорожньому стадіоні «Райко Мітіч». Можливо, місцеві тіфозі боялися повторення львівського сценарію, коли їх команда зірок принизливо програла з рахунком 0:5.
 
Андрій Шевченко виставив бойовий склад, зробивши лише три вимушені заміни в порівнянні з поєдинком проти Португалії. Через травми не змогли взяти участь хавбеки Олександр Зінченко і Марлос, а Тарас Степаненко не зіграв з Сербією через дискваліфікацію. Вінгер Євген Коноплянка всього кілька днів як оговтався після вірусного захворювання, він залишився в запасі. Маючи такі кадрові втрати, головний тренер збірної України випустив у старті Сидорчука, Коваленка і Циганкова.
 
Матч почався невдало для підопічних Шевченка. На восьмій хвилині після удару Душана Тадіча м'яч потрапив в руку Матвієнку, і арбітр справедливо призначив пенальті у ворота Андрія Пятова. Сам Тадіч і реалізував 11-метровий, голкіпер жовто-синіх не вгадав напрямок удару.
 
По-іншому розпочинати матч серби не мали права, адже на відміну від українців вони не гарантували собі путівку на Євро. Втім, навіть у разі перемоги в цьому матчі путівку цю вони могли не завоювати. У матчі з Україною сербів влаштовувала тільки перемога, але команді Любіши Тумбаковіча ще потрібно було сподіватися, що паралельна гра між Люксембургом і Португалією завершиться не на користь діючих чемпіонів Європи.
 
На екваторі першого тайму збірна України була близька до голу, однак зрівняти рахунок в той момент не змогла. Циганков вивів Яремчука на побачення з Райковічем, але воротар зумів трохи швидше зустрівся з м'ячем, а після відскоку Ярмоленко в один дотик пробивав з правого кута штрафного - сербів врятувала штанга. Проте, на 32-й хвилині підопічні Шевченка відновили статус-кво. Циганков зробив вивірену подачу в штрафну з правого флангу, і Яремчук поклав м'яч у кут ударом головою.
 
На другий тайм команди виходили за рівного рахунку на табло. Мрія про Євро віддалялася від сербів ще сильніше, бо португальці відкрили рахунок в Люксембурзі. Незважаючи на це, «Білі орли» не опустили руки і вже на 56-й хвилині знову вийшли вперед. Тадіч з правого флангу штрафного навісив на дальню штангу, де відразу два суперники були за спиною у Караваєва. М'яч опинився у Мітровіча, який спокійно відправив сферу у сітку воріт Пятова.
 
Через 15 хвилин Мітровіч міг зробити дубль після ще однієї позиційної помилки Караваєва. Захисник зробив помилку, коли намагався залишити сербського форварда в офсайді, але, на щастя, Пятов в падінні відбив небезпечний удар з кута штрафного майданчика.
 
В кінці матчу підопічні Шевченка пішли ва-банк, і це принесло свої плоди. Після дальнього удару від Караваєва Райковіч врятував свою команду, проте Ярмоленко зіграв на підборі, класно прострілив на Бесєдіна, і після удару Артема м'яч по незвичайній траєкторії влетів у нижній кут воріт.
 
2:2 - команда Андрія Шевченка залишилася непереможеною у відбірковому турнірі і гарантовано потрапила в перший кошик при жеребкуванні фінальної частини Євро-2020. Сербія завершує відбір на третьому місці групи В.
 
Відбірковий турнір Євро-2020. Група В.
 
Сербія - Україна - 2:2 (1:1)

Душан Тадич (9, з пенальті), Александар Мітрович (56) - Роман Яремчук (32), Артем Бесєдін (93)

Александар Коларов (84) - Микола Матвієнко (8)

Сербія: Предраг Райкович - Мілан Родич, Александар Коларов, Нікола Міленкович, Нікола Максимович - Неманья Максимович (Лука Мілівоєвич, 76), Неманья Гудель - Неманья Радоньїч (Сергій Милинкович-Савич, 82), Адем Ляйіч (Міята Гачінович 69), Душан Тадич - Александар Мітрович

Україна: Андрій П'ятов - Віталій Миколенко, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Олександр Караваєв - Сергій Сидорчук - Андрій Ярмоленко, Руслан Малиновський (Євген Шахов, 88), Віктор Коваленко (Володимир Шепелєв, 77), Віктор Циганков (Артем Бесєдін, 77) - Роман Яремчук

Арбітр: Боббі Медден (Шотландія)

Стадіон «Райко Мітіч» (Белград, Сербія)

СЕРБІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі
Футбол | 25 квітня 2024, 02:15 2
Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі

Віталій отримав неприємну травму у матчі «Евертон» – «Ліверпуль»

Коментарі 162
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
EremenkoOD
Нормально! Спасибо Шеве и сборной за этот классный год!
Henriklarsson11
сколько раз мы проигрывали на последних секундах за прошлые года, не сосчитать. но в этом году судьба, похоже, вернула нам долг сполна. только этой осенью уже чуть ли не с десяток побед и важных голов в концовке. фантастика!
OKs100
А ведь не так давно, это обычно нам забивали на компенсированных минутах, а теперь и мы научились это делать.
КуцТВ
Поздравляем нашу сборную с годом без поражений! Игра уныленькая, но давайте её забудем, ведь мы будет на Евро и если не ошибаюсь в первой корзине! Красавцы!
"Заказывайте билеты на Евро-2020"(Шевченко)
Aleks04
Руцкие подстилки соснули
Український Крим
Я більше не хочу стрибати, сміятися, плакати!
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Evgene Boykinyuk
Кто бы мог подумать что Беседин забьёт)
wicker
90 плюс, горимо 2-1. Пятов прибіг не поміг, я зневірився, поруч дружина НУ...НУ....... я - "Ти віриш у чудеса?, вона ВІРЮ, удар гол 2-2........... КРАСЕНі!
Леонід Леонідович
Руськи шлендры на выход....
сергей богданов
Спасибо парни за этот отбор!
mony65
игра нормуль
когда задача решена не сильно то и побегаешь
хватит о корзинах-длжно быть пох какая,с такой сборной ПОХ
мы взяли первое место в группе ,где реально были три команды претендующие на две путевки
одна из которых действующий Чемпион Европы-это СУПЕР
спасибо вам за 5-0 над сербами и 2-1 над портами!
удачи в дальнейшем
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Кто там гнал на Беседина?!) А в целом вся сборная молодцы! Теперь ждём евро...
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
симон петлюра
Игра забывается а результат остается
Ptiza
Молодці , грали до кінця , дякувати богу що забили , гра була рівною , все-таки не вистачало Степаненко та Зінченко.
Vitalik Shevchenko
Заходив на спорт.ua щоб прокоментувати і поділитись радістю за успіх Збірної, але повівся на провокацію диканьки і Ко. і написав не те. Ні, Коваленко ще той чудак, але в першу чергу грала Збірна,а не ДК і ШД, тому давайте залишатися людьми, адже вболіваємо (я надіюсь) за одну команду.
Валентин Рубан
Молодцы! Переписали историю. Отборочный пройти без поражений.
Vladislav Pohily
Второй тайм по игре чем-то напомнил нашу игру на Евро 2016. Так же уныло и беспомощно.Думаю эти два матча опустили нас на землю и выветрили иллюзии о топ сборной. Очень ограниченный кадровый резерв - главная причина почему мы не топы. Гол на последних секундах конечно немного скрасил ситуацию. Благодаря этому голу Беседина мы в первой корзине и впервые в истории нашей независимости не проиграли ни одного матча за год, с чем я всех нас и поздравляю!