Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 листопада 2019, 08:04
26216
26

Сербія - Україна. Прогноз і анонс на матч відбору до Євро-2020

Справу зроблено, але залишаються нюанси

| Оновлено 17 листопада 2019, 08:04
26216
26
Сербія - Україна. Прогноз і анонс на матч відбору до Євро-2020
УАФ

Запам'ятовується останнє. Таким останнім для збірної України стане поєдинок в Бєлграді проти збірної Сербії. З турнірної точки зору ця гра для підопічних Андрія Шевченка не матиме жодного значення, адже «синьо-жовті» за тур до фінішу забронювали за собою першу сходинку в групі. Не виключено, що і для команди господарів цей матч не стане особливо значущим, оскільки вони лише теоретично претендують на друге місце. Ну, не зовсім теоретично, адже відставання від Португалії, що йде другою, лише один бал, проте для того, щоб шанси сербів матеріалізувалися, потрібно, щоб чинні чемпіони Європи втратили очки у виїзному поєдинку проти Люксембургу. У що, по правді сказати, віриться насилу.

Однак можна не сумніватися, що гра в столиці Сербії стане непростим випробуванням для всіх її учасників - від обох команд до арбітра і уболівальників.

До речі, про вболівальників. Офіційної української делегації на цьому поєдинку не буде. З огляду на можливі провокації з боку зазвичай буйних тамтешніх фанатів. Може, воно й на краще. Краще перебдіти, ніж недобдіти.

Турнірна таблиця групи B

Що ж стосується опонентів, то вони налаштовані по-бойовому. Серби вже неодноразово акцентували увагу на тому, що пам'ятний матч у Львові, який завершився їх розгромом і відставкою головного тренера, вибив команду з колії. І ось тепер серби будь-що хочуть взяти реванш. Вони добре розуміють, що гіпотетична перемога над Україною їм навряд чи допоможе в турнірному плані, адже на Люксембург в грі з португальцями надій майже немає, але тут справа принципу. Команда Андрія Шевченка зробила сербській збірній боляче, дуже зачепила самолюбство. І ось тепер вони будуть зі шкіри лізти, щоб взяти реванш.

Перед лобовим поєдинком з українцями серби зіграли матч відбору проти Люксембургу. І перемогли 3:2. Але нехай нікого не вводить в оману мінімальна різниця в рахунку: ініціативою практично весь час володіли серби. Вони вели 2:0, 3:1, і особливо боятися за результат протистояння їм не доводилося.

Збірна України, на відміну від свого суперника, напередодні бєлградського поєдинку провела лише товариський матч - проти Естонії. Андрій Шевченко в тій зустрічі міг дозволити собі провести серйозну ротацію. Наша національна збірна, яка зіграла практично з «чистого аркуша», виграла 1:0. Можна не сумніватися, що в Бєлграді Шевченко задіє вже зовсім інший склад, адже багатьом гравцям основи він просто дав відпочити (Пятов, Кривцов, Яремчук, Миколенко, Коноплянка, Малиновський). Але через травми не зіграють Зінченко і Марлос, а через дискваліфікацію - Степаненко, так що напевно хтось із тих, що зіграли в Запоріжжі, з'явиться і в Бєлграді.

Головна пробоїна нашої команди напередодні візиту до сербів - опорна зона. Випали відразу два ключові гравці - Степаненко і Зінченко. Тому потрібно добре поламати голову, ким їх замінити. Головні претенденти - динамівці Сидорчук та Буяльський. Хоча у Шевченка з цього приводу напевно будуть свої резони.

Будуть свої резони у нашої команди і з точки зору мотивації. Незважаючи на те, що матч для наших не матиме турнірного значення, з точки зору глобальної перспективи його програвати небажано. Для того, щоб наша команда під час жеребкування Євро-2020 точно виявилася в першому кошику, їй потрібно додати собі в актив ще один бал. Та й, до всього іншого, дуже б хотілося, щоб збірна України на мажорній ноті завершила цю успішну відбіркову кампанію.

Любиша ТУМБАКОВИЧ, головний тренер збірної Сербії:

- На матч з Україною такого рівня гри і концентрації, що була в матчі з Люксембургом, буде недостатньо. У нас є час, щоб попрацювати над цим, і в поєдинку з українцями зіграти набагато краще. Як мінімум, необхідно протягом всієї зустрічі грати так, як ми грали з Люксембургом в перші півгодини. В цілому, в нашій грі видно прогрес. Ми виглядаємо набагато краще, ніж у вересні, але гра команди ще далека від тієї, якою я міг би бути задоволений. Є ще над чим працювати.

Андрій ШЕВЧЕНКО, головний тренер збірної України:

- Ми дуже серйозно налаштовуємося на майбутній матч, це принциповий суперник, хочемо в матчі з ним показати дуже хорошу гру. У зв'язку з цим Кривцову дали відпочити в грі проти Естонії. Це ж стосується і інших футболістів. До нас приєднався Малиновський, подивимося в якому він стані перед матчем з Сербією. Немає Зінченка, дискваліфікований Степаненко, травмований також Марлос - це наші провідні виконавці, які за два роки провели багато матчів у складі збірної України. Так що в Бєлграді у когось буде шанс обов'язково зіграти з абсолютно іншим суперником на зовсім іншому рівні.

Орієнтовні склади:

Сербія: Дмитрович, Младенович, Міленкович, Максимович Нік., Коларов, Міливоєвич, Максимович Нем, Мілинкович-Савич, Ляїч, Митрович, Тадич

Україна: Пятов, Караваєв, Матвієнко, Кривцов, Миколенко, Сидорчук, Буяльський, Малиновський, Ярмоленко, Циганков, Яремчук.

 17 листопада, неділя

Сербія – Україна
Белград. Стадіон «Мірко Мітіч». 16:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Україна»
СЕРБІЯ  УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Роберт Медден (Шотландія)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Український Крим
Да все и так понятно! У сербов вообще нет защиты, чуваки поймали 5 банок от литовцев и люксов! Родригешу вообще дали принять мяч и развернуться! Полный отстой, а у нас Пятов
Johnny92
1:2 перемога України і завершення на мажорній ноті
Ace Ventura
Сборная Украины может не пропустить и забить свои моменты и по статистике у нас будет одна из самых топовых сборных! Ух, уже не дождусь матча. Сербы по политике еще враги и будут люто против наших болеть. Надеюсь наши смогут наклепать им голов, чтобы заткнуть их!
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ace Ventura
Заметил у сборной Испании и у сборной Бельгии интересную атакующую стратегию. Центральный полузащитник с центра в паре метров от штрафной, делает навес внутрь штрафной в точку между вратарской и краем штрафной и там фланговый нападающий или полузащитник крайний в одно касание или 2 делает прострел вдоль вратарской, что остается только замыкать. Сборной Украины тоже нужно так делать в атаке!
Анатолий Власович
Букмекеры ни чего не попутали?
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Нестеренко
А когда розыгрыш путевок у неудачников через Лигу наций?!?
Андрей Саламаха
Для того, чтобы наша команда во время жеребьевки Евро-2020 точно оказалась в первой корзине, ей нужно добавить себе в актив еще один балл. Задовбали! Поясніть, що це значить добавить собі в актив один бал?
ВовикЬ
Сербы все равно в пролете, так как ожидать от Люкса выиграша с Португалией глупо. Думаю Шева поставит не основной состав и скатают ничейку. Хотя надеюсь на победу сб. Украины.
Ace Ventura
Могут забить голы - Яремчук, Ярмоленко, Коноплянка, и Малиновский!
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
digsum
Цыганков должен выстрелить. Пора бы уже отдавать авансы. Сколько можно-то?
russol30
Буде результативний матч, 2:2
Evgene Boykinyuk
Сербы более мотивированны, хоть шансы для них выйти на Евро и призрачны.
Odinokij
Самая большая проблема у нас это Сидорчук,он с Эстонией показал
свой уровень.Пусть подаёт надежды в ДК.
Vladislav Pohily
Думаю вместо Сидорчука будет Иванисения.