Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 липня 2021, 22:43
2387
0

Україна – Португалія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Перший домашній матч нашої збірної у відборі на Євробаскет-2021

| Оновлено 04 липня 2021, 22:43
2387
0
Україна – Португалія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
ФБУ

Поєдинок Україна – Португалія відбудеться у неділю, 17 листопада в Харкові. Початок зустрічі о 18.00. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал «Хsport».

Після програного в бельгійському Шарлеруа матчу місцевій збірній, на нашу національну команду очікує домашній поєдинок проти збірної Португалії. І якщо можлива вікторія в Бельгії була б для нас приємним бонусом на турнірній дистанції, то домашня перемога над португалками є обов'язковою програмою на шляху вирішення завдання виходу на Чемпіонат Європи.

Жіноча збірна Португалії з баскетболу ніколи зірок на небі не хапала і в своїй історії жодного разу не виходила до фінальної частини Чемпіонатів Європи. У відборі на Євробаскет - 2019 португалки посіли останнє місце, в своїй відбірковій групі борючись з командами Великобританії, Ізраїлю та Греції. У шести проведених поєдинках Португалія здобула лише одну перемогу в домашній грі з ізраїльтянками. У відборі на Чемпіонат Європи - 2017 показники були аналогічними. У групі зі збірними Ісландії, Словаччини та Угорщини також була завойована одна перемога в домашній грі з Ісландією.

У нинішньому відборі португалки вже взяли планку минулих кваліфікацій, з першого туру прибравши нуль в графі перемог. У стартовому для себе поєдинку суперниці збірної України на своєму майданчику розгромили збірну Фінляндії з рахунком - 71:48, так, що сьогодні в Харкові зіграє проміжний лідер групи G.

В цілому, в складі Португалії немає особливо відомих баскетболісток. Команда намагається грати в командний баскетбол, оскільки взяти тягар лідерства на себе особливо нікому. Але все-таки приділити підвищену увагу слід було б двадцатидев´ятирічній центровій бельгійського «Намура» Софії Сільві (17 очок + 9 підбирань, 16 балів рейтингу ефективності), яка виблиснула в матчі із Фінляндією. Також непогано показала себе в тому поєдинку форвард іспанської «Естрамадури» Лаура Олівейра Феррейра (10 очок + 5 підбирань + 5 передач, 17 балів рейтингу ефективності).

Головні побоювання перед поєдинком в Харкові викликає не розгромна перемога збірної Португалії, а отримана в кінцівці матчу з бельгійками травма у лідера нашої збірної Аліни Ягупової. Через серйозне пошкодження Аліна вже пропустила суботні тренування команди і за станом на ранок неділі її участь в грі проти Португалії залишається під великим питанням.

Втім, тренерський штаб і баскетболістки збірної України не один раз акцентували, що національна збірна - це не тільки Аліна Ягупова, а повністю боєздатна команда і без свого лідера. По правді кажучи, на двох останніх чемпіонатах Європи з доказом цих слів виникали проблеми, але на суперниць калібру Португалії кадрового потенціалу у нас повинно вистачити.

Україна - Португалія. Текстова трансляція матчу

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Португалія

1

1

0

71:48

+23

2

2.Бельгія

1

1

0

83:66

+17

2

3.Україна

1

0

1

66:83

-17

1

4.Фінляндія

1

0

1

48:71

-23

1

17 листопада

Україна – Португалія

Фінляндія – Бельгія

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.