Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 11 листопада 2019, 03:49
17694
19

Ліверпуль впевнено обіграв Манчестер Сіті

Команда Юргена Клоппа, як і раніше, непереможна в чемпіонаті Англії

| Оновлено 11 листопада 2019, 03:49
17694
19
Ліверпуль впевнено обіграв Манчестер Сіті
Поєдинок 12-го туру чемпіонату Англії між «Ліверпулем» і «Манчестер Сіті» обіцяв стати не просто центральним матчем туру. Це була центральна зустріч всього європейського вікенду і, швидше за все, першого кола англійської Прем'єр-ліги.
 
Примітно, що до гри тренери команд підійшли майже з однаковими показниками. В останніх 50-ти матчах перед очним протистоянням підопічні і Юргена Клоппа, і Пепа Гвардіоли здобули по 41-й перемозі! У цих поєдинках, правда, «червоні» заробили на 5 очок більше, зате «городяни» провели більше на 2 «сухих» гри. Але зауважимо: з 2008-го, коли Гвардіола очолив «Барселону», він програв Клоппу 7 матчів - більше, ніж будь-якому іншому тренеру в світі!
 
Відзначимо, що до початку матчу «Ліверпуль» - «Манчестер Сіті» були зіграні всі поєдинки туру, і «городяни» відкотилися відразу на 4-е місце. Перемога дозволяла їм повернутися на другу сходинку турнірної таблиці, скоротивши відставання від лідируючого «Ліверпуля» до трьох очок. Поразка ж віддаляла на досить далекі 9 балів.
 
Однак якщо у Гвардіоли і був свій план на гру, то незабаром його довелося перекроювати. Господарі швидко повели в рахунку. Вже на 6-й хвилині Мане прострілив з флангу, захисник вибив м'яч на Фабіньо. А той підробив м'яч і другим дотиком завдав гарматного удару під ближню штангу - 1:0!
 
 
Поки гості намагалися перетравити цю подію, «червоні» подвоїли перевагу! Робертсон подав зліва, м'яч вдарився об газон в центрі штрафного, і Салах головою відправив сферу у сітку - 2:0.
 
 
Слід зазначити, що «Манчестер Сіті» не здався. Команда володіла хай невеликою, але перевагою у володінні м'ячем. Ось тільки скористатися цим не змогла. До того ж гостям і не щастило - Анхеліньо увірвався до штрафного і вирізав м'яч у дальній кут, але влучив у штангу. За винятком цього моменту і взяття воріт, голкіпери зробили по 2 сейви до перерви. Тобто при в цілому рівнійї грі «Ліверпулю» вдалося реалізувати 2 своїх моменти, а «Сіті» свій 1 - ні.
 
Але друга половина зустрічі знову почалася вдало для господарів. І знову щасливою стала 6-я хвилина. Хендерсону дозволили виконати фланговий навіс у воротарський, Мане випередив Уокера і пробив головою - м'яч від руки голкіпера опинився в сітці - 3:0!
 
 
Здалося, що у «городян» зникла будь-яка надія врятувати гру. У гостей перестали виходити атаки, Гвардіола раз у раз хапався за голову, дивлячись на дії своїх підопічних. Досить сказати, що після перерви в активі «Манчестер Сіті» всього один удар у площину. Щоправда, він виявився результативним. Після прострілу зліва Бернарду Сілва з розвороту пробив у дотик під ближню штангу - м'яч чиркнув об стійку воріт і заспокоївся в сітці.
 
У гостей було хвилин 15 з урахуванням компенсованого часу, проте нічого особливого за цей час вони створити не зуміли. «Червоні» вміло відбивалися, тягнули час і раз у раз намагалися втекти в контратаку.
 
3:1 - впевнена і за рахунком, і по грі перемога команди Юргена Клоппа. «Ліверпуль» набрав 34 очки і продовжує очолювати турірную таблицю АПЛ. У наступному турі «червоні» грають в гостях проти «Крістал Пелас». У «Манчестер Сіті» 25 балів і 4-й рядок, а попереду «городян» очікує домашня зустріч з «Челсі».

Англійська Прем'єр-ліга. 12-й тур.
 
«Ліверпуль» - «Манчестер Сіті» - 3:1

 Фабіньо (6), Мохамед Салах (13), Садіо Мане (51) - Бернарду Сілва (78).

 Родріго Ернандес (65).
 
«Ліверпуль»: Алісон Бекер - Ендрю Робертсон, Вірджіл ван Дейк, Деян Ловрен, Трент Александер-Арнольд - Жоржина Вейналдум, Фабіньо, Джордан Хендерсон (Джеймс Мілнер, 61) - Садіо Мане, Роберто Фірміно (Алекс Окслейд-Чемберлен, 79), Мохамед Салах (Джозеф Гомес, 87).
 
«Манчестер Сіті»: Клаудіо Браво - Джон Стоунс, Кайл Уолкер, Хосе Тасенде - Ілкай Гюндоган, Родріго Ернандес, Кевін Кевін Де Брейне, Бернарду Сілва, Фернандіньо - Серхіо Агуеро (Габріел Жезус, 71), Рахім Стерлінг.
 
Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).
 
Арбітр: Майкл Олівер (Нортумберленд, Англія).


ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
D.Lanskoy
Ливерпуль перестал играть феерично и стал прагматично выигрывать на классе. Вот и сейчас, без феерии, но очень уверенно разобрался. МС, конечно, хорош, но ему нужны сверхусилия и гений де Брюйне, чтобы вскрывать такую безупречную оборону. Правда, иногда Ливеру немного везло. В целом, болею за победу Ливера в АПЛ и победу МанСити в Лиге Чемпионов. Думаю, они заслуживают.
bzzzzz
Ливерпуль машина. Из всех топ команд Европы, выглядят щас круче всех.
Пенальти не было, потому что было близкое расстояние. Иногда игроки знают какое расстояние считается близким и специально не прячут руки за спину. В конце концов есть ВАР и если бы нарушение было, то был бы и пеналь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mb_cdi
Немає Зіни....немає перемоги!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maradona
А тим часом, Лестер вже на 2-й сходинці!
UKRAINE FAN
Иногда кажется что Гвардиола уж слишком заигрывается со своей тактикой. Какого хера Ферна играет цз, Анхелино который практически не играет выходит на Ливерпуль? Сити тратил ,тратил а по сути не одного толкового цз нет. В этом сезоне опять пролетят мимо лч!
DKTheBest2
Я за Ливерпуль, но судья напартачил.
tima fialko
Давно кажу,Ман Сіті потрібні 2-3 зірковіих футболіста.Інакше в Лізі Чемпіонів залишаться середняками.
JulikoB
Получается что МС не самый сильный клуб Европы?
Тогда кроты просто лохи?
DKTheBest2
Жаль судья подпортил матч.