Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 08 листопада 2019, 04:01
4736
0

Юрій ВЕРНИДУБ: «У Шахтаря Солігорськ є все, щоб добитися чемпіонства»

Український наставник прокоментував повернення до роботи

| Оновлено 08 листопада 2019, 04:01
4736
0
Юрій ВЕРНИДУБ: «У Шахтаря Солігорськ є все, щоб добитися чемпіонства»
twitter.com/fcshakhterby

Наставник Юрій Вернидуб в четвер повернувся до роботи, підписавши контракт з білоруським «Шахтарем» Солігорськ. Екс-тренер «Зорі» прокоментував свій вибір.

- Чи встигли трошки освоїтися?
- В процесі. Подивився, де хлопці працюють, в яких умовах. Познайомився з гравцями і персоналом.

- В цілому, як добре знайомі з білоруським футболом?
- Завжди стежив за чемпіонатом Білорусі. Знав, що тут в останні роки було три гранди: «Динамо-Мінськ», як би вони не виступали зараз - це бренд; БАТЕ - багаторазовий учасник групових етапів єврокубків; «Шахтар» - команда, яка завжди в трійці призерів. У нинішньому році про себе дуже серйозно заявляє «Динамо-Брест». Розумію, що тут хороший чемпіонат. Взяти навіть той факт, що його розігрують 16 клубів. На пострадянському просторі мало залишилося таких першостей. В Україні зараз, наприклад, 12 команд в прем'єр-лізі. Так, є плани, щоб з наступного року було 14 команд, через рік - 16. Я вважаю, що це оптимальний варіант. У Білорусі це вже є. Знову ж таки, я вище назвав чотири клуби, але є ще «Іслочь», яка показує хороший зрілий футбол. Є «Городея», є «Торпедо-БелАЗ» - багато хороших команд.

Так, сталася ситуація з мінським «Торпедо», команда не дограла чемпіонат. Думаю, це одиничний випадок. В Україні, на жаль, в останні роки таке бувало не раз.

- За повідомленнями в пресі у вас було кілька варіантів розвитку кар'єри, але ви вибрали «Шахтар». Чому?
- По-перше, умови для роботи дуже хороші: поля, база. Це мене підкупило. Друге - це те, що є завдання. Є можливість і себе реалізувати як тренера, і футболістам допомогти в розвитку. Є все, щоб, нарешті, зробити цей крок і домогтися чемпіонства. Я люблю, коли є виклик. Зроблю все можливе, щоб переконати хлопців у тому, що вони можуть це зробити. Підбір футболістів хороший.

- Це більше плани на майбутній сезон. У поточному ж залишилося ще три тури. Які цілі на ці ігри?
- Найближчий гру зі «Славією» проводитиме Сергій Никифоренко. Він краще знає хлопців. Для нас це буде можливість подивитися гру наживо. Я передивився багато матчів «Шахтаря» по відео, але вживу - це зовсім інше. Буде можливість оцінити команду. Після цієї гри ми дамо можливість хлопцям відпочити, якраз є перерва на матчі збірних. І після вихідних ми приступимо до роботи конкретно.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.