Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 листопада 2019, 08:40
21904
51

Шахтар напіврезервним складом розгромив Карпати

«Гірники» не зазнали проблем у Львові, здобувши впевнену перемогу

| Оновлено 03 листопада 2019, 08:40
21904
51
Шахтар напіврезервним складом розгромив Карпати
ФК Шахтар
Після перемоги з великим рахунком над «Колосом» 6:0 в 11-му турі української Прем'єр-Ліги донецький «Шахтар» провів триматчеву безвиграшну серію. Так, спочатку гірники не змогли перемогти вдома у Лізі чемпіонів хорватське «Динамо», зігравши внічию 2:2. Потім донецькі футболісти втратили перші очки в чемпіонаті країни, завершивши домашню зустріч 12-го туру внічию 0:0 з «Олександрією. І, нарешті, минулої середи в Києві у грі 1/8 фіналу Кубку України «Шахтар» в додатковий час програв принциповий матч київському «Динамо» 1:2. Але, найголовніше, у всіх цих поєдинках підопічні Луїша Каштру не показали властивої їм гри, яка була присутня до цього і було видно, що у багатьох лідерів команди накопичилася втома і вони опинилися не в найкращій формі.
 
З огляду на таку ситуацію, тренерський штаб донеччан виставив на матч з «Карпатами» практично другий склад (за винятком Тараса Степаненка), залишивши у запасі, або взагалі не включивши в заявку основних гравців. Звичайно ризик був великим, адже в попередньому турі «Карпати» зуміли відібрати очки у киян, зігравши з ними внічию 1:1. Але Луїш Каштру пішов на такий крок, тим більше, що на наступному тижні «Шахтар» має зіграти дуже важливий і відповідальний матч у Загребі, де програвати гірники просто не мають права, якщо хочуть продовжити свої виступи у Лізі чемпіонів.
 
Рахунок в матчі було відкрито вже на 10-й хвилині після грубої помилки воротаря львів'ян Романа Підківки. Вибиваючи м'яч в поле, він просто віддав гольовий пас супернику Андрію Борячуку. Той таким «подарунком» скористався сповна і технічно пробив у сітку воріт. Це був перший гол форварда після повернення його в «Шахтар» з Маріуполя. Та й взагалі в нинішньому сезоні він вперше вийшов у стартовому складі.
 
Далі гра йшла з невеликою перевагою гостей, але без небезпечних моментів. А потім на 24-й хвилині Манор Соломон практично повторив помилку Романа Підківки, втративши м'яч поблизу власних воріт. Цього разу на ударній позиції опинився гравець «Карпат» Жоао Діого Дженнінгс, але, на відміну від Борячука, він пробив поруч зі штангою.
 
У другій половині першого тайму господарі поля стали більше володіти м'ячем і діяти агресивніше. Вони кілька разів великими силами наближалися до воріт Олексія Шевченка, втім, до ударів справа практично не доходила. Щодо гостей, то вони, забивши гол, схоже, заспокоїлися і не особливо поспішали форсувати події.
 
Тільки перед самою перервою нечисленні глядачі на львівському стадіоні «Україна» трохи пожвавилися. Так, на 43-й хвилині Крістіан Понде, отримавши м'яч вже у штрафному майданчику «Шахтаря», бив сильно з лівої ноги, але у ворота не влучив. А на останній хвилині першого тайму Тете опинився в хорошій позиції на лінії штрафного майданчика львів'ян, проте удар вийшов несильним і Роман Підківка легко забрав м'яч у руки. 
 
На початку другого тайму обидві команди організували небезпечні випади до воріт суперників. У першому випадку львів'янин Ярослав Дєда, який вийшов на заміну, зовсім трохи не дотягнувся до м'яча і голкіпер «Шахтаря» забрав його в руки. І тут же Манор Соломон намагався втекти від захисника віч-на-віч з воротарем «Карпат», але впав і отримав травму. Продовжити гру ізраїльський легіонер гірників вже не зміг і замість нього на поле вийшов Сергій Болбат, який посів місце не в звичній для нього обороні, а в середині поля.
 
На 57-й хвилині небезпечно пробив по воротах вже з меж штрафного майданчика Дентіньо, але Роман Підківка в стрибку перевів м'яч на кутовий. І тут же після подачі з кута поля Віктор Коваленко, який замінив перед цим Тараса Степаненка, головою точно пробив в лівий кут воріт. В цьому епізоді воротар «Карпат» не виручив своїх партнерів, і рахунок став 0:2 на користь «Шахтаря».
 
А остаточно питання про переможця матчу було знято на 65-й хвилині. Це Тете красивим ударом здалеку з лівої ноги спрямував м'яч у верхній кут воріт. Ось так, зовні спокійно і без особливої напруги, гірники довели рахунок до великого.
 
Гру було зроблено, хоча обидві команди ще намагалися проявити активність в атаці. У «Шахтаря», наприклад, міг оформити дубль Віктор Коваленко, але в останній момент йому завадив це зробити Сергій Вакуленко. Валерій Бондар після подачі кутового головою пробив повз ворота. А Данило Сікан зі штрафного пробив прямо в руки голкіперу. Що стосується «Карпат», то у них найнебезпечнішим епізодом був удар зі штрафного у виконанні Фране Войковіча, але м'яч пролетів поруч зі штангою.
 
В підсумку 0:3 на користь «Шахтаря», як, доречі, і в матчі першого кола. Гірники продовжують впевнено лідирувати в чемпіонаті, маючи солідний відрив від своїх переслідувачів.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Карпати» - «Шахтар» - 0:3

Андрій Борячук (10), Віктор Коваленко (58), Тете (65)

Крістіан Понде (51)

«Карпати»: Роман Підківка - Владислав Дубінчак, Сергій Вакуленко, Тім Халл, Олег Веремієнко (Ярослав Деда, 46) - Дмитро Кльоц (Фране Войкович, 68), Франциско Ді Франко, Єгор Назарина, Марвін Мартінс - Жоао Діого Дженнінгс, Крістіан Понде (Александру Бойчук, 68)

«Шахтар»: Олексій Шевченко - Маркіньос Сіпріано, Валерій Бондар, Давид Хочолава, Додо - Маркос Антоніо, Тарас Степаненко (Віктор Коваленко, 56) - Манор Соломон (Сергій Болбат, 53), Дентіньо, Тете, Андрій Борячук (Данило Сікан, 68)

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон «Україна» (Львів)

КАРПАТИ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Перший гол - це сміх. З такими помилками в аматорах грати, а не УПЛ.
Сергей Двореченец
Шахтар з перемогою, але не з грою. Гра у Шахтаря погана. Руху взагалі немає, усі передачі у ноги, не на хід, немає виходу з оборони до атаки - навіть Карпати на цьому ловили Шахтар. У Шахтаря щось сталося, можливо, забили болт на чемпіонат. Гра з Загребом буде дуже важка.
dudigo78
головне що пацани з не порожніми кишенями поїхали додому. І хто на них ще ходить? Дві команди у Львові і два повних г...
Вадим Максимов
Тете красава, хороший гол.
Есть удар, и голевое чутье.
wicker
Підківка ПНХ з команди, Понде або граєш, або також ПНХ, Деду награвати далі, по грі непогано.
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Валерии Пономарев
почему игрвл степаненко онже был удален в кубке?
dudigo78
до речі за останні років десять Карпати на "спонсорській" допомозі вже на цілий рік наколядували. І то все з одним клубом
mony65
короче очередной спектакль))
Карпаты все сами сделали за шахтер
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lion
Тролли Голубых чайек будут прошлой игрой вонять до конца чемпионата.
Задача на сезон выполнена не проиграли Чемпиону!!!
Шахтер доминирует в чемпионате и Кубке последних 4 годя, а они рот раскрывают.
Шахтер в апреле будет Чемпионом, а вы будете пукать на вентилятор про прошлую среду!!!
Vladimir Starky
Полурезервным? Лучше бы он основным составом разгромил Манчестер Сити.
kvlad200760
Це не напіврезервний склад а натуральний резервний склад,з основи тільки Степаненко! А лохі футбола з Дна скатали нічейку і заледве не програли! Бо Дно може вигравати тільки коли їх судить Копієвський!
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
A.V.
Прогулка гів..а над гондуля...и. Соромно за Карпати. Перетворилися з саджарами на лакомий кусок л...на.
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dirkochelo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bolshoi
Когда там очередное Динамо будет учить кротов азам футбола?