Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 жовтня 2019, 16:57
3666
2

Зоря – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гості знову привезуть «закритий футбол»?

| Оновлено 26 жовтня 2019, 16:57
3666
2
Зоря – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Ворскла

Матч на «Славутич-Арені» відкриє для обох команд програму другого кола, і з тих пір, як «Зоря» завдяки єдиному голу Богдана Лєднєва вивезла перемогу з Полтави, спливло багато води. Розстановка сил в цій парі, принаймні, дивлячись на турнірну таблицю, разюче змінилася. Луганчани залишаються в обоймі колективів, які ведуть боротьбу за найвищі позиції (поки, зрозуміло, «найвищі» після «Шахтаря»). Завдяки перемозі над «Десною» підопічним Віктора Скрипника вдалося вклинитися в цю боротьбу з ще більшою силою. Так, осічками конкурентів скористалося «Динамо», яке тепер відірвалося від переслідувачів на 3 очки, однак до закінчення цієї гонки ситуація може помінятися самим непередбачуваним чином (невдалий старт самих же киян тому приклад).

Після невдалої облоги воріт в грі проти «Львова» в минулому турі «Зорі» протистояв суперник, який в цьому сезоні і сам віддає перевагу атакуючому футболу над грою «закритого типу». І хоча в другому таймі чернігівці також закрилися на своїй половині поля, від поразки це їх не врятувало. Можна припустити, що і в майбутньому матчі гості можуть «замкнутися» у своїх воріт, сподіваючись на Фортуну в контрвипадах. Тим більше що відкрита атакуюча модель гри в матчі з «Олімпіком» принесла лише розчарування...

Інше питання - яким в цей раз опиниться стартовий склад полтавчан? Чи буде він експериментальним, як в поєдинку проти «Олімпіка», або ж до основи повернуться колишні лідери команди (як мінімум троє з них - Кане, Артур і Петрович були в лазареті перед грою минулого туру)? Коментуючи поразку від «Олімпіка», Віталій Косовський охарактеризував його ємною, але дуже влучною фразою: «Все просто - хто забиває, той і перемагає». І цей коментар, як би не було гірко полтавським уболівальникам, можна спроектувати сьогодні на багато поєдинків «зелено-білих». Реалізація своїх моментів командою явно залишає бажати кращого. Тільки «Львову» і «Колосу» полтавчани змогли забити більше одного гола (3:2 та 3:0 відповідно), при цьому в шести матчах в графі «забиті м'ячі» зяють «нулі». Додамо, що луганчани постануть перед домашньою публікою без Вернидуба (відбуває дискваліфікацію), і обмеження «чорно-білих» з вибором оборонної лінії можуть бути «Ворсклі» навіть дуже доречними.

Що стосується особистих взаємин, то три останні гри на полі «Зорі» завершилися з однаковим рахунком - 3:0. Двічі перемагали луганчани, а в квітні минулого року виїзним розгромом відзначилася «Ворскла». Є і ще один цікавий факт з історії протистоянь: останнім часом команди вирішили піти від повальної «традиції» завершувати очні зустрічі нічийним результатом. Ще кілька сезонів тому, прогнозуючи, як закінчиться матч, такий результат був би найбільш ймовірним. Однак теперішні реалії дещо віддалили ці команди від рішення схожих цілей. «Зоря» бореться, щонайменше, за трійку, тоді як сподівання «Ворскли» від цього поки що занадто далекі.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Шевченко, Михайличенко, Чеберко, Абу Ханна, Тимчик, Леднєв, Іванисеня, Хомченовський, Юрченко, Громов, Русин.

«Ворскла»: Ткаченко, Пердута, Чеснаков, Баєнко, Сапай, Челядин, Стрижак, Габелок, Козиренко, Коломоєць, Васін.

26 жовтня, субота

«Зоря» — «Ворскла»
Запоріжжя. «Славутич-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ЗОРЯ – ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 3:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
whitese
Если заря сможет забить в первые 10-15 мин, то будет как минимум 3:0, 4:0, если же не забьет в первом тайме. то 0:0...