Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 жовтня 2019, 11:15
15414
3

Богачук, Продан, Черкашин. Перспективні українці, що закривають жовтень

Лев Кравців впевнений, що за цими хлопцями треба слідкувати вже зараз

| Оновлено 25 жовтня 2019, 11:15
15414
3
Богачук, Продан, Черкашин. Перспективні українці, що закривають жовтень
Boxing Scene. Сергій Богачук

Жовтень видався вкрай насиченим: Дерев’янченко, Гвоздик, Усик провели свої поєдинки з різною успішністю. Перший спірно програв, другий не зумів об'єднати пояси, а третій достроковою перемогою дебютував у хевівейті.

Багато хто цікавиться, що ж робитимуть українці, коли Ломаченко та Усик підуть з боксу? Нудно нам точно не буде.

Сергій Богачук - Тайрон Брансон

Український нокаутер знову при справі. Поки Богачук жодного разу не чекав підрахунку від суддів - усі його п'ятнадцять опонентів закінчили бій раніше терміну. Уродженцеві Вінниці всього 24 роки, так що поспішати нікуди. Багато хто чекав, що він продовжить плавно збільшувати рівень своїх суперників, але тут був оголошений бій за титул.

Так, поки не чемпіона світу. Сергій проведе поєдинок за титул WBC Continental Americas, але це вже крок вперед. По-перше, це швидше просування в рейтингах. По-друге, рівень відповідальності зовсім інший. Ну, і звичайно, набагато міцніший суперник. Після поєдинку його, звичайно, усі можуть записати в мішки - така вже традиція, але поки все виглядає більше, ніж цікаво.

Брансон старше за українця на десять років, але і набагато досвідченіше. На його рахунку тридцять сім поєдинків, в 28 з яких він взяв перемоги (аж 25 - нокаутом). Зустрічався американець не лише з середняками. Наприклад, нинішній чемпіон світу Калеб Плант так і не зумів звалити Тайрона, перемігши того по очках.

Окрім хорошого удару, в актив американцю точно можна записати габарити. Він на шість сантиметрів нижче за Сергія, але має довжелезні руки - аж 194 см. Богачуку не буде просто в рингу з досвідченим, міцним опонентом з ударом. Тут точно буде на що подивитися.

Сергій, звичайно, навряд чи впустить свій шанс. Брансон, хоч і досвідчений і, можливо, найкрутіший суперник у його кар'єрі на даний момент, все ж далеко не навколочемпіонський рівень. З семи поразок чотири - дострокові, вік і свіжість теж навряд чи будуть на його боці. Відмінний бій для досвіду і плавного підвищення рівня опозиції.

Максим Продан - Тоні Діксон

Усик - не єдиний українець на стримінговій платформі DAZN. Українець Максим Продан живе і тренується в Італії, б'ється у вечері боксу на самій грошовій платформі у боксі і може різко підвищити свої котирування у велтервейті вже на цих вихідних.

Суперник - англієць Тоні Діксон, бій за титул інтернаціонального чемпіона за версією IBF, і в українця відмінні шанси. Українець з суперником чимось схожі один на одного: майже однакового зросту і з схожим розмахом рук, але абсолютно різною силою удару. Максим звалив чотирнадцять з сімнадцяти суперників, в той час, як його візаві - лише трьох з дванадцяти.

Окрім цього, Продан жодного разу не програв, лише один поєдинок звівши внічию, а ось Діксон програв двічі, один з них - нокаутом. Тоді перемогу технічним нокаутом отримав Педді Галлахер - боксер з не найсильнішим ударом.

Продан - темна конячка українського боксу, який пішов своїм, трохи іншим, шляхом. Поїхав в Італію, усі свої бої провів там, але все одно зумів стати поки місцевою зіркою і пробитися на DAZN - це говорить про багато що. У нього яскравий стиль і потенційно Максим може запалити вже зовсім скоро, хоча до цих пір про нього знає небагато хто. Ось тепер знає ще трохи більше людей. Починайте стежити!

Федір Черкашин - Ніколас Пітто

Черкашин - черговий боксер, що розпочинав у більш різноманітному виді єдиноборств. Федір почав з муай-тай, виходило там добре, але, схоже, фінансової вигоди це не принесло. Українець поїхав до Польщі, отримав карту поляка через свої польські корені, і став там тренуватися. У ринг виходить з подвійним прапором України і Польщі, але поляком себе не називає. Просто там зараз тренуватися зручніше.

Усі три українці в сьогоднішньому списку - все ще непереможені. Федір, при цьому, наймолодший - йому всього двадцять три. Так, до цього віку він встиг зарекомендувати себе в таїландському боксі, після чого перейти до професійного боксу і провести там вже тринадцять боїв. Вісім суперників не достояли до фінального гонгу, причому були навіть цілком собі імениті опоненти.

Як мінімум, Кассим Оума. Угандієць колись показував себе дуже добре, але з віком скотився, став все більше програвати і перетворився на хороший тест для молодих і перспективних. Таким став Черкашин, що добився перемоги технічним нокаутом, завдяки своїй майстерності і натиску.

Аргентинський суперник статурою нагадує українця. Пітто - міцний хлопець. Програвав шість разів, але лише одного разу - достроково в далекому 2014 році. Що відмітно, сталося це в Україні, а якщо бути точнішим - у Броварах. Він став останньою жертвою Заурбека Байсангурова, який подавав тоді надії

На відміну від Черкашина, з ударом у Ніколаса не все так само добре: лише вісім з двадцяти шести перемог були здобуті достроково. Проте, розслаблятися тут точно не варто. Ця історія схожа на бій Богачука проти Брансона: міцний, досвідчений, більше віковий (Пітто 32 роки) суперник, якого обов'язково треба проходити, якщо хочеш претендувати хоч на щось. Бажано робити це яскраво і барвисто, якщо хочеш вважатися потенційним топ-боксером.

Поєдинок Максим Продан - Тоні Діксон відбудеться в Мілані, 25 жовтня; Федір Черкашин - Ніколас Пітто в Польщі, 26 жовтня; Сергій Богачук - Тайрон Брансон в США, 27 жовтня.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Информативная статья, спасибо!
Pavlo
В общем посмотрел я только что бой Максим Продан – Тони Диксон. Украинец победил разделенным решением судей. Если вкратце, то парень очень мощный и крепкий, но в то же время достаточно медленный и с просто ужасной защитой. Если он будет столько пропускать с соперником посерьезнее, то до финального гонга может не достоять. В общем работать ему еще и работать, если собирается когда нибудь выходить на чемпионские бои.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил