Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 24 жовтня 2019, 13:49
10229
5

Даяна Ястремська – Кікі Бертенс. Прогноз і анонс матчу

Черговий важливий іспит для другої ракетки України

| Оновлено 24 жовтня 2019, 13:49
10229
5
Даяна Ястремська – Кікі Бертенс. Прогноз і анонс матчу
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська
В четвер, 24 жовтня, друга ракетка України Даяна Ястремська зіграє вирішальний поєдинок группового раунду на малому Підсумковому турнірі в Чжухаї. 
 
Суперницею 19-річної українки стане лідерка посіву Кікі Бертенс з Нідерландів. Зустріч відбудеться останнім запуском. Орієнтовний час початку – не раніше 14:00 за Києвом.
 
Нагадаємо, що Ястремська вперше грає на малому Підсумковому турнірі, Бертенс – вдруге. В 2016 році в півфінал її не пустила Еліна Світоліна. Представниця Нідерландів також програла першій ракетці України і в матчі за вихід в фінал минулорічного головного Підсумкового турніру в Сінгапурі.
 
Суперниця
 
Бертенс досить пізно увійшла до когорти топ-тенісисток, сталося це в 26 років. Минулий сезон став для неї фантастичним: перемоги в Цинциннаті, Чарльстоні та Сеулі, четвертьфінал Вімблдону і вже згаданий півфінал Фіналу WTA. Цьогоріч Кікі продовжила грати багато турнірів, але виходило в неї не завжди успішно. Особливо у другій частині сезону.
 
Перед серією американських турнірів Бертенс йшла на другому місці в Чемпіонській гонці, але з того часу серйозно втратила позиції і стала єдиною, кого нам не вдалося вгадати з остаточної вісімки учасниць WTA Finals (її місце зайняла Андреєску).
 

Jimmie48 Photography. Кікі Бертенс
 
Цього сезону в Мадриді Кікі підтвердила звання однієї з найкращих грунтових тенісисток туру, але захистити основну кількість очок на американському харді їй не вдалося. Після US Open Бертенс зупинилася за крок від фіналу престижного турніру в Пекіні, а також зіграла в четвертьфіналах Москви і Лінца, але цього виявилося недостатньо для того, щоб кваліфікуватися до Шеньчженю. 
 
Не варто забувати, що Бертенс цьогоріч виграла вже 50+ матчів, в яких настріляла 432 подачі навиліт. За цим показником вона займає друге місце після «королеви ейсів» Кароліни Плішкової. Також Кікі входить до топ-5 тенісисток туру за відсотком виграних очок на першій подачі і до топ-7 – за відсотком виграних власних геймів.
 
Статистика після US Open
 
   Ястремська  Бертенс
матчі (виграних) 8-5 (62%) 9-6 (60%)
% першої подачі 63.5 59.1
виграних очок на першій подачі, % 64.2 72.3
виграних очок на другій подачі, % 50.4 44.3
виграних очок на прийомі, % 45.5 41.0
ейси, % 5.5 6,9
тай-брейки 3-1 5-4
 
Матчі між собою
 
Дівчата зустрічались одного разу і, швидше за все, ви легко згадаєте цей поєдинок. Сталося це в другому колі Пекіна, з того часу не минуло й місяця. Гра була конкурентною, шансів в українки було більш ніж достатньо, але Бертенс перемогла в двох сетах. До речі, саме в цьому матчі і був той один програний тай-брейк Даяни на турнірах в Азії.
 
Ситуація в групі
 
Тут все максимально просто: хто виграє – той пройде в півфінал. А от суперниця у плей-офф вже буде визначена жеребкуванням. 
 
Тенісистка Бертенс Векич Ястремська Матчі Сети / Гейми
 Бертенс (1) - 7:6, 6:2   1-0 2-0 / 13-8
 Векич (8) 6:7, 2:6 - 6:7, 2:6 0-2 0-4 / 16-26
 Ястремська (10)   7:6, 6:2 - 1-0 2-0 / 13-8
 
Прогноз
 
Бертенс дійсно слабко відіграла другу частину сезону, але й далі залишається топ-тенісисткою. Це не Векич, вона буде змагатися до кінця і не здасться навіть після програшу першої партії. Тому єдиний реальний варіант її переграти – провести два сильних сети, під час яких використати свої шанси. Вони будуть, в цьому можна не сумніватися. Не дарма ж навіть букмекери називають Даяну фавориткою.
 
Також зрозуміло, що програш першої партії Ястремською стане для неї вироком. Проти Кікі вона вже не зможе повноцінно повернутися в гру.
 
Перед першим матчем в Чжухаї ми очікували дещо іншого тренера Ястремської, але на цьому турнірі в її боксі знаходиться маловідома російська екс-тенісистка Олександра Караваєва. Навряд чи вона затримається в команді Даяни надовго, але поки що маємо те, що маємо.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Ястремської в двох сетах
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро
Футбол | 28 березня 2024, 13:58 4
Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро

Блогер Sport.ua Cергій Тищенко розповідає про збірну України U-19

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 1
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
serg
Ястремская довольно нестабильна. После блестящих матчей выдает откровенно провальные игры. Как бы сегодня так не случилось. Совершенно не уверен в сегодняшней победе Даяны
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Morfeo1
Даяна перемоги тобі.
І впевненості
kerch30
Даяна дай ответку кикиморе
Ярослав 999
4-6:4-6