Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 жовтня 2019, 02:00
6360
11

Олімпік піднявся з дна турнірної таблиці після перемоги над Ворсклою

Підопічні Вісенте Гомеса зуміли зберегти свої ворота сухими вперше за три поєдинки

| Оновлено 21 жовтня 2019, 02:00
6360
11
Олімпік піднявся з дна турнірної таблиці після перемоги над Ворсклою
ФК Олімпік
На завершення одинадцятого туру Української Прем'єр-ліги уболівальників чекав поєдинок двох колективів, які представляли нижню частину турнірної таблиці і у жовтні 2019-го року ще жодного разу не радували своїх шанувальників здобутими перемогами. Йдеться мова про гру донецького «Олімпіка» і полтавської «Ворскли» на поле столичного стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського.
 
Підопічні Вісенте Гомеса продовжували буксувати на останній сходинці турнірної таблиці. Не допомогли ситуації навіть нічийний результат гри проти «Маріуполя» (1:1) й мінімальна перемога над ФК «Львів» (1:0). Донеччани, як і раніше, були найменш результативною командою УПЛ, при цьому пропустивши в свої ворота найбільшу кількість м'ячів (лише в одинадцятому турі «Олімпік» вдалося наздогнати «Колосу» за підсумками розгрому в Харкові проти «Шахтаря» (0:6)).
 
Не так далеко за останнім показником від «Олімпіка» відставала полтавська команда, оборона якої у кращі роки клубу часом викликала виключно захоплення. Однак це залишилося в минулому – «Ворскла» вже третій сезон демонструє виключно негативні тенденції, за підсумком чого не може піднятися з дна турнірної таблиці. Єдине, що дійсно рятує обох учасників звітного протистояння, так це відсутність позиції, з якої команда вилітає безпосередньо в цьому сезоні, однак до другого етапу необхідно буде ще дійти. У той же час, шанувальники по обидві сторони протистояння вимагали конкретних результатів в найкоротші терміни.
 
Наперекір багатьом очікуванням, коллективам вдалося продемонструвати змістовну гру в першій половині матчу. Висока швидкість переміщення м'яча між лініями зумовила великий обсяг простору для швидкісних футболістів, що призвело до значного числа моментів безпосередньо всередині володінь з обох боків вже до відходу суперників на перерву.
 
Особливо активно з точки зору завершення атак виглядала команда Вісенте Гомеса. Першим з гравців «Олімпіка», кому вдалося змусити хвилюватися голкіпера в «рамці» воріт, став Максим Тейшейра. Бразильський півзахисник пробив трохи в бік від лівої штанги з-за меж штрафного. Наступний епізод біля своїх воріт міг організувати й сам Ткаченко, коли махнув кулаком повз м'яча під час спроби перехопити навіс з кутового на правому фланзі, однак на дальньому куті воротарського нікого з футболістів донецької команди не виявилося.
 
Розкішне виконання штрафного удару на лівому фланзі, практично біля бокової межі поля, стало ще одним приводом для голкіпера полтавчан втрутитися до ходу поєдинка. Бесір несподівано закрутив м'яча у дальній верхній кут, проте Ткаченко вчасно зупинився в своєму хибному намір прочитати навіс зі стандарту. З призначеного післе сейва Ткаченка кутового «Олімпік» мав ще одну можливість забити, але Цимбалюк не зміг ударом головою замкнути раптовий відскок м'яча на дальню штангу.
 
Однак найкращі моменти першої половини все одно були на рахунку команди Косівського. Один тільки Баєнко міг забезпечити «Ворсклі» необхідний результат ще за перші 45 ігрових хвилин. Півзахисник двічі пробивав по воротах, перебуваючи в безпосередній близькості до них, проте в обох випадках зіпсував відмінні шанси невдалим виконанням. Для початку, Володимир відчайдушно чіплявся за м'яч під час серії рикошетів всередині володінь полтавчан, проте його удар в падінні над поперечиною поставив крапку в моменті з тотальною невдачею гравців гостей. Після цього Баєнко не зміг якісно пробити головою за підсумком запаленої партнером «свічки» над володіннями суперника.
 
Гра йшла до першого забитого м'яча, й на початку другого тайму «Ворскла» знову спробувала влаштувати загрозу воротам суперника. Тепер вже на передовій наступу виступив Юрій Коломоєць, проте його пристрілка з ударом головою в падінні від лівого кута воротарського припала повз дальню штангу, а гарматний постріл, що послідував невдовзі від лицьової лінії штрафного, прийшовся у верхній каркас воріт Кринського. Довершив старання полтавчан черговий удар головою від Баєнка, після якого Гришко виніс м'яч з лінії власних воріт.
 
І лише після такого напруження в своїх володіннях «Олімпіку» вдалося вдало перейти в контрнаступ. Перший же візит лівим флангом атаки выдзначився точною передачею в центр штрафного на Тейшейру, якому захисники дозволили не тільки прийняти м'яч, але і кілька разів підібрати ногу для точного удару під поперечину.
 
Миттєво «Ворскла» отримала і другий м'яч. Політило якісно навісив в центр чужого штрафного з кутового на правому фланзі, а удар головою від Лук'янчука мало того, що було виконано з дивовижною силою, так ще й м'яча було надіслано безпосередньо під поперечину, рикошетом від якої футбольний снаряд опинився за спиною Ткаченко. Ось і все, «Олімпік» зумів перетворити кількість в якість раніше за опонентів, а через це заслугував забрати три очки після чого залишив останню сходинку турнірної таблиці.
 
У наступному турі донецький «Олімпік» проведе черговий домашній поєдинок. У суперниках колективу Вісенте Гомеса – дніпровський «Дніпро-1». Полтавську «Ворсклу» чекає непростий виїзд до Запоріжжя, де команді Віталія Косовського доведеться протистояти луганській «Зорі».

Українська Прем’єр ліга11-й тур.

Олімпік  Ворскла – 2:0

 Тейшейра, 68, Лукьянчук, 76

 Шахаб, 89 – Сапай, 22, Челядін , 71

Олімпік: Кринський – Вантух, Лукьянчук, Гришко, Є.Пасіч – Політило, Цимбалюк – Тейшейра, Фабіньо (Кравчук, 61), Імері (Балашов, 61) – Дійє (Шахаб, 83).

Ворскла: Ткаченко  Мельничук, Чеснаков, Баєнко, Сапай – Челядін (Скляр, 90)  Стрижак, Луізао (Габелок, 69), Васін  Козиренко, Коломоєць.

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

Удари (у площину): 9 (5) – 9 (4)
Кутові: 6 – 8

ОЛІМПІК-ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію
Футбол | 07 травня 2024, 23:57 129
Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію

Безславний виліт від підопічних Луїса Енірке, які ледь не зламали каркас чужих воріт

Топ-10 молодих обдарувань європейського футболу
Футбол | 08 травня 2024, 17:29 10
Топ-10 молодих обдарувань європейського футболу

Золотий актив «Барси», зірка «МанСіті», надія Ірландії, улюбленець Пепа

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Если руководство оставит Коса после такого то они полные отморозки.
SeM077
Косовский ты просто МЕГА тренер, классные замены делал!!!!!!!!!!!!!!
Lion
Динамовское сердце скоро отправит Ворсклу в пердив...
Верните Сачко!
Анатолий Власович
И куда они поднялись с последнего места?
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DidOk
Ворскла аут в ПерДив ?
Sauron
Думаю, Ворскле жопа.
За Жеваго взялись основательно