Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2019, 22:39
4727
6

Маріуполь в кінцівці матчу вирвав перемогу у Дніпра-1

Азовці перервали безвиграшну серію з п'яти матчів

| Оновлено 20 жовтня 2019, 22:39
4727
6
Маріуполь в кінцівці матчу вирвав перемогу у Дніпра-1
fcmariupol.com
Результат матчу претендентів на потрапляння в топ-шістку був дуже важливим для обох команд не тільки з турнірної точки зору, футболістам необхідно було повернути впевненість у власних силах. Зовсім недавно азовці осоромилися перед власними вболівальниками, покірливо поступившись «Десні» з рахунком 0:4, після чого не втримали переможний рахунок у Полтаві, пропустивши на останніх секундах, а «Дніпро-1» поступився в трьох з чотирьох останніх ігор. Завдання господарів ускладнювалася відсутністю дискваліфікованих Вакули, Бикова і Яворського. Особливо відчутною була втрата лідера атак Вакули, від якого виходила основна загроза воротам суперників «Маріуполя».
 
З перших хвилин хвилин гри кинулася в очі зарядженість футболістів на атаку. Азовці несподівано для суперника обрали атакуючу схему з трьома центральними захисниками, і це не дивлячись на відсутність основних центрбеків команди Бикова і Яворського. Маріупольці намагалися придушити суперника активними діями на половині «Дніпра-1», і хвилин десять гості не могли пристосуватися до гри азовців.
 
Господарі часто намагалися доставити м'яч у атаку за допомогою довгих передач за голови захисників дніпрян і одна з таких спроб ледь не призвела до взяття воріт. Після чергового закидання невпевнено далеко вийшов з воріт Юрчук, якого випередив Чурко і майже від бокової лінії по дузі пробив по порожній рамці, але м'яч пролетів над поперечиною .В середині тайму пішов відкритий футбол практично без центру поля. Команди могли обмінятися голами, проте після удару Горбунова гостей врятував Юрчук, а Когут з декількох метрів головою пробив поруч зі штангою. В кінці тайму активний Горбунов заробив право на штрафний і сам вирішив покарати суперника, але м'яч після його удару влучив у поперечину в районі верхнього кута. При дуже непоганій і досить видовищній грі суперники так і не зуміли до перерви відзначитися забитими м'ячами.
 
Очікувалося, що другий тайм буде ще більш видовищним, але після перерви темп гри впав, суперники стали частіше помилятися і рідше грати на загострення. Однак, кілька гольових моментів все ж було створено. На 51-й хвилині гості втратили чудову нагоду відкрити рахунок. Супряга скористався інертністю захисників «Маріуполя» і, підібравши м'яч, увірвався в штрафну, після чого прострілив на Коркішка, який з лінії воротарського пробив поруч зі штангою. Кілька разів гостро атакували і господарі, але довести справу до удару по воротах у них не виходило.
 
Вирішальний гол у матчі був забитий на 81-й хвилині за рахунок високої індивідуальної майстерності Федорчука, який підхопив м'яч на половині суперника, обігрався в стінку з Мишньовим і з 20 метрів зряче потужно пробив під поперечину. Через дві хвилини господарі могли зняти питання про переможця, але після класного навісу Горбунова Мишньов ударом головою з лінії воротарського не зміг пробити чудово зігравшого Юрчука. Був шанс відігратися і у «Дніпра-1», після того як Тищенко порушив правила на фланзі. Зі штрафного пішов непоганий навіс до воріт «Маріуполя», після чого хтось із дніпрян головою пробив під поперечину, але тепер уже свою майстерність продемонстрував Гальчук.
 
«Маріуполь» заробив важливі три очки і перервав серію з п'яти матчів без перемог, а ось дніпряни зазнали третьої поразки поспіль, поступившись сьомим місцем сьогоднішньому супернику. У наступному турі «Маріуполь» знову зіграє на своєму полі, тепер проти «Колоса», а «Дніпро-1» в Києві буде протистояти «Олімпіку».
 
Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур
 
«Маріуполь» - «Дніпро-1» - 1:0
 
  Федорчук (81)
 
  Чоботенко (45 + 1), Кирюханцев (47), Тищенко (89) - Сніжко (29)
 
«Маріуполь»: Гальчук - Чоботенко, Дава, Тищенко - Кирюханцев (Полегенько, 79), Федорчук, Мішньов (Чех, 86), Танковский, Чурко (Путря, 75), Горбунов - Топалов
 
«Дніпро-1»: Юрчук - Сафронов, Логінов, Гуйє (Лопиренок, 75), Шаповал - Чичиков (Коркішко, 33), Кравченко, Когут, Сніжко (Батагов, 46), Назаренко - Супряга
 
Арбітр: Сергій Бойко
 
Стадіон ім. В.С. Бойка

МАРіУПОЛЬ - ДНіПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Долина
Пока будет тренер Михайленко, Днепр 1 будет бороться за выживание, во всяком случае так заявил перед чемпионатом Михайленко, Мариуполь вообще 2 месяца не мог ни у кого выиграть, но тут приехал Днепр 1, булка с маслом. Команду Днепр 1 необходимо перейменовать в другое название и не позорить знаменитую команду Днепр, которая еще недавно играла в финале лиги Европы, ведь люди далеко не все знают, что это Днепр 1 , а не Днепр, что это другая команда. Это аферизм, когда берется бренд команды Днепр и прибавляется циферка. Назовите команду Береза или Дуб и играйте себе на здоровье и не позорьте слово Днепр, которое очень много значит для миллионов болейщиков футбола!
Demon
Наконец-то победа!!!
dnk-msk
Кто смотрел матч, как Гуйе в этот раз играл?
.
Я, признаться, до сих пор не понимал, зачем он вообще все еще в составе. На перспективу не тянет (возраст), лажает постоянно... а былые заслуги... так они перед Днепром былые, а Днепр-1 - уже совсем другая команда )
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил