Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2019, 03:26
11456
40

Шахтар без проблем розгромив Колос, забивши п'ять м'ячів до перерви

Шахтар здобув одинадцяту перемогу поспіль в чемпіонаті

| Оновлено 19 жовтня 2019, 03:26
11456
40
Шахтар без проблем розгромив Колос, забивши п'ять м'ячів до перерви
shakhtar.com
Цим матчем суперники завершували перше коло чемпіонату країни. «Шахтар», звичайно ж, сподівався продовжити свою безпрограшну серію, яка налічувала десять матчів поспіль, а для «Колоса» зустріч з провідним клубом України була першою в його історії, так що гостям, напевно, хотілося провести її якомога краще. Забігаючи наперед, відзначимо, що у дебютанта української Прем'єр-Ліги, гра зовсім не вийшла, особливо в першому таймі. І провели вони, навпаки, один з найгірших поєдинків в нинішньому сезоні.
 
Стартовий склад гірників явно відрізнявся від того, яким донецька команда виступає в Лізі чемпіонів. Зрозуміло, що Луїш Каштру дав можливість відпочити деяким своїм лідерам (Марлосу, Ісмаїлі, Степаненко, Кривцову, Болбату) перед відповідальною грою з загребським «Динамо». З іншого боку, у тих гравців, хто їх замінив, з'явилася чудова можливість проявити себе.
 
Рахунок було відкрито вже на п'ятій хвилині матчу. Футболіст «Колоса» Денис Костишин грубо помилився перед власним штрафним майданчиком і м'яч від Тайсона відскочив прямо до Жуніора Мораєса, який опинився один на один з воротарем гостей. Форвард національної збірної України зіграв холоднокровно, точно пробивши в лівий від себе кут воріт.
 
Далі гра, як і очікувалося, проходила з великою перевагою «Шахтаря». Його гравці довго контролювали м'яч, в основному, на половині поля суперників. Здавалося, що другий м'яч буде забитий вже незабаром. Але час минав, а результат на табло харківського стадіону «Металіст» деякий час не змінювався. Та й гострих моментів біля воріт Антона Яшкова практично не виникало, не рахуючи удар вище воріт Тайсона. Бачачи таку ситуацію, футболісти «Колоса» осміліли і почали частіше вибігати в контратаки, причому декілька з них були досить небезпечними.
 
Так, на 19-й хвилині Олександр Волков завдав непоганого удару, але прямо в руки Андрію Пятову, а за чотири хвилини з передачі все того ж Волкова Євген Смирний головою з вигідної позиції пробив повз ворота. І буквально тут же в атаці господарі поля забили другий гол. Це Євген Коноплянка на лівому фланзі обігрався в «стіночку» з Тайсоном і несильним, але точним обвідним ударом спрямував м'яч у правий верхній кут воріт.
 
А третій м'яч у ворота «Колоса» був забитий на 32-й хвилині. Алан Партік видав чудову передачу на хід Додо і той, красиво обігравши двох захисників, легко перекинув м'яч через голкіпера гостей.
 
По суті, гру було зроблено, хоча командам залишалося провести на футбольному полі ще майже годину ігрового часу. Проте, «Шахтар» зовсім не збирався знижувати оберти і до кінця тайму постарався ще не раз збільшити свій відрив. Спершу, в одному з епізодів, коли м'яч вже побував у воротах ковалівського клубу, було зафіксовано офсайд, а потім після сильного удару Тете з середньої дистанції м'яч пролетів трохи вище поперечини.
 
Проте перед самою перервою двічі відзначився Тайсон. Обидва рази його виводили на ударну позицію партнери по команді - перший раз Тете, а другий Жуніор Мораес. А в таких ситуаціях капітан гірників, як правило, не промахується.
 
На початку другого тайму після розіграшу штрафного Валерій Бондар бив небезпечно головою, але Антон Яшков цього разу виручив свою команду. А на 51-й хвилині свій найреальніший шанс розмочити рахунок мав «Колос», але Олександр Волков з близької відстані пробив м'ячем у поперечину.
 
Втім, випад гостей був лише епізодом, а гірники продовжували собі на втіху створювати один небезпечний момент за іншим. І якщо на 60-й хвилині Жуніор Мораєс з передачі Додо зовсім трохи не влучив у ближній кут, то вже за хвилину він же завдав точного удару в дальній кут воріт, оформивши, таким чином, дубль в цьому матчі.
 
На 69-й хвилині трохи повеселив глядачів Євген Коноплянка, котрий побачив, що воротар «Колоса» далеко вийшов з воріт і майже з центру поля спробував направити м'яч в ворота, але круглий полетів трохи вище. Тут же Тайсон в черговий раз у цій грі вискочив один на один з Антоном Яшковим, однак тепер уже голкіпер виграв дуель у бразильця. Ще двічі голкіпер гостей рятував свою команду на 72-й хвилині після небезпечних ударів з близької відстані від Віктора Коваленко і Жуніора Мораєса. А потім на 78-й хвилині відбив підступний удар зі штрафного Марлоса, який вийшов на заміну, не давши після цього суперникам добити м'яч в сітку воріт.
 
Не можна сказати, що колега Яшкова Андрій Пятов був без роботи. Він кілька разів вміло ловив і відбивав непрості м'ячі після ударів футболістів «Колоса», тим самим підтримавши ігрову форму перед матчем Ліги чемпіонів. І в тому, що «Шахтар» завершив зустріч на «нуль», безсумнівно, є заслуга його воротаря.
 
6:0 - чергова впевнена перемога з великим рахунком гірників, які набрали за підсумками першого кола максимальні 33 очки.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур
 
«Шахтар» - «Колос» - 6:0
 
  Мораес (5, 60), Коноплянка (26), Додо (31), Тайсон (43, 44)
 
  Сіпріано (61), Бондар (64), Маркос Антоніо (70) - Чорноморець (49), Мілько (56)
 
«Шахтар»: Пятов - Додо, Матвієнко, Бондар, Сіпріано - Патрік (Маркос Антоніо, 46), Коваленко, Тете (Марлос, 62) - Коноплянка, Мораес (Борячук, 73), Тайсон
 
«Колос»: Яшков - Сахневич, Парамонов, Рябов, Мигунов (Чорноморець, 46) - Ільїн (Морозко, 46), Мілько, Костишин, Смирний, Волков - Нехтій (Лисенко, 65)
 
Арбітр: Ярослав Козик
 
Стадіон: ОСК «Металіст»

ШАХТАР - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Можливий німецький фінал. Боруссія Д втретє зіграє у вирішальному матчі ЛЧ
Футбол | 08 травня 2024, 00:15 0
Можливий німецький фінал. Боруссія Д втретє зіграє у вирішальному матчі ЛЧ

Джмелі вибили ПСЖ у півфіналі турніру та зіграють за титул або з Баварією, або з Реалом

Ще один легендарний претендент. Європейський гранд хоче купити Луніна
Футбол | 07 травня 2024, 07:45 6
Ще один легендарний претендент. Європейський гранд хоче купити Луніна

Українцем зацікавився «Ювентус»

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DSH88
Ждём в УПЛ Ингулец, Минай, Агробизнес !!! Вот тогда чемпионат сразу сильнее станет. АПЛ обзавидуется.
Виталий Макаренков
Неужели на такую игру надо ставить пятова???а резервному дать шанс??
Vyaches Samojlov
Мораес и Тайсон по сути "сделали разницу" (6 баллов на двоих).
А если серьезно - как и обычно, бразильцы делают игру, а украинцы в меру сил им подыгрывают.
Муґунот Уух
кто кто там грозился дать бой Шахтеру?
wladimir_skidan
Легко и непринуждённо, и молодняк получил шанс себя лишний раз показать.
zvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Shevchenka2019
Мдас ДН0!!! Карпати такі повгані скільки пропустили,а мєга Колос,який Карпат обіграв скільки? БАЗАРЛІГА!!!!
UKRAINE FAN
ботам дырки зарплату подняли?
UKRAINE FAN
Вот так надо! Спокойно на классе и без помощи судейки!
Voxa Hvedyk
Шахтареві просто не було з ким грати,Колос ще неготовий до таких комонл як Шахтар.
mayakovskiy1
Первый круг закончился. ШД. 11 игр - 11 побед. Чемпионат просто не интересен. Есть ШД и все остальные. Жду роста Зорьки, Александрии, Десны. На Динаму надежды нет
Леонид Шоботенко
Александрия ничью скатает
Miroslav1981
Отдохнувшие в сборной в игре с Португалией Коноплянка, Мораес, Коваленко дали бой Колосу с Коваливки..
Сергей Двореченец
Вот хотілося б покритикувати гравців Шахтаря, але немає бажання - вони ж за збірну України грали. Але за Колос взагалі сказати нічого. Шахтар з перемогою!!
Bolshoi
Когда плачу бабки, у меня тоже нет проблем.
Oles Khorungiy
давайте еще минус Динамо!!!!!!! тут кто-то злорадствовал!!!!! во чукра будет!!!!!!!!
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
А вообще кошмар, деградация ЧУ идет полным ходом.
JulikoB
Кроты купили игру, и большим счетом решили напугать хорватов. Палка с двумя концами. Хорваты слишком серьезно подойдут к игре, и уже Шахтер будет Колосом.