Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
7125
11

Шахтар – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Колос» пройде випробування чемпіоном

Шахтар – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Після пережитої ейфорії, пов'язаної з виходом нашої збірної на чемпіонат Європи, українським уболівальникам належить переключитися на справи клубні. Першими на авансцену національної першості вийдуть донецький «Шахтар» та ковалівський «Колос». Беззаперечний лідер турніру і дебютант УПЛ в п'ятницю на харківському ОСК «Металіст» відкриють 11-й тур.

«Гірники» впевненою ходою крокують по турнірній дистанції і на десять очок випереджають своїх найближчих переслідувачів. Не за горами вже і рекордний показник, встановлений в сезоні 2012/13: тоді «Шахтар» зі старту першості здобув п'ятнадцять перемог поспіль. Але попереду підопічних Луїша Каштру чекають дуже непрості випробування: боротьба за вихід в плей-офф Ліги чемпіонів, два протистояння з київським «Динамо» - в чемпіонаті та Кубку України. Графік, звичайно, не дозволить футболістам донецького клубу розслабитися, але «гірникам» не звикати до подібних перешкод. У попередньому турі донеччани розібралися в виїзному поєдинку з «Дніпром-1» - 2:0 (голи забили Жуніор Мораєс і Тайсон).

Паузу в чемпіонаті «гірники» заповнили спарингом з лідером Першої ліги «Оболонню-Бровар», в якому здобули перемогу з рахунком 2:0. У цій грі на полі з'явився і Андрій Тотовицький, який півроку відновлювався після травми. Своє повернення півзахисник відзначив результативним ударом, відправивши другий м'яч у ворота киян. «Тренуюся тільки п'ять днів. Звичайно, відчуваю себе поки не на сто відсотків, але поступово все краще. До оптимальної форми ще багато працювати. Травма була важкою, довго відновлювався. Слава Богу, сьогодні вже перший раз зіграв. Для мене кожна хвилина зараз на вагу золота», - сказав після зустрічі Тотовицький.

Проводив спаринг і «Колос». Суперником команди Руслана Костишина став донецький «Олімпік», який переграв ковалівців з рахунком 2:0. Після поразки в минулому турі від київського «Динамо» «колоски» зберегли за собою шосту позицію в турнірній таблиці, що є вельми гідним проміжним результатом для дебютанта елітного дивізіону. Зустріч в Києві мала скандальний відтінок завдяки, м'яко кажучи, дуже суперечливому рішенню арбітра Андрія Коваленка, який призначив пенальті у ворота «Колоса» після попадання м'яча в обличчя Максима Максименка, ще й вилучивши захисника ковалівців. По цьому епізоду була висловлена ​​маса думок, і вони в основному зводилися до одного - полтавчанин припустився грубої помилки.

З наміром відновити справедливість «Колос» навіть написав листа, адресованого президенту УАФ Андрію Павелку, з проханням скасувати дискваліфікацію Максименка та дати оцінку діям арбітра. Чи було розглянуто це звернення поки невідомо, але захисник, як і раніше, знаходиться в списку відсторонених на найближчий тур футболістів. Також в цьому списку виявився і Павло Ореховський, який не зможе допомогти своїй команді в поєдинку на ОСК «Металіст». У «Шахтаря», до слова, через дискваліфікацію пропустить зустріч Тарас Степаненко.

Єдиний раз на полі суперники перетиналися минулого літа в спарингу. Перемогу з рахунком 2:0 здобули «гірники», а результативними ударами відзначилися Фернандо та Данило Сікан. Протистояння в Харкові буде обслуговувати суддівська бригада на чолі з Ярославом Козиком. 38-річний арбітр в поточному сезоні відпрацював вже в чотирьох матчах, в яких, що примітно, перемагали виключно гості. Зокрема, Козик зафіксував перемогу «Шахтаря» над київським «Динамо» на НСК «Олімпійський».

Орієнтовні склади:

«Колос»: Волинець, Зозуля, Сахневич, Парамонов, Чорноморець, Джемаль, Мілько, Д.Костишин, Ільїн, Волков, Нехтій.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Алан Патрік, Коваленко, Коноплянка, Тайсон, Марлос, Мораєс.

18 жовтня, п'ятниця

«Шахтар» — «Колос»
Харків. Стадіон ОСК «Металіст». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР – КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
Прогноз Sport.ua — 2:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Тренеровка перед загребом) Нужно грамотно распределить силы. Все же победа во вторник куда более важна чем сейчас.
Pavlo
Cмотреть не буду и так все ясно.
AЛВ
Колос не здавайтеся.!!! Вперед до перемоги.!!!
Roman Savenko
2:1 норм.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Michel
Колос.... При всем уважении к этой команде... А потом в Лиге чемпионов.... Такие перепады не на пользу.
sanchos78
4 -0 не меньше, увы для Колоса.
alex13
Шахта разберёт Колос на колоски!
Муґунот Уух
2-0 - это только после первого тайма. сольются аграрии.. штуки 4 получат
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил