Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 жовтня 2019, 03:30
2987
1

Владислав ВАЩУК: «Збірній України не потрібно задирати носа»

Спеціаліст поділився враженнями про виступи української національної команди

| Оновлено 19 жовтня 2019, 03:30
2987
1
Владислав ВАЩУК: «Збірній України не потрібно задирати носа»
Sport.ua. Владислав Ващук
Колишній захисник «Динамо» і збірної України з футболу Владислав Ващук прокоментував вихід «синьо-жовтих» до фінальної частини Євро-2020 і розповів, на що команда зможе розраховувати на турнірі.
 
«Перш за все, я б відзначив правильну стратегію і мудрість керівництва Української асоціації футболу, яка довірила посаду головного тренера Андрієві Шевченку, який запросив до свого тренерського штабу зарубіжних фахівців. А потім до команди приєднався і Олександр Шовковський. У збірній за Шевченка була і залишається здорова атмосфера, хлопці дружать між собою, немає розділень на групи і по клубах.
 
На мій погляд, тренерському штабу вдалося запросити до збірної всіх кращих футболістів країни, при цьому ніхто не був обділений увагою. На перших порах у збірній не все виходило, тому що хлопці ще тільки знайомилися з вимогами Шевченка, вчилися розуміти схему і систему гри, яку пропонують тренери. На це пішов певний час. У підсумку це вилилося в те, що збірна України достроково вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи. Вважаю, що цей успіх не випадковий.
 
Складно давати прогноз. Але зараз найголовніше гідно завершити відбірний цикл і не задирати ніс. Потрібно продовжувати багато працювати, а на Євро їхати не з думками, що головне не перемога, а участь. Тим більше, що у синьо-жовтих вже є гіркий досвід минулого Євро. Виходи до фінальної частини чемпіонату Європи або світу повинні стати для нашої збірної буденною справою, а на самому форумі ми повинні боротися за високі місця», — вважає Ващук.
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Аль-Наср взяв три очки. Мане не забив пенальті, а потім оформив дубль
Футбол | 19 квітня 2024, 22:49 0
Аль-Наср взяв три очки. Мане не забив пенальті, а потім оформив дубль

Увечері 19 квітня відбулися матчі 28-го туру чемпіонату Саудівської Аравії

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Кстати, получается, что сборная Украины продержалась дольше всех. В том смысле, что первый иностранный тренер у нее появился только лишь в 2016 году. Да и то иностранным является штаб, а главный тренер все равно украинец, пусть и с солидным западноевропейским опытом работы. И такая опора на местные кадры вполне объяснима, поскольку в свое время здесь была выстроена мощная футбольная школа, которая давала результат. Ну и тот же Блохин результат дал в 2006.