Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 жовтня 2019, 12:55
14767
24

Шахтар розібрався з Дніпром-1 та продовжив свою переможну серію

Підопічні Луїша Каштру забили на початку і в кінці поєдинку

| Оновлено 07 жовтня 2019, 12:55
14767
24
Шахтар розібрався з Дніпром-1 та продовжив свою переможну серію
instagram.com/fcshakhtar
У центральному матчі 10-го туру української Прем'єр-ліги відбулося повернення Євгена Коноплянки на «Дніпро-Арену». Однак, цього разу вболівальники підтримували команду суперників 30-річного вінгера.
 
У порівнянні з матчем Ліги чемпіонів проти «Аталанти» (2:1) Луїш Каштру провів три заміни: замість Болбата, Матвієнка і Коваленка в стартовому складі вийшли Бондар, Додо і Коноплянка.
 
Для «Дніпра-1» поєдинок з «Шахтарем» був вкрай важливим з точки зору отримання досвіду протистояння з клубом рівня Ліги чемпіонів, саме на цьому акцентував увагу наставник дніпрян Дмитро Михайленко перед матчем. Досвід цей господарі отримали, але відібрати очки у чемпіона України дебютанту елітного дивізіону не вдалося.
 
Вже на четвертій хвилині матчу «Шахтар» з легкістю вийшов вперед. Після навісу з правого флангу від Степаненка на дальній кут воротарського Жуніор Мораес пробив головою в протилежну штангу, від якої м'яч влетів у сітку.
 
Першу третину першого тайму небезпечні моменти створювали лише гості, але потім дніпряни почали відповідати контратаками. На 18-й хвилині Андрій Пятов включився в гру, відбивши дальній постріл Вакулка з неприємним відскоком від газону. Потім після навісу з кутового Супряга вистрибнув вище за всіх, але після удару головою м'яч полетів на трибуни.
 
В середині першої половини гри реальний шанс відзначитися голом у другому матчі поспіль втратив Валерій Бондар. 20-річний захисник після відскоку пробивав по порожніх воротах з кута воротарського, але пробив неточно.
 
З усіх сил намагався відзначитися Євген Коноплянка, однак серед великої кількості моментів по-справжньому гольового у 30-річного українця, мабуть, не було. Команди йшли на перерву з рахунком 1:0 на користь «Шахтаря», ще нічого не було вирішено.
 
На другий тайм гравці «Шахтаря» вийшли, ведучи в рахунку, і це дозволяло грати більш спокійно, не бігти вперед великими силами. «Гірники» робили акцент на контролі м'яча і під час атак не забували про захист.
 
На 54-й хвилині команда Луїша Каштру заробила штрафний, який виконав Алан Патрік. Бразилець обвідним ударом намагався перехитрити Юрчука, але воротар «Дніпра-1» зумів перевести м'яч на кутовий.
 
В останній третині поєдинку гравці «Шахтаря» помітно втомилися, тому тренерський штаб вирішив освіжити гру, випустивши Соломона і Коваленка замість Марлоса і Коноплянки. У дніпрян джокером повинен був стати чемпіон світу Сергій Булеца, що пропускав матч минулого туру з «Динамо» (0:2) через умови орендної угоди.
 
На 83-й хвилині інтрига в матчі була загублена. М'яч дивом дійшов до Тайсона після пасу від Коваленка низом у штрафну, бразилець опинився перед воротарем і пробив точно в правий кут. Потім гравці «Шахтаря» провели ще кілька небезпечних атак, але до розгромного довести рахунок не змогли.
 
2:0 – десята поспіль перемога «Шахтаря» в новому сезоні УПЛ. «Гірники» заробили максимально можливу кількість очок і зробили значну заявку на чергове чемпіонство. «Дніпро-1» ризикує відстати від верхньої шістки, однак потрапити в неї перед командою Михайленка завдання не стоїть.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.
 
«Шахтар» - «Дніпро-1» - 0:2

Жуніор Мораєс (4), Тайсон (83)

Юрій Вакулко (26), Ігор Когут (74), Володимир Польовий (90) - Тарас Степаненко (33), Тайсон (57), Жуніор Мораєс (67)

«Дніпро-1»: Валерій Юрчук, Олександр Сафронов, Максим Лопирьонок, Сергій Логінов, Володимир Польовий, Сергій Кравченко, Юрій Вакулко (Сергій Булеца, 69), Ігор Когут, Олексій Чичиков (Дмитро Коркішко, 73), Олександр Назаренко, Владислав Супряга

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Додо, Сергій Кривцов, Валерій Бондар, Ісмаїлі, Тарас Степаненко, Алан Патрік (Тете, 86), Євген Коноплянка (Віктор Коваленко, 68), Тайсон, Ромеро Марлос (Манор Соломон, 68), Жуніор Мораєс

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро)

ДНІПРО-1 - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Есть Шахтер и все остальные. Может многим это не приятно, но это правда
Сергей Двореченец
Все по грі. Шахтар з перемогою! Дніпро на схвальні слова не заслуговує в цьому матчі.
dyryavo_s_dnepra
С победой лучший клуб Украины!
wladimir_skidan
очередная пешеходная победа. гол забили у успокоились.при этом Днепру не давали шансов совсем
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vitaliy Moroz
Все по делу. И Додо классно вошел и очки взяли. Не пойму одно- зачем Шахтеру Коноплянка_ сбитый летчик? Он только мешает играть!!!
digsum
Чтобы Днепру сделать качественный рывок на том материале что есть, нужен очень грамотный, опытный и амбициозный специалист. Михайленко, естественно, им не является
tank72063
Буду бить сильно,но аккуратно..
Алексей Столетов
Очень тяжелый матч. Видна усталость после Италии. Отсюда и карточки.
kvlad200760
Все закономірно,Шахтар отримав перемогу граючи в "економрежимі".Дніпро запам*ятався тільки жорсткою грою.Різниця в класі була дуже відчутна,видно що Дніпро поки що команда з другої шістки чемпу!
Сергей Долина
Михайленко очень слабый тренер, можно сказать никакой, поэтому такая игра и не только против Шахтера. Супряга и Булеца очень слабые игроки, зачем их было брать в аренду, Динамо Киев избавился, Днепр подобрал, настроить на игру с Шахтером игроков , Михайленко не смог, посмотрите как Костышин настроил игроков против Динамо, они просто рвут и Динамо ничего не может сделать, уже заканчивается первый тайм. А Шахтер не предпринимая никаких усилий, лежа обыграл Днепр, вот вам разница тренеров, что в Колосе супер игроки? И т.д.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dakota86
Как-то сильно легко кротам далась эта победа