Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 жовтня 2019, 12:53
23703
15

Дерев’янченко перебоксував Головкіна, але не отримав перемогу

Оглядач Sport.ua Лев Кравців обурений підсумковим рішенням суддів

| Оновлено 07 жовтня 2019, 12:53
23703
15
Дерев’янченко перебоксував Головкіна, але не отримав перемогу
Twitter

Сергій Дерев’янченко приїхав до Нью-Йорку, щоб отримати - так вважала більшість. 4 до 1 у букмекерів, і шанс лише на диво - у експертів. Здається, цього вечора в Дерев’янченка вірив він сам, його команда і частина України. А він зміг показати не просто хороший, а відмінний бокс. І головне - кращий, ніж у суперника.

Судді побачили інше - перемогу Головкіна одноголосним рішенням. Н-да.

Як Головкін переміг?

Геннадій не був поганим. Гіршим, ніж в попередніх боях, але не поганим. Вік бере своє - Головкін не стає кращим, а Бенкс точно не навчить його боксувати по-новому. Принаймні, це непомітно, хоча Джонатан багато говорить про нового казахстанця.

У чому він новий - принципово незрозуміло. Вийшов на Роллса в минулому поєдинку, пропустив декілька судорожних конвульсій і відмахувань в обличчя, розсердився і розмазав суперника. Спроби боксувати були, але усі вони скотилися до нокауту в стилі Гени. Жорстко, важко, не оглядаючись на оборону.

Вийшов на Дерев’янченка - і пішов цілити в голову українця, явно бажаючи нокауту. У першому раунді могло здатися, що зараз вийде, але удар, за словами Сергія, прилетів у потилицю, і українець відновився, просто тут же звівшись на ноги. Далі пішло шоу у виконанні українця.

Підсумковий рахунок точно відображає спрямованість суддів. Зазвичай в чемпіонських поєдинках перемогу в рівних раундах віддають чемпіонові. Ну, мовляв, претендент повинен більше бажати перемогти і рватися вперед, тому, якщо не вийшло вирвати раунд - ти його програв. Це негласне і необов'язкове, але часте правило у суддів.

Тут чемпіоном був Головкін. Не буквально, звичайно, а заочно, але судді забули про це, віддаючи усі хоч трохи рівні раунди у бік казахстанця. Кожен удар Геннадія, частково через відношення до нього, частково через реальну силу ударів, рахувався, як декілька попадань українця. У результаті декілька атак Дерев’янченка дорівнювали декільком точним, але жорстким попаданням від Головкіна. Чи справедливо це? Судити вам.

Сергій був хорошим. Рухався без зупинки, не застоювався, багато бив і був готовий на усі сто двадцять відсотків. Навіть з Джейкобсом Дерев’янченко не був настільки крутим. Хоча, можливо, уся справа в супернику. Даніель не давав до себе підійти, закрити у канатів, і працював на контратаках. Головкін вийшов вирубати, а коли не вийшло і довелося відходити, як завжди, розгубився.

Взагалі, Головкін дуже погано працює на відходах. Що дивно, адже в профі він прийшов нокаутером-контрпанчером, який працював якраз від суперника. Абель Санчес зламав казахстанця, зробивши його машиною для вбивств. У таких машин зазвичай одна і та ж проблема - одноманітність.

Варто сказати, що Геннадій не був битий в одні ворота. Він прекрасно відчуває, коли і куди треба вдарити. Тобто, з таймінгом там не просто жодних проблем, він на найвищому рівні. Навіть, в основному не встигаючи за Дерев’янченком, Головкін потрапляв сильно, особливо з того боку, де у українця розтин, а також аперкотами на ближній дистанції.

У відповідь отримував важкі удари в живіт, які вимотували його, а одне з влучань в печінку явно було найвідчутнішим. Казахстанець, звичайно, намагався не показати виду, але на секунду його обличчя скривилося - настільки хорошим і точним був удар.

Так за що віддали перемогу?

Схоже, за жорсткість ударів, за рівні плюс виграні раунди, і за те, що це Головкін. Як не крути, а Геннадій все ще дуже добре збирає і в трансляціях, і по квитках. Така людина не повинна програвати якомусь там.

Не варто забувати, що і DAZN вклав у Головкіна стільки грошей, що дати йому просто так програти, зірвавши реванш з Альваресом - дивно. Ні в якому разі не говоримо, що суддям було заплачено за «правильне» рішення, ні. Тут зіграло роль ім'я Геннадія, його статус, розмови навколо сум контракту і гонорарів, а також про майбутні реванші. Під таким натиском складно не зламатися і віддати перемогу тому, хто заслужив, а не туди, куди потрібно.

Чи справедливо це? Частково, так. У казахстанця та його промоутерів вийшло зробити таке ім'я, якому не можуть не віддати перемогу, навіть при інших рівних - обидва претенденти, Сергій навіть обов'язковий, обидва б'ються не удома - але віддають все одно Геннадію.

Але це лише частково і, якщо розглядати все, як бізнес. Частина професійного боксу - це все ж спорт і там Дерев’янченко був кращим. У прекрасній фізичній і психологічній формі. Він і влаштовував бійку на ближній, і працював з дистанції, і зміщувався, і працював у клінчі. Єдине, чого не вистачило - сильнішого удару, який звалив би Головкіна надовго. Тому що по-іншому виграти було неможливо.

І що тепер?

На Головкіна чекає закриття трилогії з Канело. Як би рудий мексиканець не виступив у напівтяжах, DAZN обов'язково влаштує цей бій у себе на майданчику. Не даремно ж вони стільки обом заплатили за контрактами.

Що після цього буде - незрозуміло. Якщо раптом виграє Головкін, може бути ще один бій, і так до пенсії. Якщо Альварес - питання, нарешті, буде закрито і можна буде йти далі по категоріях. Навряд чи Геннадій затримається тут надовго.

З Дерев’янченком нічого не ясно. Здавалося, що бій з Джейкобсом - перший і останній титульний шанс, після якого настане забуття, але далі був Кулькай, і ось знову титульний шанс. Сергієві тридцять три роки, і він може вийти на пік форми ще парочку разів.

Зараз незрозуміло, куди рухатися українцеві, але ясно, що зупинятися не варто. Рудий же колись розбереться з Головкіним, і треба буде захищати пояси або залишати їх. А тут знову з'явиться Дерев’янченко з повторною пропозицією з'ясувати, хто сильніший.

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
russol30
Та да, Сергія жалко, перебоксував ві Головкіна, обікрали судді, і в боксі розчарування коли так судять)
charovikl
В большом спорте все решают большие деньги. Деревянченко засчитали бы победу только после нокаута.А послать в нокаут GGG он не смог....
Lobo Bobo
Перестучать Головкина и выиграть это 2 совершенно разные вещи.
Геннадий Мотовиловец
На жаль, в сьогоднішньому професійному боксі правлять гроші, дуже великі гроші, в руках одіозних представників ,типу ,,Електрошока"(Кінга) та йому подібних,так що не виникає ніяких питань за ,,карманне" суддівство .Звичайно , у фахівців , не було ніяких сумнівів у перемозі Сергія(Хоча і за очками) ,але таке СЕ ЛЯ ВІ, така вже нинішня дійсність
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Кирилл Бондаренко
Нужно было изначально понимать,что в равном поединке,победу отдадут Головкину,у него есть имя в мире бокса,нужно было прыгать не на одну голову выше,а даже на две,что бы иметь шансы.
Реалии современного бокса,давно уже понятны,так что никаких неожиданностей в результате нет...
Al Zolo
абсолютно предвзятое мнение-хотя здесь пишут украинские фанаты -это понятно.... 2 личных сждения-3 Джи победил но на тоненького- ему еще пару лет осталось боксировать- потому думаю реванша он Сергею не даст..... попытается 3 бой с Альваресом и на покой.... второе-приятно что Деревянченко не припомнили что он крымчанин
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lesh331331
Кто,кого обокрал? Смотрим на лицо Деревянченко.и Головкина! Так что ясно кто победитель!