Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 жовтня 2019, 22:31
4732
5

ФК Львів в меншості зумів утримати нічию проти Зорі

Львів'яни зуміли перервати чотирьохматчеву серію з поразок

| Оновлено 05 жовтня 2019, 22:31
4732
5
ФК Львів в меншості зумів утримати нічию проти Зорі
ФК Зоря
Суботня частина програми десятого туру Української Прем'єр-ліги завершувалася поєдинком у Львові, де на полі стадіону «Україна» місцевий ФК «Львів» приймав луганську «Зорю».
 
Один з головних невдах поточного сезону УПЛ підходив до поєдинку проти колективу Віктора Скрипника на тлі чотирьох поразок поспіль. Як і для більшої частини команд з нижньої половини турнірної таблиці, вересень 2019 року для «золотих левів» виявився непродуктивним місяцем з точки зору набраних очок. Львів'яни потрапили у вкрай важке становище, розташувавшись в турнірній таблиці на другому рядку з кінця. Однак відносно ранній відрізок сезону ще дозволяє залишати надії на виправлення становища. На руку ФК «Львів» грала також щільність команд в «нижній шістці», і в разі успіху в матчі проти «Зорі» команда Мазяра могла підібратися впритул до екватора.
 
Ситуацію всередині «Зорі» було складно описати однозначно. Віктор Скрипник зумів налаштувати свою команду на важкий відрізок сезону, який співпав з вильотом з розіграшу єврокубків. З ряду поєдинків з непростими суперниками «чорні коти» не зуміли набрати очки лише в протистоянні з чинним чемпіоном України, в результаті чого луганчани розташувалися в групі переслідувачів чернігівської «Десни», яка йшла на другій позиції національної першості.
 
Поєдинок на стадіоні «Україна» не уникнув впливу погодних умов. Опади мали місце в кожному з трьох міст, де проводилися суботні матчі десятого туру, і учасники звітної зустрічі стали заручниками «швидкої» трави. Навіть перший небезпечний момент у поєдинку здавався в більшій мірі випадковістю. Назарій Русин підставляв ногу під подачу зі штрафного на лівому фланзі в район дальнього кута воротарського, проте рефлекси не підвели Богдана Сарнавського. Щось схоже страж воріт ФК «Львів» виконає вже в кінці поєдинку, коли Філіп Будковський з носка буде намагатися проштовхнути м'яч у сітку від лицьової межі воротарського.
 
Господарі зовсім не поспішали в атаку, і за перші півгодини гри можна нарахувати лише кілька моментів, коли м'яч перетинав центр поля в протилежному атаці «Зорі» напрямку. Підопічні Скрипника досягли успіху під час розіграшу чергового стандартного положення в середині першого тайму. Вернидубу вдалося головою переправити м'яч у сітку, проте в момент подачі Владлена Юрченка центральний захисник гостей знаходився в очевидному положенні «поза грою».
 
Найцікавіший і найбільш обговорюваний момент поєдинка стався на 38-й хвилині. Загальний план телетрансляції не дозволив з першого разу встежити за рухом рук Педро, а шкода! Півзахисник ФК «Львів» не упорався з власними емоціями, і на провокацію суперника відповів непристойним жестом. Так що там говорити звичайним уболівальникам і глядачам, якщо головному тренеру гостей знадобилася особиста консультація з Володимиром Новохатний. Вилучення для гравця ФК «Львів» було неминучим.
 
Здавалося б, усі умови для проведення вирішального наступу на ворота суперника для луганчан були створені. Але ж ні, колектив Скрипника не став нагнітати ситуацію в першому таймі, а також не використав улюблений пресинг на чужій половині відразу після повернення команд на поле. Дійти до володінь Сарнавського вдалося лише на 55-й хвилині, і відразу було створено потенційно небезпечний епізод. Юрченко підбирав ногу для удару в центрі штрафного чималий проміжок часу, однак все одно зумів пробити з скупчення захисників. М'яч полетів дуже швидко, незважаючи на статичне положення гравця, однак, навіть після рикошету від газону, не опинився в сітці – завадила поперечина воріт Сарнавського.
 
На жаль, крім вищезгаданого моменту Будківського, команди нічого небезпечного біля обох воріт в цей вечір більше створити не змогли. «Зоря» не показала характер, через що можливість здобути три очки в матчі суперника в меншості була втрачена. Емоції луганчан не стануть розділяти їх суперники, набраними пунктом в звітному поєдинку «золоті леви» зуміли перервати невтішну серію в УПЛ.
 
У наступному турі ФК «Львів» зіграє у справжній «битві левів» – команду Мазяра очікує номінально гостьовий поєдинок проти «Карпат», а луганська «Зоря» поміряється силами з чернігівською «Десною» на поле стадіону «Славутич-Арена».

Українська Прем’єр ліга10-й тур.

ФК Львів  Зоря – 0:0

 Пернамбуко, 30, Зубков, 86, Алваро, 90+4 – Русін, 51, Вернидуб, 57, Юрченко, 70, Арвеладзе, 83, Міхайліченко, 90+1

 Педро, 38

ФК Львів: Сарнавський – Квасний (Гончар, 12), Братков, Борзенко, Люлька – Сабіно, Мартан – Педро, Алваро, Пернамбуко (Шина, 77) – Ренан (Зубков, 68).

Зоря: Шевченко  Міхайліченко, Чеберко, Вернидуб, Тимчик (Будківський, 66) – Іваниісеня – Лєднев, Юрченко (Арвеладзе, 75), Кочергін – Русін, Кабаєв (Каменюка, 66).

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ)

Стадіон: «Україна» (Львів)

Удари (у площину): 3 (3) – 13 (8)
Кутові: 2 – 11

ФК ЛЬВІВ-ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C
 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі наступного сезону

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Такие команды надо обыгрывать... Имели моменты убойные. Опять реализация. Значит надо еще больше создавать.
В следующем туре, наконец-то, против Зари выйдет команда которая не побоится переходить половину поля. Будет интересно.
Alexey Antonenko
Ну и ладно
Ростик Карпа
Нарешті якісь очки, наступний тур з Карпатами, буде цікаво, потрібно вже Львову забивати))
Fangold
2 команди у Львові і ніхто не грає на Арені Львів, ганьба такому чемпіонату, я не буду його дивитися
Al Zolo
разоочаровывает Луганск ...от непонятной команды горожан-нечего ждать.... походу замкнут таблицу обе львовские