Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 жовтня 2019, 12:49
4694
4

Вдома стіни таки допомагають: Десна вирвала перемогу у Олімпіка

Донецька команда в черговий раз не зуміла завершити матч у повному складі

| Оновлено 06 жовтня 2019, 12:49
4694
4
Вдома стіни таки допомагають: Десна вирвала перемогу у Олімпіка
ФК Десна. Артем Фаворов

Коли зустрічаються команди з другого та останнього місця турнірної таблиці, визначення фаворита здається справою нескладною. Але з домашніми матчами «Десни» такий фокус не проходить. Чернігівці набагато впевненіше почуваються на виїзді: в поточному чемпіонаті підопічні Олександра Рябоконя ще не втрачали очок на полях суперників. А ось під наглядом рідної публіки все відбувається не так благополучно. У домашніх стінах «сіверяни» взяли всього п'ять пунктів з дванадцяти можливих.

Останні новини з табору «Олімпіка» були пов'язані з можливим переїздом донецької команди зі столиці до Київської області. Що стосується кадрового питання, то в Чернігові «Олімпіку» не міг допомогти дискваліфікований Павло Ксьонз, який був вилучений у минулому турі. Також поза заявкою на гру виявився основний форвард «олімпійців» Матар.

Гості активно почали зустріч і були дуже близькі до успіху. Після прострілу Завійського м'яч в штрафному майданчику «Десни» знайшов Джеффрі, який бив у дотик і потрапив в штангу. Незабаром ударом з-за меж штрафного реакцію Паста перевірив Тейшейра: голкіпер зіграв надійно в цьому епізоді. Чернігівці з відповіддю тягнути не стали, і двічі воротам суперників погрожував Імереков. У першому моменті удар у захисника акцентованим не вийшов, а потім він замикав навіс з кутового, і свою команду виручив Кринський.

Надалі команди зменшили швидкості та зосередилися на позиційному футболі. Міг відкрити рахунок Євген Пасич, який зробив прохід в штрафний «Десни» і не зумів влучити у ворота. З хорошої позиції бив Джеффрі, але також не влучив у ціль.

Реальну можливість для взяття воріт господарі поля втратили на 59-й хвилині. Денис Фаворов знайшов у штрафному Богданова, після удару якого м'яч зовсім трохи розминувся зі штангою. А далі сталося те, що трапляється з «Олімпіком» дуже часто. Завійський у високому стрибку потрапив ногою в голову Гітченку, і арбітр показав «олімпійцеві» червону картку. Це видалення стало сьомим в десяти матчах для футболістів донецького колективу.

Чернігівці, які опинилися в чисельній більшості, помітно активізувалися, а ближче до кінця поєдинку тренерський штаб «Десни» виклав останній козир, замість опорника Богданова випустивши на поле форварда Дегтярьова. Але все в цьому поєдинку могло скластися зовсім інакше, адже гості двічі могли відправити м'яч у ворота суперників. Спочатку після навісу зі штрафного Гітченко ледь не зрізав м'яч у кут, а потім Євген Пасич з гострого кута не пробив голкіпера.

Все вирішилося на 90-й хвилині, коли Артем Фаворов завдав удар з центру штрафного майданчика, і після рикошету м'яч опинився у воротах «Олімпіка». За час, що залишився, чернігівці ще могли збільшити свою перевагу, коли Кринський зреагував на удар головою у виконанні Дегтярьова. Але і мінімальної перемоги «Десні» вистачило для того, щоб порадувати своїх уболівальників.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Десна» - «Олімпік» - 1:0

Артем Фаворов (90)

Дмитро Хльобас (33), Андрій Мостовий (37), Артем Фаворов (91) - Геннадій Пасич (51)

Тарас Завійський (65, груба гра)

«Десна»: Євген Паст - Денис Фаворов, Андрій Гітченко, Максим Імереков, Андрій Мостовий - Андрій Богданов (Максим Дегтярьов, 80), Владислав Огиря - Владислав Калитвинцев, Дмитро Хльобас (Єгор Картушов, 61), Орест Кузик (Артем Фаворов, 46) - Олександр Філіппов

«Олімпік»: Володимир Кринський - Євген Пасич, Дмитро Гришко, Іван Зотько, Роман Вантух - Тарас Завійський, Євген Цимбалюк, Сергій Політило - Геннадій Пасич (Фабіньо, 64), Максим Тейшейра (Віталій Балашов, 77) - Чарльз Джеффрі

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Стадіон імені Юрія Гагаріна (Чернігів)

ДЕСНА - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 9
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ptiza
Десна вы молодцы
Desna777
Смотриш и душа радуется. Крепка команда которая нашла свою игру... Вот пример коллективной работы и самоотдачи! Успехов Вам ребята!
y-grec
Чомусь у Десни всі домашні матчі або провальні, або на межі провалу, цей не став виключенням, могли чернігівці й програти в деяких епізодах. Сподіваюсь, що до матчу із Зорею підготуються краще
Dragon9
Сільгосп