Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 серпня 2020, 03:47
3322
2

Десна – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Донеччанам потрібен «план Б»

| Оновлено 15 серпня 2020, 03:47
3322
2
Десна – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олімпік

Чернігівська команда - безумовно, відкриття цього сезону. Навіть в світлі того, що «одужує» київське «Динамо», «Десна» продовжує утримувати в таблиці високі місця, і зараз випереджає столичного гранда за додатковими показниками (результат особистої зустрічі). Вже давно зійшли нанівець розмови про випадковість займаної позиції. А недавній розгром, вчинений нехай стомленому, але «домашньому» «Маріуполю», ще раз підтвердив, що колектив Олександра Рябоконя не збирається знижувати обертів. Доречі, форвард команди Олександр Філіппов був названий кращим гравцем минулого туру УПЛ, а переможна виїзна серія чернігівців досягла чотирьох матчів. Парадокс, але при цьому вдома «Десна» не перемагає і навіть не забиває голів вже в трьох іграх поспіль!

Незавидний календар випав нині донецькому «Олімпіку». І справа навіть не в далекій перспективі, а в імені найближчого суперника. Адже найкращими ліками після болісної поразки від «Зорі» став би позитивний підсумок вже в наступному турі. Але, як добути його з «Десною», що рветься на всіх парах - питання й психології, й ігрового струсу. Поки думки керівництва клубу зайняті імовірним переїздом донеччан в одне з великих міст Київської області (озвучується варіант з Білою Церквою), гравцям і тренерському штабу впору подумати про «план Б». Адже при існуючих ігрових проблемах, які ще більше оголив поєдинок проти «Зорі», команді необхідно знову повернутися в пристойний графік. Адже до того все було не так уже й погано! «Львів» і «Маріуполь» не дорахувалися очок, тоді як «Олімпік» навпроти - заробив чотири бали. Це левова частка того, що було видобуто з початку чемпіонату.

Разом з тим, вилучення Павла Ксьонза розкрило ще одну проблему поточного сезону - дисципліни. Погодьтеся, що шість вилучень в дев'яти матчах (раніше червону картку отримували Пеньков, Аду, Вантух, Фабіньо та Гришко) забагато навіть для команд з таких експресивних чемпіонатів, як Туреччина чи Греція. Втім, відступати «олімпійцям» вже нікуди. Конкуренти в таблиці поки не виставили «нездоланний бар'єр», але при сьогоднішніх результатах за ними точно не встигнеш.

Що стосується історії взаємин, то в ній простежується одна тенденція - великої кількості забитих м'ячів команди в очних протистояннях не демонструють. У минулому сезоні «Десні» вдалося двічі обіграти донеччан, а ось в першому матчі - на своєму полі - чернігівська команда поступилася з мінімальним рахунком. Наскільки реально повторення того результату при сформованих розкладах? Для цього «Олімпіку» доведеться явно стрибнути «вище голови».

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Десна»: Паст, Фаворов Д., Імереков, Гітченко, Мостовий, Огиря, Богданов, Хльобас, Кузик, Картушов, Філіппов.

«Олімпік»: Кринський, Пасич Є., Зотько, Гришко, Лук'янчук, Цимбалюк, Фабіньо, Політило, Імері, Тейшейра, Матар.

5 жовтня, субота

«Десна» — «Олімпік»
Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ДЕСНА — ОЛІМПІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)
Прогноз Sport.ua — 3:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexey Antonenko
План А - вылететь в первую лигу
План Б - сняться с чемпа
Может план С?