Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 жовтня 2019, 14:13
52561
296

Щаслива розв'язка на Сан-Сіро: Шахтар вирвав перемогу у Аталанти

Перемогу донецькому клубу приніс результативний удар Соломона на 5-й компенсованій хвилині

| Оновлено 02 жовтня 2019, 14:13
52561
296
Щаслива розв'язка на Сан-Сіро: Шахтар вирвав перемогу у Аталанти
ФК Шахтар

Трохи лукавив Луїш Каштру напередодні матчу з «Аталантою», заявляючи, що «ця гра не до кінця вирішальна». На жаль, так вийшло, що дуже навіть вирішальна. В тому сенсі, що програвати її не можна було. Тому що у випадку з поразкою не бачити «гірникам» не тільки другого місця, про що мріяв гендир Палкін, але, швидше за все, і третього.

З іншого боку, в «Шахтарі» не могли не розуміти актуальних турнірних розкладів. Тому до матчу на «Сан-Сіро» чемпіони України мали підійти у всеозброєнні.

В принципі, стверджувати протилежне перед грою підстав не було. Остання репетиція «Шахтарю» вдалася на славу: донеччани не тільки легко і комфортно розгромили «Ворсклу», а й тренерський штаб вкотре вдався до ротації, трохи збивши з пантелику «розвідників» з Бергамо, а собі додавши приємного головного болю з вибором стартового складу. Загалом, гра структурована, вибір виконавців є, травмованих з основної обойми немає - передматчевий розклад для «Шахтаря» був досить непоганим.

Але ось «Аталанта»... Незручний, непередбачуваний, незрозумілий суперник. З яким може бути дуже непросто. Але може бути і по-іншому, якщо донеччани не будуть плисти за течією. 

З несподіванок в стартовому складі - поява в основі «гірників» Коваленка. В іншому - все прогнозовано. У господарів - взагалі все «за книжкою». Малиновський в запасі.

Старт матчу - в невисокому темпі. Але з ініціативою господарів. Особливо виділяється Сапата. Добре, що поки без моментів біля наших воріт. Десь з десятої хвилини гості вирівняли гру. Теж без дивідендів, але хоча б відсунули гру подалі від власних воріт.

На 15-й хвилині стався перший небезпечний момент зустрічі. І відразу ж - резонансний. Господарі організували хорошу атаку, в завершальній стадії якої Гомес п'ятою скидав м'яч на Ілічича. Кривцов за своїм опонентом не встиг, але той завалився на газон раніше, ніж Сергій в нього врізався. Здавалося, що суддя повинен покарати симулянта, але він призначив пенальті у ворота «гірників», покаравши паралельно і Кривцова «гірчичником». Дивне рішення, якщо чесно. Невже ВАР не для всіх? Але Пятов довів, що справедливість існує навіть у футболі. Наш голкіпер парирував сильний удар Ілічича з точки.

Цей момент повинен був розбудити «Шахтар». І він його розбудив. Донеччани почали грати активніше, помітно активніше. Правда, змайструвати щось небезпечне біля чужих воріт підопічним Каштру довго не вдавалося.

В середині тайму гра перейшла на позиційні атаки. З обох сторін.

Але все ж краще в таких гойдалках виглядали господарі. Протягом однієї хвилини бергамаски створили відразу два реальні моменти для взяття воріт Пятова. І якщо після удару Пашаліча чемпіонів України врятувала штанга, то через пару десятків секунд господарі відкрили рахунок. Пятов не зміг зафіксувати м'яч після флангового навісу, а Болбат і Степаненко, які опинилися на місці центрбеків, його не підстрахували, і Сапата без перешкод головою увігнав м'яч у сітку.

Гості спробували відповісти відразу ж. Хороший обвідний удар вийшов у Марлоса, але Голліні зумів перевести м'яч на кутовий. Ще в актив гостей можна віднести удар Патріка - точний, але несильний, для воротаря він не став проблемою.

Але в загальному у «гірників» в атаці виходило небагато. Якось не склеювалася їхня гра в одну загальну картину. Може тому, що не було кому це зробити. Тим не менш, здалося, з Коваленком Каштру не вгадав. Проте, донеччанам вдалося забити в «роздягальню». Ідеальною передачею Патріка скористався Мораес, який обіграв голкіпера і пробивав вже у порожні ворота. Дуже потрібний і своєчасний гол.

Але все могло бути ще краще, якби Марлос зі штрафного на останніх секундах тайму зумів влучити не в поперечину, а на кілька сантиметрів нижче. На жаль, але яскраву крапку в першій половині зустрічі нашому натуралізованому бразильцеві поставити не вдалося.

Якщо підсумовувати перший тайм, то він вийшов для нашої команди непростим. В обороні очікувані проблеми. Добре, що вдалося зрівняти рахунок. Суто по грі на більше наші не награли.

Другий тайм обидві команди почали в більш високому темпі. Без особливих моментів, але футбол у їхньому виконанні був дуже енерговитратним. Аби нашим вистачило сил до фінального свистка.

Гасперіні не став чекати, хто вийде переможцем у цьому «перетягуванні канату», і вже на 58-й хвилині замінив Ілічича на Малиновського. Моментів все так же практично немає. Хоча у господарів мав непоганий шанс Сапата, який з близької відстані не пробив П'ятова. Гості запам'яталися, хіба що, несильним ударом Тайсона.

Прийшла черга вносити зміни в гру і Каштру. Наставник «Шахтаря» поміняв Патріка на Соломона. Заміна не по позиції, отже, тренер «Шахтаря» сподівався підсилити і активізувати гру в атаці.

Однак особливих дивідендів вихід ізраїльтянина донеччанам не приніс. Ініціативою частіше володіли італійці, вони більше турбували наш захист і Пятова. Атакуючі випади гостей мали локальний характер. У зв'язку з цим можна згадати дальні удари Степаненка і Коваленка.

Але ближче до мети був удар Малиновського здалеку. Якби Руслан влучив, Пятов би вже не рятував. «Шахтарю» в цьому епізоді пощастило.

Як пощастило і в уже доданий час, коли Гомес не зміг влучити в ближній кут воріт. Правда, у цього везіння було конкретне прізвище - Пятов.

А те, що сталося кількома хвилинами пізніше, інакше, ніж посмішкою Фортуни, і не назвеш. Додо, що вийшов на пару хвилин гри, зробив ідеальну передачу на Манора, і ізраїльтянин, обігравши воротаря і захисника, забив переможний гол! Ось так «Шахтар» отримав максимум там, де міг би задовольнитися і нічиєю.

Добре те, що добре закінчується…


Ліга чемпіонів. Група С. 2-й тур.

«Аталанта» - «Шахтар» - 1:2


Дуван Сапата (28) - Жуніор Мораєс (41), Манор Соломон (95)

На 16-й хвилині Йосип Ілічич не реалізував пенальті (воротар)

Йосип Ілічич (44), Мартен де Роон (49), Рафаел Толой (80), Руслан Малиновський (92) - Сергій Кривцов (15), Тарас Степаненко (36), Жуніор Мораєс (45), Сергій Болбат (64)

«Аталанта»: П'єрлуїджі Голліні - Хосе Луїс Паломіно, Андреа Масьєлло (Луїс Муріель, 68), Рафаел Толой - Тімоті Кастаньє (Робін Госенс, 57), Маріо Пашалич, Мартен де Роон, Ханс Хатебур - Алехандро Гомес, Дуван Сапата, Йосип Ілічич (Руслан Малиновський, 57)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Ісмаїлі, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Сергій Болбат (Додо, 93) - Тарас Степаненко, Алан Патрік (Манор Соломон, 69) - Тайсон, Віктор Коваленко, Ромеро Марлос (Євген Коноплянка, 86) - Жуніор Мораєс

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина)

Стадіон «Сан-Сіро» (Мілан, Італія)

АТАЛАНТА - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 14:20 19
Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді

Еліна вп'яте поспіль поступилася у стартовому матчі на Madrid Open

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 296
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
Що не кажіть, але так як зіграв Додо в останньому моменті від Болбата вжитті не дочекаєшся...
Юра Вареник
Вот зачем срач устраивать ? Я как болельщик Динамо всегда в ЛЧ а Шахтер болею.
ManUtd
Молодцы! Команда с характером - не опустили руки и добились результата
Влад Тараненко
Если бы Болбат не сломался, Додо бы не вышел и победы бы не было, спасибо Болбату, он творец победы
z.valenok01
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
шд заслужила уважение этом мачте (болею за дк)
футфан
Додо красава!!! Шахтар молодці- перетерпіти!!!! Коментатор залишився без голосу. Але головне три очки!!!! Привіт хейтерам Шахти
Александр Домащенко
Вот так нужно играть в Европе. Красавцы! Команда!
shevsen
Вот что значит шахтерский характер! Всех болельщиков Шахтера с победой!
bzzzzz
никогда не понимал, почему Додо где-то по арендам сдается или сидит в запасе, а дровосеки типа Болбата играют...
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ace Ventura
Сегодня все патриоты болели за Шахтер!!! Поздравляю всех с победой Шахтера!!!
Penalty
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Верещагин
Поздравляю всех болел Шахтера с победой!!!...
dyryavo_s_dnepra
Заслуженная победа лучшего клуба и чемпиона Украины! Молодцы, играли до конца! 3 очка в группе и важные очки в таблице УЕФА в кармане!
Barsa2019
Шахтер красавцы, очень нужная победа! Итальяшек на выезде хлопнули - да уж, сегодня праздник прям!
Сергей Двореченец
Шахтар з перемогою!!! Не зміг подивитися матч, тільки огляд бачив, але видно, що Шахтарю перемога далася важко. Але гол на останній хвилині це - классіка!!! Сама комбінація це ознака класу! На шану Шахтаря, вип'ю пива!
SPb
Молодцы!Макароники отгрузились,очень грубо играли,но бразилы подловили хамов-)
Украину с победой,очки в копилку.Болел шахты с победой!
Поручик Ржевский
Очень даже неплохо.
Всё-таки опыт сказался.
Как боксёр, грамотно защищался, а потом нанёс в самый неподходящий момент свой коронный удар.
Молодцы, Шахта.
Главное, психологически были хорошо заражены.