Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 жовтня 2019, 18:25
12067
8

Луїш КАШТРУ: «Заміни дали більше потужності атаці Шахтаря»

Наставник донецького «Шахтаря» привітав Пятова з відбитим пенальті

| Оновлено 02 жовтня 2019, 18:25
12067
8
Луїш КАШТРУ: «Заміни дали більше потужності атаці Шахтаря»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру
Головний тренер донецького «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про перемогу в Мілані, стратегічні рішення, заміни на атаку та видовищність виїзного матчу 2-го туру Ліги чемпіонів з «Аталантою» (2:1):
 
– Вихід Додо став багато в чому вирішальним у другому голі. Наскільки я розумію, він з'явився через травму Болбата. А чи розглядали ви в цілому можливість участі Додо в цьому матчі?
– Перш за все хочу привітати всіх своїх гравців з фантастичною перемогою – вони провели чудовий поєдинок! Я зараз можу тільки радіти за хлопців, за нашу команду. Всі заміни, які ми проводили, були зроблені для того, щоб дати більше потужності нашій атаці. Футболісти, які вийшли, посилили дії в нападі, допомогли нам, проявили себе добре – втім, як і всі, хто був на полі зі старту. Перед матчем я говорив, що важливо виграти стратегічну і тактичну складову, а тоді можна думати про результат. Незважаючи на проблеми, які «Аталанта» створювала нам в перші 15 хвилин, ми змогли їй протистояти і перемогти. Прекрасна гра, вітаю своїх футболістів!
 
– Чим з тактичної точки зору був обумовлений вихід Коваленко?
– Стратегією на матч. Нам потрібно було протистояти атаці «Аталанти». Вони розігрують від воріт, віддають м'яч у фланг, потім заводять його в середину – і йде пас в зону за спини нашим захисникам. Ми протиставили цьому два сформованих трикутника на флангах. Якби грав чистий десятий номер, атакуючий півзахисник, нам би не вдалося страхувати той пресинг, який ми хотіли створити для «Аталанти». Тому вирішили випустити Коваленко, який об'єднує в собі «вісімку» і «десятку», це суміш інсайда і атакуючого хавбека. Не будь сьогодні на поле таких футболістів, як він і Алан Патрік, було б дуже складно протистояти атаці «Аталанти». Суперник дуже часто віддавав м'яч в середину – це була найнебезпечніша зона. Довелося б Степаненко залишати свою позицію опорного півзахисника, і він би не зміг страхувати наших центральних захисників.
 
– «Шахтарю» є чому повчитися у «Аталанти» за підсумками цієї зустрічі?
– Всі ми – і я, і ви як журналіст, і «Аталанта», і «Шахтар» – завжди чогось вчимося. Нічого не забувається. З кожної події витягується якийсь урок.
 
– Чи був якийсь компонент гри, в якому «Аталанта» перевершувала «Шахтар»?
– У перші 15 хвилин «Аталанта» була сильнішою за «Шахтар». З 15-ї до 40-ї хвилини – ми. Потім знову «Аталанта». Гра була як на гойдалках. Якщо ми зараз будемо говорити про те, в чому «Аталанта» була сильнішою, а в чому «Шахтар», то почнемо знецінювати матч. А в ньому була чудова стратегічна і тактична боротьба між двома сильними командами. І ми забили вирішальний гол на останній секунді, тому що вірили в перемогу і боролися за неї до самого кінця.
 
– Ми переглянули момент з пенальті в ворота «Шахтаря»: він здався досить-таки дивним. Ще більш дивно, підтвердив його VAR чи ні. Ваша думка? Ви спілкувалися з Кривцовим? Що він говорить про цей епізод?
– Ще не дивився відео і не говорив з Кривцовим. Але якщо вже ви згадали про це пенальті, хочу привітати Пятова з чудовим сейвом.
 
– З огляду на те, що «Шахтар» регулярно виступає в Лізі чемпіонів, це була перемога більш досвідченої команди?
– Так, наша команда досить досвідчена. Ми знаємо, як справлятися зі складними моментами в матчах, просто вичікуючи, маючи терпіння. Стартові 15 хвилин при фантастичній атмосфері на стадіоні «Аталанта» дуже добре почала. Ми знали, що потрібно проявити терпіння, тому що ця енергія колись закінчиться.
 
– Я хочу сказати, що ми дуже раді за себе, за людей в Донецьку, які це бачили, і за вас, – з вашою першою перемогою в Лізі чемпіонів! Ви відчули команду? Вона вже ваша? Ви відчули всіх гравців?
– Тренери працюють зі своєю командою щодня. Звичайно, ми відчуваємо кожного з футболістів. «Шахтар» переживає дуже складну ситуацію: ми тренуємося в Києві, граємо в Харкові, але самі-то ми – з Донецька. Клуб-то донецький. І я дуже радий, що є частиною такої величезної, згуртованою і теплою сім'ї, як «Шахтар». Цього для мене вже досить. Я дуже щасливий тут.
 
– Вітаємо з перемогою – це був феєричний вечір! Ви згодні з тим, що грати так, як він по-справжньому вміє, «Шахтар» став тільки після пропущеного гола? Він став дзвіночком для кожного з футболістів, або це «Аталанта» розслабилася, вважаючи, що її завдання виконане?
– Взагалі-то, якщо ми візьмемо будь-який матч, то побачимо, що таке може відбуватися завжди. У футболі то одна команда показує себе краще і виграє, то інша. Ситуація може розгорнутися в одну або іншу сторону – все змінюється. Я вважаю, що ми повернулися до своєї гри ще до пропущеного м'яча. Повторюся, стартові 15 хвилин були дійсно складними, але ми прекрасно усвідомлювали те, що нам потрібно робити. Зустрілися дві чудові команди, і будь-яка могла здобути перемогу. Слава Богу, хороший результат на нашому боці, але і «Аталанта» цілком могла виграти. Завдяки своїй енергії суперник більше пресингував нас на перших хвилинах, не давав нам розігрувати м'яча. Потрібно було відбирати його і розкривати зони: нам вдалося це робити, відповідно, і заграти по-іншому після 15-тої хвилини. Я вважаю, що такий видовищний матч могли провести тільки два гранда – дві великі команди, які здатні показати стратегічно і тактично красивий футбол.

 

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика
Бокс | 19 квітня 2024, 16:11 1
Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика

Британець поділився планами

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kevko
Шахтер был лучше Аталанты. Победа заслуженная. Аталанта выглядела как достаточно неорганизованная команда, с множеством ошибок, дерганным тренером и с отсутствием игроков очень высокого уровня. Тайсон и Марлос были бы однозначными лидерами в Аталанте
UKRAINE FAN
В атаке шахтер сыграл очень блекло хорошо что забили но скорости почти не было! А атака это то чем славится шахтер!
D.Lanskoy
Пока что не могу составить для себя представление о Каштру как о тренере. Неплохой вроде, но насколько хороший? Ему досталась слаженная команда от Фонсеки, и он пока не рискует, играет по старому. Ближе к концу сезона будет более понятно. Провала нет, все по накатанной, значит, в целом не ошиблись, но вот сможет ли он поднять уровень - посмотрим.
framaruo
trasher87 trasher87
Тот факт, что во втором голе участвовали Додо, Саломон и на левом фланге Коноплянка на подстраховке, говорит о том, что потеря ключевых игроков не будет болезненна. Да, будет тяжело, но не критично.
Вот кто отдал пас на Додо я, честно говоря, упустил
Kevko
Шахтер действительно держится на трио бразильских ветеранов. Очень хорошие игроки. Но Шахтер не провел своевременное обновление состава. На таких игроках как Коноплянка далеко не уедешь
Mr. Golden Fox
Игроки Аталанты по физике сильнее шахтера . И во втором тайме это было очевидно. Шла 80 минута , а нападающий Аталанты Сапата как будто только вышел на игру, мотается .
И возвращаются всей командой в оборону ,очень быстро . Чего не скажешь про шахтер .Коноплянка вообще медленный и неповоротливый ,как и Коваленко .
Шахтёру вообщем повезло !!
Ігнатюк Олександр
я,больше чем уверен,что он выпускал Додо вместо Болбата,чтобы,тупо,потянуть время(и Болбат делал для этого максимум).Но когда случилось,что Додо,за отведенные ему 3 минуты, умудрился голевую отдать,Каштру начал рассказывать какой он офигенный стратег и что так было задумано...
Ну,что тут еще добавить?Молодец!Рассмешил!