Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 вересня 2019, 23:42
4672
0

Каштру: «В Україні великі вимоги до Шахтаря і ми їм відповідаємо»

«Шахтар» – «Ворскла» – 4:0. Післяматчева прес-конференція головного тренера донецького клубу

| Оновлено 27 вересня 2019, 23:42
4672
0
Каштру: «В Україні великі вимоги до Шахтаря і ми їм відповідаємо»
ФК Шахтар. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував перемогу донецького клубу в матчі з «Ворсклою».

- Спочатку гра давалася важко. Суперник діяв в три лінії (6-3-1), змушуючи нас грати перед ними, і повністю закривав фланги. Коли ми атакували, шістка накривала наших футболістів, не дозволяючи розвинути напад. Проте ми відкрили гру: повели в рахунку завдяки голу Бондаря після кутового. У другому таймі було простіше. Також внесли корективи: Соломон працював трохи ширше, Додо страхував позаду, Манор залишався один в один, в чому він сильний, Дентіньо зміщувався правіше. Зліва діяли Коноплянка, Тайсон та Ісмаїлі - нам завжди вдавалося проводити атаки на цьому фланзі. Завдяки цьому створювали більше моментів. Незважаючи на те, що в першому таймі було чотири явних гольових шанси, які можна було реалізовувати, ми забили тільки один м'яч. Якщо узагальнити, то зіграли успішно і досягли непоганого результату. Не дозволили супернику проводити небезпечні атаки, завжди контролювали матч і були надійні в обороні. Дуже важлива перемога в чемпіонаті, і ми хочемо продовжувати йти до своєї мети.

- Коноплянка сьогодні провів 90 хвилин. Він уже повністю розуміє побудову гри «Шахтаря»?
- Зовсім недавно я вже говорив про Коноплянку і про те, з якими труднощами він зіткнувся. Євген не провів з нами збори, а це дуже важливий момент підготовки, де відпрацьовується вся динаміка і тактика. Зараз йому потрібно боротися ще більше, щоб розуміти, чого ми хочемо. У нього є перевага в тому, що він досвідчений футболіст. З усіма своїми знаннями і вміннями Коноплянка з кожним днем ​​все краще. Вся потрібна інформація доходить до нього досить просто, і я сподіваюся, що він продовжить вбирати те, що ми намагаємося в нього вкласти. Тоді він стане показувати себе краще і краще. Але, звичайно ж, завжди це буде відбуватися всередині командної динаміки. Я ніколи не розглядаю матч за індивідуальним перформансом - тільки колективно. Команда добре себе проявила, виконала наш план і стратегію, тому я задоволений і вітаю всіх хлопців.

- Дев'ять перемог у дев'яти матчах - це такий слабкий чемпіонат України або такий сильний «Шахтар»?
- До деяких речей потрібно підходити дуже уважно. Зараз світ переповнений інформацією. Та, що доходить до всіх: у «Шахтаря» 10 очок переваги. Ми ж повинні цю інформацію розглянути і зрозуміти, чому так. Що було в цих дев'яти турах? «Зоря» і «Десна» дуже сильні, з «Олександрією» був складний матч, з «Динамо»... Я перерахував чотири зустрічі, де ми могли поступитися. Просто наша команда добре попрацювала і не дала себе обіграти, але була дійсно дуже серйозна боротьба. Говорити про чемпіонат, що він простий, слабкий, коли ми перемогли «Динамо» 2:1, «Зорю» - 4:3, коли до перерви ми поступалися «Олександрії» 0:1? Ми знаємо, наскільки складно було заробити три очки в минулому турі з «Десною». Так що це не простий, не слабкий чемпіонат. Тут дуже високі вимоги до нашої команди, але ми їм відповідаємо і продовжимо це робити. У нас дуже великий компроміс з метою, яку ми хочемо досягти.

- Ваша думка про «Аталанту» формується по матчу із загребським «Динамо» або «Ромою»?
- Два абсолютно різних поєдинки. Ось ми тільки що говорили про сюрпризи в футболі. Те, що сталося в Загребі - не те, що «Аталанта» показує протягом усього сезону. Це хибний крок. Вони дуже компетентні та сильні. «Аталанту» ви бачили в останньому матчі з «Ромою»: індивідуальна опіка по всьому полю, високий пресинг, дуже швидкі атаки після виграшу м'яча. Вони просто фантастичні, грають чудово. З цим суперником буде дуже складний матч. Це відмінний виклик для нас. Ми працюємо кілька місяців, щоб бути сильними в ці моменти сезону, і ми сильні.

- З'явилася інформація про те, що взимку Степаненко може піти з «Шахтаря» в чемпіонат Англії. Як ви вважаєте, зараз клуб може собі дозволити відпустити цього футболіста?
- Коли, в січні? У січні їде в Англію? Ну, раз ви так говорите. Сюрприз, не знав. Постараюся дізнатися.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 22
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.