Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 вересня 2019, 21:02
12233
51

Шахтар – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Перед поєдинком з «Аталантою» підопічні Луїша Каштру зіграють з одним із аутсайдерів Прем'єр-ліги

| Оновлено 27 вересня 2019, 21:02
12233
51
Шахтар – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар
Ще зовсім недавно, в позаминулому сезоні, полтавський клуб вдруге у своїй історії завоював бронзові медалі української Прем'єр-Ліги, а восени минулого року брав участь у груповому етапі Ліги Європи. Тоді, здавалося, що у полтавчан хороша перспектива залишитися серед кращих клубів країни, як мінімум, на декілька років. Однак в попередньому чемпіонаті «Ворскла» не потрапила у верхню частину турнірної таблиці і на другому етапі (після зміни тренера) була змушена боротися тільки за місця з 7 по 12. А нині підопічні Віталія Косовського взагалі скотилися в стан аутсайдерів, програвши у 8-му турі вдома київському «Динамо» з принизливо великим рахунком 0:5.
 
На сьогоднішній день у полтавської команди 5 поразок в 8 матчах при різниці забитих і пропущених м'ячів 8-14. І якщо так справа піде і далі, то вже ні про яку верхню шістку мова вже йти не буде, а треба буде думати тільки про те, як би залишитися в елітному дивізіоні.
 
Особливо гостро у «Ворскли» зараз відчувається дефіцит забивного форварда. З уходом Владислава Кулача ніхто з нападників так і не став тут голеадором. Великі надії тренерський штаб покладає на Юрія Коломойця, однак той, маючи багато моментів практично у кожній грі, реалізував всього лише два. Є серйозні претензії і до оборони, та й воротарська позиція поки далеко не ідеальна.
 
Ось з таким багажем проблем полтавський клуб підходить до матчу з лідером турніру донецьким «Шахтарем», який в нинішньому сезоні поки що не втратив жодного очка. Матч з «Ворсклою» стане для гірників останньої офіційної грою перед виїздом до Італії, можливо на ключовий поєдинок проти «Аталанти» у Лізі чемпіонів. Адже в разі невдачі завдання виходу із групи для них явно ускладниться.
 
Тому, швидше за все, наставники господарів поля в майбутньому матчі з одного боку будуть награвати склад, який вийде у зустрічі з італійцями, а, з іншого боку, хотілося б не особливо навантажувати ключових футболістів і уникнути нікому не потрібних травм.
 
Якщо говорити про статистику особистих зустрічей «Шахтаря» і «Ворскли», то тут явна перевага на боці перших. Наприклад, в сезоні 2018-2019 років «Шахтар» переміг і в Харкові 11 серпня з рахунком 4:1 (голи у переможців забили Марлос, Степаненко, Хочолава і Мораєс, у переможених Шарпар) і у Полтаві 11 листопада 2:0 (відзначилися Нем і Майкон). Всього ж суперники провели між собою в чемпіонатах України 48 матчів, з яких гірники виграли 37, 9 раз була зафіксована нічия і лише в 2 іграх успіху досягли полтавські футболісти. Різниця забитих і пропущених м'ячів 99-28 на користь донецького клубу. Як бачите, перший забитий гол в ворота «Ворскли» стане для гірників ювілейним.
 
І про арбітра. Судити матч «Шахтар» - «Ворскла» буде киянин Євген Арановський. У цьому сезоні його шляхи з командами-суперниками ще не перетиналися. А в минулому сезоні саме він обслуговував фінальний поєдинок Кубка України, в якому «Шахтар» переміг першоліговий «Інгулець» з рахунком 4:0. У чемпіонаті України при ньому гірники були сильнішими за «Чорноморець» 3:0 (вдома) і «Маріуполь» 1:0 (в гостях). З «Ворсклою» Арановський не зустрічався.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Орієнтовні склади:
 
«Шахтар»: Андрій П'ятов, Сергій Болбат, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Ісмаїлі, Алан Патрік, Тарас Степаненко, Віктор Коваленко, Тайсон, Марлос, Жуніор Мораєс
 
«Ворскла»: Олександр Ткаченко, Ігор Пердута, Володимир Чеснаков, Володимир Баєнко, Ібрахім Кане, Олександр Скляр, Артур, Тодор Петрович, Артем Габелок, Павло Ребенок, Денис Васін
 

27 вересня, п'ятниця

«Шахтар» — «Ворскла»
Харків. Стадіон ОСК «Металіст». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР – ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua — 3:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
Болбат даже не прилетел а он у вас в старте !
Alexey Antonenko
Нынешняя Ворскла обыграть кого-то из топ-6 может разве что случайно.
SEMIRAMID
Если Ворскла вдруг забьёт ШЛАКу, то её можна будет наградить орденом "За отвагу", а игрока Ворсклы, забившего гол - считать национальным героем. Правда, если только Ворскла не проиграет 1:5. Скорей всего будет 3:0 или 4:1. Ворскла и Пердупль - самый "грозные" соперники для ШЛАКА! Сегодня будет "Полтавская битва"!
Johnny92
4:0 без шансів
slo_nik2008
Странный прогноз от спорт.уа видно Суркис уже проплатил
qax75
https://youtu.be/D2ZcNhz9J8w - Ибрагимович супер удар
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SEMIRAMID
Для бестолочей объясняю: во время учёбы в Киевском университете им. Т. Шевченко на факультете журналистики (стационарное отделение) проходил трёхлетнюю военную кафедру. После окончания Университета и военной кафедры было присвоено звание "лейтенанта запаса" с должностью командира мотопехотных войск. Сейчас я уже в звании "капитан" запаса. Что здесь непонятно. А тапочки у тебя какие? Не белые случайно?
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SEMIRAMID
Этот тот матч, в котором во всей красе будет показан антифутбол. Ведь Ворскла стоит на финансовом обеспечении ШЛАКА. Отсюда вывод. Сейчас у ШЛАКА одна задача - в очередной раз необлажаться в Лиге Чемпионов.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dyryavo_s_dnepra
И опять дыpkoфанов на ветку с Шахтером как магнитом тянет
И да, этот сайт 100% продерьнамовский, потому что слово «дыpka» блокирует))) А кто у нас дырявый клуб?)