Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 вересня 2019, 01:01
19075
45

Ворскла не уникнула розгрому в Харкові, без шансів програвши Шахтарю

«Гірники» відправили чотири м'ячі у ворота полтавчан

| Оновлено 28 вересня 2019, 01:01
19075
45
Ворскла не уникнула розгрому в Харкові, без шансів програвши Шахтарю
ФК Шахтар
Полтавська «Ворскла» прибула до Харкова з рішучим настроєм довести своїм вболівальникам, що поразка 0:5 від київського «Динамо» в минулому турі - це прикра випадковість. Лідер чемпіонату «Шахтар», не дивлячись на 10-ти очковий відрив від найближчих переслідувачів, підійшов до гри у всеозброєнні.
 
Головний тренер «гірників», в порівнянні з попередньою грою проти «Десни», провів значну ротацію, випустивши в старті шість нових футболістів. Вперше в основі з’явилися Євген Коноплянка – топ-трансфер літнього міжсезоння, а в центр оборони вийшов чемпіон світу Валерій Бондар. Серед інших змін варто виокремити, що на правому фланзі Болбата замінив Додо, а головного бомбардира Мораєса - Дентінью. Всі ці футболісти отримали шанс довести Луїшу Каштру свої претензії на місце в основі. Ще більших змін зазнав склад «Ворскли». Віталій Косовський виставив сім нових футболістів в порівнянні з поєдинком проти «Динамо». На лавці запасних «зелено-білих» залишились гравці основи Коломоєць, Васін, Скляр, Ребенок. 
 
З перших хвилин м’яч під свій контроль взяли діючі чемпіони України, методично розхитуючи захист гостей. Перший шанс відкрити рахунок мав Дентінью на 6 хвилині матчу - після розіграшу штрафного м’яч потрапив до бразильця, але його удар заблокували захисники «ворсклян». Полтавці побудували свою гру від оборони, практично не перетинаючи середину поля. 
 
На двадцятій хвилині момент для взяття воріт створив Євген Коноплянка, накрутивши кількох захисників «Ворскли» він пробив по воротах, але кіпер гостей був на висоті. Якщо не вдається досягнути мети завдяки комбінаційній грі, на допомогу приходять стандарти. На 32 хвилині «гірники» заробили право на кутовий, що призвів до зміни цифр на табло на ОСК «Металіст». Манор Соломон виконав точну подачу від прапорця на голову Валерія Бондаря, і юний захисник забив свій дебютний гол за «Шахтар», впевнено перегравши в повітрі своїх візаві. 
 
Після забитого м’яча гра пішла жвавіше, і моментів побільшало. Мав чудову нагоди для взяття воріт Коноплянка, але м’яч влучив у поперечину. За весь перший тайм футболісти «Ворскли» так і не спромоглися створити бодай один небезпечний момент біля воріт Пятова, лише раз пробивши по його воротам.
 
Другий тайм вкрай невдало розпочали футболісти «Ворскли». Відбираючи м’яч у Додо, захисник гостей Кане завалив бразильця в штрафному майданчику «зелено-білих». Пенальті чітко реалізував Євген Коноплянка, відзначившись дебютним голом за «гірників». За кілька хвилин рахунок міг стати розгромним - потужним ударом у стійку воріт влучив Алан Патрік. Такий перебіг подій не влаштовував Віталія Косовського, який спробував пожвавити гру в атаці своєї команди, випустивши на заміну швидкісних ганця Якубу та Дениса Васіна. 
 
«Гірники» в другій половині тайму дещо збавили оберти, тримаючи в голові майбутній матч Ліги Чемпіонів з «Аталантою». Щоб тримати в ігровому тонусі лідерів своєї команди, Луїш Каштру надав ігровий час для Мораеса і Марлоса, які вийшли на поле в середині другого тайму. На 70 хвилині гри самі собі «привезли» гол футболісти «Ворскли». Голкіпер гостей Олександр Ткаченко і захисник невдало почали розпасовку на підступах до воротарської, м’яч перехопив Алан Патрік і цього разу не схибив – 3:0. За кілька хвилин стрімка атака «Шахтаря» по лівому фланзі за участю Ісмаїлі завершилась точною подачею на Мораеса, і найкращий бомбардир «гірників» довів лік своїм голам у чемпіонаті до восьми.
 
Раз за разом «стіночки» атакувальних гравців «Шахтаря» виводили на ударні позиції Тайсона, Мораеса, Коноплянку. Різниця в класі команд давалася взнаки, захист гостей розгублено намагався завадити збільшити рахунок. 
 
Гра так і завершилася з рахунком 4:0. «Ворскляни» не змогли встояти проти натиску чемпіона, так серйозно і не потурбувавши Андрія Пятова. А донецька команда закріпила своє лідерство в турнірній таблиці, здобувши дев’яту поспіль перемогу.
 
Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.
 
«Шахтар» - «Ворскла» - 4:0

Валерій Бондар (32), Євген Коноплянка (50, з пенальті), Алан Патрік (72), Жуніор Мораєс (77)

Артур (5), Володимир Баєнко (55)

«Шахтар»: Андрій Пятов - Додо, Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Ісмаїлі - Алан Патрік, Тарас Степаненко (Віктор Коваленко, 67) - Манор Соломон (Ромеро Марлос, 62), Євген Коноплянка, Тайсон - Дентіньо (Жуніор Мораєс, 71)

«Ворскла»: Олександр Ткаченко - Ібрахім Кане, Володимир Баєнко, Володимир Чеснаков, Вадим Сапай - Тарас Саків, Артем Габелок - Пап-Альюн Ндіайе, Тодор Петрович (Артем Челядін, 81), Артур (Наджееб Якубу, 60) - Рубін Хебай (Денис Васін, 64)

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Michel
Шахтер - Чемпион!!!
Сергей Двореченец
Шахтар з перемогою але у Ворскли жодного удару в ствір воріт. Дуже слабка Ворскла, навіть слабша за Маріуполь. Шахтарю наснаги та успіхів у грі у вівторок!
polesse2000
Вы в это верите, что этот мядяр уйдет да где он такую шару найдет. От него в каждой игре КПД все меньше и меньше. Хотелось бы знать, кто из селекции клуба притянул судя это полено.
Алексей Ильин
Чёт многовато набежало болел великого советского клуба)
Алексей Ильин
Бондарь - топчик, над оего наигрывать вместо деревянного Кривцова
dima.krot
Коноплянка продолжает бокопорить. 2 раза пробивал по воротам, вместо того, чтобы отдать направо на ПОЛНОСТЬЮ свободного Мораеса, который бы просто пробил по пустым воротам. Хотя да, он старался.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Ильин
Коссовский молодец, сразу видно динамовскую тренерскую школу, так держать
Lion
Что динамоаское сердце сделало с не когда хорошей командой.....
mayakovskiy1
Сурку надо Косовского на карандаш брать. Миха максимум на сезон.
SamojlovS
Ну вот. Говорили - матч взрослых команд, а у Ворсклы "на скамейке запасных... - Ребенок".
Alexey Antonenko
Прогресс на лицо. В след матче 3:0, потом 2:0...
tima fialko
Розгром,це 7:0 и більше,а 0:4 звичайний результат.Тим більше,один м"яч полтавчани подарували,а один пропустили з пенальті
z.valenok01
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Penalty
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Євген Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виталий Грин
млять... научитесь правилам языка на котором пишете. "Ворскла не избежала разгрома в Харькове, без шансов уступив Шахтеру" - запятая не просто не нужна. это позор.
Как в недавнем заголовке авторской статьи тире "Почему победа Месси – это абсурд".
Абсурд - это тире там, где его не должно быть. Просто потому, что автор безграмотен.
________________
Когда люди пытаются донести мысли, но не знают как их правильно оформить возникает вопрос - а чего стоят эти мысли?