Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 вересня 2019, 11:03
10747
16

Зоря та Маріуполь голів не забили в матчі з двома вилученнями

У першому таймі арбітр вилучив по одному гравцеві в складах обох команд

| Оновлено 22 вересня 2019, 11:03
10747
16
Зоря та Маріуполь голів не забили в матчі з двома вилученнями
Обидві команди в нинішньому сезоні не зуміли пробитися до групового етапу Ліги Європи, тому тепер повністю можуть сконцентруватися на чемпіонаті країни. Тим більше, що і «Зоря», і «Маріуполь» ставлять перед собою завдання за підсумками першого етапу потрапити до чільної шістки. Але якщо луганський клуб в останніх матчах, включаючи поєдинки з «Динамо» і «Шахтарем», показував непоганий футбол, то маріупольці ще не можуть похвалитися стабільною і результативною грою.
 
Ось і початок цієї зустрічі пройшов з перевагою господарів поля. Вже на 9-й хвилині Владислав Кочергін класно пробив з-за меж штрафного майданчика під перекладину і лише блискуча гра Рустама Худжамова не дозволила йому відзначитися забитим голом. На деякий час підопічним Олександра Бабича вдалося відсунути гру від своїх воріт і наступний небезпечний момент «Зоря» створила тільки на 20-й хвилині, коли після подачі кутового Дмитро Іванисеня спробував пробити з близької відстані. Але удар вийшов несильним і воротар «Маріуполя» знову зіграв надійно. А ще за п'ять хвилин Рустам Худжамов вдруге в матчі відбив підступний удар з лінії штрафного майданчика Владислава Кочергіна.
 
«Зоря» продовжувала активно йти вперед і чинити серйозний тиск на ворота гостей. Удари з різних дистанцій наносили все ті ж Кочергін і Іванисеня, але пробити Худжамова їм не вдалося. А на 32-й хвилині маріупольці ще і залишилися в меншості - за дві жовті картки з поля був видалений Валерій Федорчук.
 
Здавалося, що, отримавши чисельну перевагу, господарі поля незабаром досягнуть успіху, однак протягом наступних семи хвилин можна згадати хіба що неточний удар у виконанні Владлена Юрченка. Зате на 39-й хвилині несподівано склади зрівнялися - також за два попередження змушений був достроково завершити матч Пилип Будківський.
 
Гра вирівнялася. Тепер уже і маріупольські футболісти стали сміливіше діяти в передній лінії і навіть завдали кілька неточних ударів. Так і не забивши голів, суперники пішли відпочивати.
 
Відразу після перерви футболісти «Зорі» створили два небезпечних моменти поспіль, проте Рустам Худжамов обидва рази відбив удари з близької відстані Богдана Леднєва і Віталія Вернидуба. На 55-й хвилині в штрафному майданчику гостей в боротьбі із захисником впав Леднєв, проте арбітр матчу Микола Балакін вважав, що порушення правил не було, а по м'ячу, що відскочив, сильно приклався Владлен Юрченко, але пробив неточно.
 
І далі перевага була у господарів поля. На 63-й хвилині знову на місці виявився голкіпер маріупольців, взявши м'яч після удару Назарія Русина. А на 77-й хвилині в третій раз в цьому матчі Рустам Худжамов врятував свою команду після удару Владислава Кочергіна.
 
В самому кінці матчу вже «Маріуполь» двічі мав відмінні можливості вирвати перемогу. Спершу, коли розіграли свій перший кутовий, і Дмитро Мишньов бив зряче в правий від себе кут - тепер уже довелося виручати свою команду Микиті Шевченку. І вже в компенсований час із забійної позиції пробив повз ціль Дмитро Топалов.
 
У підсумку бойова нічия 0:0, в якій перемогти могла кожна з команд..
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур
 
«Зоря» - «Маріуполь» - 0:0
 
  Будковський (6), Тимчик (49), Михайличенко (75), Іванисеня (89) - Федорчук (27), Биков (92)
 
  Будковський (38) - Федорчук (32)
 
«Зоря»: Шевченко - Тимчик, Вернидуб, Ханна, Михайличенко - Юрченко, Іванисеня, Леднєв (Громов, 78), Кочергін (Кабаєв, 86) - Будковський, Русин
 
  «Маріуполь»: Худжамов - Кирюханцев, Биков, Чоботенко, Яворський (Топалов, 46) - Корнієнко, Федорчук, Чех (Тищенко, 80), Мишнєв, Чурко - Вакула (Горбунов, 90)
 
Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.)
 
Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Доминировали, играли нормально, но реализация подвела. И заметны ещё ошибки при принятии решений, особенно грешит этим Леднев.
Сейчас Заря начала важнейший отрезок для борьбы за медали. Два месяца комфортного графика и матчи в каждом из которых задача одна - победить. Именно сейчас нужно показывать свой максимум, как в игре, так и в результатах.
P.S. Впервые Заря не забила. И это аж в 14 игре сезона - неплохо.
philosoraptor_lg Philosoraptor
17-4 по ударам. Пусть ставят памятник Худжамову и бегут клянчить деньгу у рыжего за вырванную ничейку.
philosoraptor_lg Philosoraptor
Шахтер-2 сыграл в отвратительный антифутбол. Надеюсь они не скоро увидят ЕК вновь с такой игрой.
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dyryavo_s_dnepra
Дырявые на 8-ом месте) Интересная бороба начинается во второй шестерке))
andreypoltava231
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил