Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 вересня 2019, 17:03
4055
2

Зоря – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Боржок» за минулий сезон і парадокс Худжамова

| Оновлено 21 вересня 2019, 17:03
4055
2
Зоря – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

Після феєрії з «Шахтарем» «Зоря», яка програла той матч, заслужила масу компліментів, і тепер від луганчан, ймовірно, чекають не меншої експресії, але вже з позитивним результатом. Правда, навряд чи варто розраховувати, що гра з «Маріуполем» обов'язково повторить за напруженням попередню.

А ось те, що протистояння цих команд носять характер непередбачуваності – факт, який історично склався. Досить сказати, що в минулому сезоні «Маріуполь» тричі обігравав «чорно-білих». Особливо болючим для тоді ще підопічних Юрія Вернидуба стала поразка в останньому турі: «Зоря» після гри втратила шанси зайняти четверте місце, а для самого наставника той матч став останнім біля керма луганського колективу. Про це стало відомо вже на наступний день після поєдинку в Маріуполі...

Сьогодні нову історію «Зорі», як відомо, пише Віктор Скрипник. Не можна не визнати того, що в останніх матчах він зумів прищепити команді пізнаваний почерк та налагодити ігрові зв'язки. Нехай не завжди це приносить переможний результат (хоча і імена суперників - «Еспаньол», «Динамо», «Шахтар» виглядають теж дуже солідно), але рано чи пізно «механізм» напевно запрацює на повну. Ймовірно, що і в матчі з «Маріуполем» Скрипник також виставить двох нападників: після поразки від «Шахтаря» луганчани втратили третю сходинку, тому грати в закритий футбол немає ніякого сенсу.

Маріупольці в минулому турі також не дорахувалися очок - правда, на відміну від «Зорі», втрата виявилася досить несподіваною. При всіх нинішніх негараздах, «Олімпік» зумів дати бій, і навіть був близьким до того, щоб вирвати перемогу! Взагалі, в чотирьох останніх поєдинках у «Маріуполя» намітилася одна помітна тенденція - незалежно від підсумкового результату, азовці забивають супернику один гол. Ймовірно, цей факт буде більш примітним для любителів ставок, однак і в цілому по сезону результативною гру команди поки не назвеш. На виїзді в поточному чемпіонаті азовці набрали 4 очки, причому мінімальною перемогою над ФК «Львів» перервали тривалу гостьову безвиграшну серію. А в разі успіху в суботньому поєдинку підопічні Олександра Бабича і зовсім зможуть наздогнати за очками луганський колектив.

За показниками ефективності, які традиційно надає компанія «Wyscout», одним з кращих у «Маріуполя» в останньому матчі був Сергій Чоботенко. Відносно кадрів «Зорі», відзначаємо повернення Віталія Вернидуба, який вже був в заявці з «Шахтарем», а також відновлення Левана Арвеладзе.

Мабуть, одна з головних сил, з якою доведеться зіткнутися луганській команді, і що одночасно є грізною зброєю команди Олександра Бабича - це Рустам Худжамов, який зловив кураж. Голкіпер маріупольців неодноразово проводив дуже сильні поєдинки проти «Зорі», а в нинішньому сезоні його чудова гра, без перебільшень, принесла команді значну частку набраних очок. Підтвердження тому - відбитий пенальті в минулому турі. З іншого боку, парадокс: тільки в одній з чотирьох зустрічей цих команд в минулому сезоні ворота «Маріуполя» захищав Худжамов, і саме в цьому матчі луганчани здобули свою єдину перемогу (в трьох інших грав Євген Гальчук)!

Загалом, майбутній матч наповнений інтригуючими підґрунтями, так що в розряд другорядних його не віднесеш.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Шевченко, Михайличенко, Чеберко, Абу Ханна, Тимчик, Леднєв, Іванисеня, Кочергін, Юрченко, Громов, Кабаєв.

ФК «Маріуполь»: Худжамов, Яворський, Биков, Чоботенко, Кирюханцев, Чех, Федорчук, Вакула, Мишньов, Чурко, Топалов.

21 вересня, субота

«Зоря» — «Маріуполь»
Запоріжжя. «Славутич-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ЗОРЯ - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Микола Балакін (Київ)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 8
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
прогнозирую 2-0, 3-0.
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил