Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 вересня 2019, 14:43
29333
126

Шахтар стартував у Лізі чемпіонів з розгромної поразки від Ман Сіті

Як і минулого року, команда Хосепа Гвардіоли впевнено перемогла в Харкові

| Оновлено 19 вересня 2019, 14:43
29333
126
Шахтар стартував у Лізі чемпіонів з розгромної поразки від Ман Сіті
ФК Шахтар

Дива не сталося: «Сіті» знову на голову сильніший за «Шахтар». І це не вина «гірників», а їхня біда. Добре ще, що тільки три пропустили, адже могло бути й гірше. Таким ось виявився перший млинець в ЛЧ для Луїша Каштру...

Останні Ліги чемпіонів для «Шахтаря» забарвлені, перш за все, матчами проти «Ман Сіті». У позаминулому сезоні «гірники» теж стартували в групі поєдинком саме проти команди Гвардіоли. Рік тому «Шахтар» грав з «Сіті» спарку. В обох випадках вийшло не дуже. Чесно кажучи, передумов для зміни ситуації і на третьому побаченні для нашого чемпіона було небагато. І це - в кращому випадку. Тому що «Ман Сіті» все так само залишається однією з найсильніших команд світу, а «Шахтар» останнім часом в цю когорту не входить.

Хоча в Харків команда Гвардіоли прибула не в найкращому настрої. Поразка в останньому турі АПЛ від аутсайдера «Норвіча», втрата двох основних футболістів захисту - Ляпорта і Стоунза - проблеми у Гвардіоли були аж ніяк не косметичного характеру.

Правда, проблем у Каштру напередодні гри було не менше. Головна - стан здоров'я капітана і лідера команди Тайсона, який отримав болісний удар у голову від свого одноклубника Ісмаїлі в грі з «Зорею». Начебто бразилець оклигав від того нокауту, але чи повністю? З іншого боку, викликала побоювання і якість гри, перш за все в захисті, «гірників» в останньому матчі чемпіонату - проти «Зорі». Чи будуть зроблені правильні висновки?

Свої кадрові проблеми Гвардіола вирішив наступним чином: в пару до Отаменді в центр захисту був відправлений наш старий знайомий Фернандіньо. Цьому гравцю тренер «Сіті» віддав перевагу перед молодим Гарсією. Що стосується Каштру, то його головний кадровий біль пройшов сам по собі: Тайсон зміг взяти участь в цій грі.

До стартового натиску гостей «гірники» виявилися готовими. Взяти «Шахтар» на переляк на перших хвилинах гри команді Гвардіоли не вдалося. Атаки «Сіті» в цей період були, перш за все, позиційними. При такому розкладі у «Шахтаря» теж з'являвся шанс показати хоч щось попереду. Тим більше, що «містяни» темп не форсували. Не форсували події і підопічні Каштру. Тому гра набула в'язкого характеру, і досить довгий час суперники грали практично без воріт. До 20-ї хвилини зустрічі можна згадати, хіба що, дуже неточні удари Марлоса та Мареза.

Але варто було лише гостям включити високі швидкості, як рахунок став на їхню користь. Нехитра, взагалі-то, атака «Ман Сіті» привела до невеликої пожежі в штрафному майданчику «Шахтаря». Гюндоган зрячим ударом бив в дальній кут, але влучив у штангу, а на відскоку тут як тут виявився забутий усіма Марез. 0:1, і дуже тривожно за підсумковий рахунок, і дуже схоже на перший тайм гри «Шахтаря» проти «Зорі».

На 35-й хвилині «Шахтар» нарешті створив перший по-справжньому небезпечний момент. Атаку блискуче розігнав Тайсон, який класною передачею вивів Мораєса на побачення з воротарем. Але переграти Едерсона наш натуралізований бразилець не зміг.

Відповідь «Сіті» збентежила «Шахтар». Гості атакували широким фронтом, перед яким спасували і наші хвилерізи, і центральні захисники. Гюндоган знову бив зряче і сильно. На цей раз йому ніхто не завадив відзначитися.

Через пару хвилин після схожої атаки вже міг відзначитися непомітний досі Де Брюйне. Нам пощастило, що бельгієць не поцілив в площину воріт. «Шахтар» зміг відповісти швидкою атакою, яку знову почав Тайсон, а закінчував Мораєс. Але знову форвард «гірників» в ближньому бою не зумів переграти воротаря гостей.

І все ж ближче до чергового взяття воріт в кінці першого тайму були англійці. Пощастило, що Стерлінг запустив м'яч вище воріт.

Коротко про перший тайм: у нас виходило до тих пір, поки «Сіті» не включився по-справжньому. Коли це сталося, у нас стало виходити лише зрідка, зате у них - постійно. Це не тому, що «Шахтар» настільки поганий. Це тому, що дуже хороший «Сіті».

У перерві Каштру вніс корективи - замінив Соломона на Коноплянку. Євген дебютував за «Шахтар» вже і в єврокубках. Але шанс скоротити розрив у рахунку був не в нього, а знову в Мораєса. Жуніор у швидкій контратаці обікрав Едерсона, але з дальньої дистанції не зумів влучити в порожні ворота.

Відповідь гостей знову не змусила себе довго чекати. Гюндоган міг оформити дубль, але врятував П'ятов. А вже потім П’ятова врятувала штанга після добивання Стерлінга. Не пощастило Гюндогану і через кілька хвилин - він не зумів переграти П’ятова, вийшовши один на один з нашим воротарем.

Перша половина другого тайму - повністю за гостями. За їх ривками, відкриваннями і маневрами «Шахтар» відверто не встигав. Схоже, весь свій запал «гірники» витратили ще в першому таймі. Будь гості більш вдалими, вони б вигравали з більш зручним рахунком.

Але своє вони точно взяли. Приспавши на час «Шахтар», переставши грати з нашою командою в кішки-мишки, гості спорудили стрімку контратаку - три на одного. І Жезус вихід один в один з П'ятовим виконав краще, ніж Гюндоган. 0:3, і на цьому можна було сміливо закінчувати гру.

Шансів забити хоча б гол престижу суперник «Шахтарю» не дав. А сам забивати четвертий м'яч особливо не прагнув. Тому знову 3:0 на користь «Сіті», як і в минулому році. Як і в минулому році, команда Гвардіоли виявилася на голову сильнішою за чемпіона України. І нічого з цим не зробиш. Проти лому немає прийому.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Ліга чемпіонів. Група С. 1-й тур.

«Шахтар» - «Манчестер Сіті» - 0:3

Ріяд Марез (24), Ілкай Гюндоган (38), Габріел Жезус (76)

Родрі (29)

«Шахтар»: Андрій П'ятов - Ісмаїлі, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Сергій Болбат - Тарас Степаненко, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 74) - Манор Соломон (Євген Коноплянка, 46), Тайсон, Ромеро Марлос - Жуніор Мораєс (Дентіньо, 77)

«Манчестер Сіті»: Едерсон - Олександр Зінченко, Ніколас Отаменді, Родрі (Бенжамен Менді, 83), Кайл Уокер (Жоау Канселу, 81) - Кевін де Брюйне (Бернарду Сілва, 77), Ілкай Гюндоган - Рахім Стерлінг, Фернандіньо, Ріяд Марез - Габріел Жезус

Арбітр: Артур Діаш (Португалія)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»
Футбол | 27 квітня 2024, 03:15 0
Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»

Стівен Ворнок зробив відверте зізнання і розповів про свою кар'єру

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 126
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
banderlog78
Різниця колосальна. Жоден гравець Шахтаря не попав би в основу МС
kino
На класі. Ще повезло що сітівці дурака валяли цілий матч.
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Golhrenshtanga
3-0 всего,считай вничью сыграли
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ya_3
Увы и ах... Если первый тайм можно было смотреть, то второй полностью провален. Командной игры нет, паса нет и если в ЧУ можно выигрывать за счёт исполнительского мастерства отдельных игроков, то там, где нужна быстрая коллективная игра, у ШАХТЁРА жалкое подобие дыр-дыр. Счёт по игре...
bonv
Без шансів
dakota86
Как это не прискорбно осознавать но чемпион Англии сильнее чемпиона Украины. Ничего за 3 года не меняется
Real Trent
Еще 5 в манчестере закатают.
Serg81
Давайте казати правду, Шахтар трохи відсмоктав у Мансіті. Не треба тішити себе думками що кроти можуть щось протиставити англійському гранду
Поручик Ржевский
Ну что, друзья, пару мыслей вслух.
Самое сложное для Манчестер Сити в данном противостоянии - это был перелёт.
Ну, а, что же Шахтёр?
Нехватило какого-то крючка, чтобы зацепиться на роликовой доске за несущийся грузовик. Возможно, этой зацепкой в игру мог бы стать выход один-на-один Мораеса.
Когда он получит очередную "золотую бутсу" Чемпионата Украины, то напомните ему, что никакие 19 мячей не компенсируют тот момент, когда всего лишь надо было левой ногой ткнуть между ног вратаря "лучшей команды мира". Глядишь, появился бы адреналин у коллег, и всё было бы по другому...
turist86
Шахтар не вміє грати з грандами. В той час, коли Олімпіакос зіграв внічию з Тотенхемом, а Динамо Загреб розбило Аталанту.
У Шахтарі виділявся Тайсон, старався, мабуть, дуже хоче в Серію А.
Зінченко нічим не запам'ятався.
Коментатор потішив перлами:
"Шахтар хоче дратувати Мансіті".
"Шахтар хоче пересмикнути гравців Мансіті".
nicksaf
Ну, что получили. Это не с нашими судьями и КДК. А в Манчестере будет 6, я согласен, хоть с тайсункой, хоть с морасункой, да хоть с кем..
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
Походу МС приехал потренироваться, потому что игрой это назвать невозможно. Некоторые игроки даже не вспотели, а игра в собачку у своей штрафной? Шахтер вообще не воспринимали как соперника.
euro2012_za_2012euro
ЖоПППа с тремя буквами П !!!
Тайсон еще больше хочет в Серию А , но только не в Аталанту !
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mishatison
Та це було зрозуміло що вони програють, в цих команд різний рівень і різні поставлені задачі. МС - я думаю ставлять за мету нарешті виграти ЛЧ, а Шахтарю навіть в 1/8 цього турніру немає що робити. Хоча... якщо б каштру сказав що після перемоги вийде в костюмі бетмен я думаю хлопці трохи краще старалися б. (
nicksaf
Ну, что ж , дорогие ученики. Сегодня мы будем изучать следующую теорему.
ТЕОРЕМА. В каждом евросезоне Шахтёр будет проигрывать, хотя бы один раз с крупным счётом.
ДОКАЗАТЕЛЬСТВО. Харьков. Стадион "Металлист". 18 сентября 2019 года. Шахтёр -- Манчестер Сити 0-3. Что и требовалось доказать.
Так, сейчас ученик Палкин идёт к доске. Палкин, повторите, пожалуйста, формулировку, теоремы о крупном проигрыше ШД. Почему Вы молчите, завтра придёте с родителями, а сейчас дайте сюда Ваш дневник. Вам двойка, садитесь на место.
Сколько раз я писал, ШД не команда для ЛЧ.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил