Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 вересня 2019, 21:56
2990
1

Маріуполь та Олімпік вперше зіграли внічию в очному протистоянні

Вісенте Гомес дебютував на тренерському містку донецького клубу

| Оновлено 15 вересня 2019, 21:56
2990
1
Маріуполь та Олімпік вперше зіграли внічию в очному протистоянні
Цей матч став дебютним для нового наставника «Олімпіка» Вісенте Гомеса і у порівнянні з попереднім поєдинком донеччан, в якому вони програли «Шахтарю», іспанський фахівець зробив відразу кілька замін. Так, у воротах з'явився Володимир Кринський, і також знайшлося місце у стартовому складі ще одному новачку захиснику Павлу Лук'янчуку, який підписав угоду з клубом нещодавно.
 
Щодо «Маріуполя», то, як і раніше, через травму не зміг допомогти команді досвідчений нападник Руслан Фомін. Також залишилися на лаві запасних Сергій Яворський та Ігор Тищенко, які, як правило, раніше виходили на поле з перших хвилин.
 
Гра почалася досить жваво і суперники намагалися відповідати один одному атакою на атаку. Вже на третій хвилині Дмитро Топалов, перебуваючи у штрафному майданчику, пробив вище воріт. За хвилину Павло Ксьонз прорвався про правому флангу, аде з точною передачею партнеру у нього не вийшло.
 
У гостей попереду активний був Матар. В одному з епізодів на 16-й хвилині він виграв силову боротьбу у двох центральних захисників і віддав передачу на Сергія Політило однак той пробив дуже неточно.
 
Згодом гра трохи заспокоїлася, м'яч став більше триматися між двома штрафними майданчиками і до небезпечних моментів справа практично не доходила. І тільки на 34-й хвилині Дмитру Топалову вдалося втекти від суперників і в падінні він пробив трохи вище поперечини. Ще за три хвилини вже «Олімпік» міг претендувати на взяття воріт, причому знову в центрі уваги опинився Матар. В останній момент у нього з-під ніг м'яч вибив Сергій Чоботенко. Сенегальський легіонер донеччан впав, при цьому виразно подивившись на арбітра Олександра Дердо. Але той порушення правил не побачив і вказав на вільний удар від воріт.
 
А незабаром «Маріуполь» вийшов вперед. На 42-й хвилині правий захисник азовців Ігор Кирюханцев, підхопивши м'яч на своєму фланзі поблизу бокової лінії, швидко пробіг до штрафної площі гостей, обігрався в «стіночку» з Владиславом Чурко і з лівої ноги точно пробив у дальній кут воріт. Ось так господарі поля забили гол і з хорошим настроєм вирушили до роздягальні.
 
На початку другого тайму «Олімпік» пішов вперед великими силами, заволодівши ігровою перевагою. І, врешті-решт, на 58-й хвилині досяг свого. Після передачі з лівого краю Матар вдало відкинув м'яч під удар Деміру Імері і той забив гол у відповідь. Справедливості заради треба сказати, що м'яч зачепив Сергія Яворського, який вийшов на заміну після перерви, і змінив напрямок, чим дезорієнтував Рустама Худжамова.
 
За чотири хвилини гості взагалі могли повести в рахунку, коли арбітр призначив досить спірний пенальті у ворота «Маріуполя» за порушення правил проти Матара, виписавши при цьому попередження Олексію Бикову. Однак капітан «Олімпіка» Сергій Політило не зумів переграти капітана азовців Рустам Худжамова, який відбив м'яч в лівому від себе куті воріт.
 
На 70-й хвилині воротар «Маріуполя» знову виручив свою команду після того, як парирував удар Геннадія Пасіча в упор з близької відстані. І ще двічі Рустам Худжамов зіграв блискуче на 77-й хвилині. Спершу він потягнув м'яч з лівого верхнього кута після штрафного у виконанні Сергія Політило. І тут же, піднявшись на ноги, знову не дозволив забити Геннадію Пасічу з близької відстані.
 
Гості продовжували володіти ініціативою і намагалися вирвати перемогу, але забити їм так і не вдалося. Наприклад, Фабіньо, що вийшов на заміну, і Тейшейрі трохи забракло влучності у завершальних ударах, а на 83-й хвилині Геннадій Пасіч в третій (!) раз поспіль у другому таймі програв дуель Рустаму Худжамову в «ближньому» бою.
 
У підсумку нічия 1:1, в якій «Маріуполь», швидше за все, заробив одне очко, а ось «Олімпік» не дорахувався двох.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ


Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Маріуполь» - «Олімпік» - 1:1


Ігор Кирюханцев (42) - Демір Імері (58)

На 62-й хвилині Сергій Політило не реалізував пенальті (воротар)

Дмитро Топалов (20), Олексій Биков (62), Сергій Яворський (81), Владислав Вакула (92) - Павло Лук'янчук (75), Євген Цимбалюк (91)

«Маріуполь»: Рустам Худжамов, Ігор Кирюханцев, Олексій Биков, Сергій Чоботенко, Сергій Горбунов (Сергій Яворський, 46), Валерій Федорчук, Дмитро Мишньов, Максим Чех (Ігор Тищенко, 81), Дмитро Топалов (Олексій Кащук, 65), В'ячеслав Чурко, Владислав Вакула

«Олімпік»: Володимир Кринський, Павло Ксьонз, Іван Зотько, Павло Лук'янчук, Євген Пасич, Євген Цимбалюк, Тарас Завійський (Фабіньо, 64), Сергій Політило, Максим Тейшейра, Демір Імері (Геннадій Пасич, 64), Матар (Чарльз Джеффрі, 83)

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон імені В.Бойко (Маріуполь)

МАРІУПОЛЬ - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Буде великий наступ росії, ЗСУ поки не готові»
Війна | 28 березня 2024, 20:11 29
Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Буде великий наступ росії, ЗСУ поки не готові»

Президент сподівається на військову допомогу США

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил