Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

08 вересня 2019, 16:10
Формула 1
Гран-прі Італії 2019. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 09 вересня 2019, 18:28
12852
8

Леклер подарував Феррарі неймовірну перемогу на Гран-прі Італії

Шарль Леклер подарував фанам блискучий виступ

| Оновлено 09 вересня 2019, 18:28
12852
8
Леклер подарував Феррарі неймовірну перемогу на Гран-прі Італії
Skysports.com

Топ-10: Леклер, Боттас, Хемілтон, Ріккардо, Хюлькенберг, Альбон, Перес, Ферстаппен, Джовінацци, Норріс

Очко за найшвидше коло: Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Незважаючи на дивну кваліфікацію, фанати Феррарі могли бути задоволеними, адже Шарль Леклер на домашньому етапі все ж узяв поул і міг претендувати на перемогу. Правда, на старті потрібно було утримати позаду дует з Мерседеса, і йому це вдалося. На старті Феттель програв свою позицію Хюлькенбергу, проте швидко повернувся на 4-е місце. Відзначимо аварію Ферстаппена, що стартував останнім. Максу довелося їхати в бокси і змінювати переднє антикрило.

Що стосується лідера, то Леклер утримував Хемілтона в 1-1,5 секунді позаду і не міг створити значний відрив. А потім справ накоїв Феттель, що для нього вже входить в звичку. Себ в гонитві за Боттасом помилився і вилетів з треку, а коли повертався на асфальт, то ледь не виніс Ланса Стролла! Канадець ледь уникнув потужного контакту, але суперники зіткнулися. Пілот йшов в топ-10, гонка складалася добре, але Феттель все зіпсував. І Строллу, і собі. Крім того, що Себ поїхав на піт за новим антикрилом, йому ще справедливо дали штраф в 10 секунд. Тут, на відміну від Гран-прі Канади, не посперечаєшся - небезпечне повернення на трасу.



Феттель залишив на самоті Леклера, якому доводилося стримувати насідаючих пілотів Мерседеса. Природно, німецька команда не могла це не використовувати, залишившись удвох проти одного Леклера.

Першим на піт поїхав Хемілтон, якому поставили гуму медіум, а ось Леклеру поставили більш довговічний хард. Після повернення Леклер виїхав перед суперником, і пілоти подарували фанам класну боротьбу, де перший раунд залишився за Леклером. Але британець вчепився в лідера і відпускати не збирався. З огляду на менш довговічні шини, йому потрібно було якнайшвидше пройти Шарля.

Поступово Льюїс скорочував дистанцію і навіть змусив противника помилитися в першому повороті, але Леклер вистояв! Неймовірний пілотаж від молодого гонщика. У підсумку помилився сам Хемілтон, який, як і Шарль, перегальмував перед першим поворотом! І на друге місце вирвався Валттері Боттас, у якого більш свіжа гума, ніж у Леклера і Хемілтона. Шанс для фіна?

Ні, звичайно. Валттері в одному моменті підібрався близько, але, як і Хемілтон раніше, перегальмував перед першим поворотом. І відпустив Леклера. І свою перемогу.

Чудовий пілотаж Шарля Леклера. Феноменальний виступ гонщика, який на цьому етапі сезону в поодинці тягне Феррарі. Перша домашня перемога Скудерії з 2010 року.

З іншого треба відзначити класний результат Рено - 4-е і 5-е місця Ріккардо і Хюлькенберга, а також прорив Ферстаппена з останньої позиції на 8-у.

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 284
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 221
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 185

4. Шарль Леклер (Феррарі) - 182
5. Себастьян Феттель (Феррарі) - 169

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ya_3
Снимаю шляпу перед Леклером - он сегодня показал себя настоящим бойцом! Надеюсь, мы наблюдаем рождение новой звезды...
Mr.Value
Леклер красавец, выдержал вторую гонку подряд под таким давлением и принёс победу! На счёт Феттеля даже писать ничего не хочется, все всё видели) Надеюсь со след.сезона вместо него в команде окажется тот же Рикьярдо, например либо кто-то из Макларена.
Mr.Value
P.S. Спасибо тактикам Феррари, что не накосячили сегодня. Вариант с хардом отлично сработал. Если бы Леклеру поставили медиум, то Боттас бы его точно слопал.
Kherson384
До окончания сезона Шарль должен быть первым пилотом Скудерии. При всем у уважению к Себастьяну, он много ошибается. И что-то нужно делать. Макса в Скудерию с Редд Була нужно приглашать с нового сезона.
tima fialko
Нарешті нове ім"я,чи мотор