Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

06 вересня 2019, 16:00
Формула 1
Гран-прі Італії 2019. Вільна практика
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 06 вересня 2019, 08:49
5093
0

Гран-прі Італії. Найважливіший етап для Феррарі, Феттель vs Леклер

Прев'ю етапу Формули-1 в Італії

| Оновлено 06 вересня 2019, 08:49
5093
0
Гран-прі Італії. Найважливіший етап для Феррарі, Феттель vs Леклер
formula1.com

Гран-прі Італії

Феррарі не може виграти домашній етап з 2010 року. Майже стільки ж команда не виграє пілотський і командний заліки, але в цьому сезоні у Скудерії хоча б є реальний шанс перервати невдалу серію на автодромі Монца.

«Цей трек - одні прямі і ще раз прямі. Все для Феррарі», - заявив пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон.

Етап в Бельгії показав, що навіть заточений під потужність мотора трек не гарантує легкої перемоги, але в Монці у Феррарі безумовно має бути перевага. Мерседес оцінює свій дефіцит у швидкості на прямих приблизно в 1 секунду, і навряд чи за тиждень команда добилася істотного прогресу.



З огляду на перевагу в боротьбі за титули, Мерседес не сильно стурбований такою ситуацією, адже на інших трасах у них буде перевага, але німецька команда напевно хоче завдати противнику удар на його полі. У минулому сезоні Хемілтон виграв Гран-прі Італії, і після цього Феррарі так і не зуміла прийти в себе.

Тиск з усіх боків буде здійснюватися саме на Скудерію. Їм потрібно перемогти вдома.

Ред Булл: Ферстаппен стартує з кінця

Ред Булл з моторами Хонди все ще поступається за потужністю Феррарі і Мерседесу, однак відставання не критичне. Навряд чи Бики будуть претендувати навіть на подіум, а тим більше в ситуації, коли Максу Ферстаппену доведеться стартувати з останніх позицій. Хонда привезла оновлення мотора, і в команді вирішили, що траса в Монці - найкраща можливість отримати штраф за заміну двигуна. Дійсно, відіграватися на прямих простіше.



Буде цікаво подивитися на результат Алекса Альбона. На Гран-прі Бельгії в першій для себе гонці в Ред Буллі пілот прорвався на 5-е місце, заслуживши похвалу від керівництва команди. Подивимося, що пілотові вдасться показати без штрафів і з нормальною участю в кваліфікації.

Ред Булл втратив багато очок на минулому етапі, і їм не можна далеко відпускати Феррарі в боротьбі за 2-е місце Кубка конструкторів.

Феттель проти Леклера

Незважаючи на очевидний спад в формі Себастьяна Феттеля, мало хто чекав, хто в першому ж сезоні 21-річний Шарль Леклер зможе перехопити лідерство всередині команди. На Гран-прі Бельгії Феттель виступив в абсолютно незвичній для себе ролі 2-го пілота, чиє завдання полягало в тому, щоб утримувати позаду Хемілтона і дати Леклеру шанс перемогти. Себ на всі 100% виконав завдання, а напарник приніс себе і Скудерії першу в сезоні перемогу.

Феттель визнав, що йому не подобається такий розвиток подій і потрібно виправляти ситуацію. Поки не виходить. Леклер почав стабільно перегравати більш досвідченого гонщика в кваліфікаціях - в шести поспіль гран-прі Шарль стартує вище, ніж Феттель. І демонструє більш стабільну і швидку їзду. У Спа у Себа були помилки і в кваліфікації, і в гонці, тоді як Леклер впевнено лідирував і не дав суперникам шансів.



Така ситуація спостерігається вже регулярно, а Феттель поступово відходить на роль другого пілота і помічника Леклера. Це німцеві не подобається, і Гран-прі Італії - чи не останній шанс для Себа не закінчити чемпіонат без перемог. Всі траси, що залишилися, будуть заточені під конкурентів, і зараз Феррарі потрібно виграти вдома, а Феттелю необхідно стати тим пілотом, який першим перетне фінішну линію.

Розклад заїздів

П'ятниця

Перша практика - 12:00 - 13:30

Друга практика - 16:00 - 17:30

Субота

Третя практика - 13:00 - 14:00

Кваліфікація - 16:00 - 17:00

Неділя

Гонка - 16:00

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 31
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

WorldSBK. Разгатлиолу виграв другу гонку Раунда Нідерландів
Авто/мото | 21 квітня 2024, 22:56 0
WorldSBK. Разгатлиолу виграв другу гонку Раунда Нідерландів

Завершився третій етап світової серії супербайків 2024 року

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.