Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Бадмінтон
| Оновлено 04 вересня 2019, 19:03
1725
0

У Харкові розпочався міжнародний турнір з бадмінтону

В ньому беруть участь понад двісті спортсменів з 34 країн світу

| Оновлено 04 вересня 2019, 19:03
1725
0
У Харкові розпочався міжнародний турнір з бадмінтону
Ігор Заржицький
В харківському Палаці спорту «Локомотив» сьогодні розпочався 10-й ювілейний міжнародний турнір з бадмінтону «RSL Харків Інтернешнл 2019», який одночасно є етапом Кубка Європи (відкритим) з призовим фондом 25 тисяч доларів.
 
В нинішньому році в турнірі бере участь рекордне представництво країн світу - 34 - з п'яти континентів (Австралії, Азії, Америки, Африки і Європи), всього понад двісті спортсменів. Серед них призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, переможці Європейських ігор та інших престижних міжнародних турнірів.
 
Збірна України представлена тут в своєму найсильнішому складі і спробує поборотися за високі підсумкові місця. Крім того, на цьому турнірі можна набрати додаткову кількість рейтингових очок, які в подальшому допоможуть деяким бадмінтоністи кваліфікуватися на Олімпійські Ігри 2020 року в Токіо. Нагадаємо, що в минулому році українці завоювали три бронзові нагороди: в чоловічому одиночному розряді на п'єдестал пошани піднявся харків'янин Артем Почтарьов, в змішаному розряді третіми стали місцеві бадмінтоністи Валерій Атращенков і Єлизавета Жарка, а в жіночому парному розряді «бронзу» взяли Юлія Казарінова з Миколаєва і харків'янка Олена Прус.
 
Ось що розповів нашому кореспонденту один із постійних організаторів турніру, президент Харківської обласної федерації бадмінтону, заслужений тренер України Геннадій Махновський:
 
- Вже десять років минуло з того часу, як у Харкові вперше відбувся міжнародний турнір з бадмінтону. Я пам'ятаю, як непросто нам було тоді проводити перші подібні змагання, де було зовсім небагато іноземних спортсменів. Та й мало хто вірив в успіх нашого заходу. Але поступово турнір став завойовувати популярність, а число учасників зростала, як і ширилося представництво країн. У цьому році їх число становить вже 34, а всього за 10 років в Україні побували спортсмени і судді більш ніж з 60 країн світу.
 
Звичайно, нам поки що складно конкурувати зі всесвітньовідомими бадмінтонними турнірами, що проходять, наприклад, в Азії і де призовий фонд на кілька порядків вище, ніж у нас. Але ми теж багато чому навчилися за ці роки. І я дуже вдячний бадмінтоністам високого рівня, таким як швед Хенрі Хурскайнен, Лінда Зечірі з Болгарії, англійці Крістофер Лендрідж - Маркус Елліс та іншим, які або раніше приїжджали до Харкова, або беруть участь в цьогорічному турнірі.
 
І ще. Зовсім недавно у серпні стало відомо про те, що чемпіонат Європи 2020 року відбудеться в Україні у Києві. А це означає, що український бадмінтон вже має свій високий авторитет на європейському континенті і продовжує прогресувати. Хотілося б тільки побажати, щоб до цього виду спорту в нашій країні приділялося більше уваги, щоб більше було дитячо-юнацьких спортивних шкіл та щоб будувалися спеціалізовані профільні спортивні споруди. Наприклад, днями я дізнався, що в одній з прибалтійських країн у невеликому населеному пункті, можна сказати селі, є висококласний спортивний комплекс для гри в бадмінтон, подібного якому у нас немає ні в одному великому місті. Тож, якщо ми хочемо, щоб наші спортсмени не тільки пробивалися на Олімпійські ігри, чемпіонати світу та Європи, а й посідали на них високі місця, треба ще дуже багато зробити для розвитку бадмінтону в Україні.
            
Розклад харківського міжнародного турніру з бадмінтону:
 
4 вересня Кваліфікація
5 вересня Кваліфікація. 1/32 фіналу
6 вересня 1/16 і 1/8 фіналу
7 вересня Чвертьфінали та півфінали
8 вересня Фінали, нагородження переможців
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.